информация за яз.Цонево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Re: информация за яз.Цонево

Мнение от Vlado_852 »

След малко заминавам колега. Ако не ти е спешно в неделя ще имам инфо, като се върна.
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Айде наслука и да кажеш в неделя как е било.
zkaikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от zkaikov »

Здравейте колеги,
Всяка неделя съм на Цонево и мога да кажа ,че въпреки високото ниво риба дава и то доста добре.Излиза предимно каракуда и по рядко платика но за сметка на това много добри екземляри от порядъка на килограм и нагоре.Ако познавате язовира добре търсете местата ,където водата е заляла някоя поляна с дълбочина 2-3 м.или друг вариант заляти пътеки които стоят като прагове с дълбочина 4-5м./аз съм на този вариант/ но там трябва перфектно да познавате мястото ,защото в противен случай пред прага рязко пропадате с поне още 2-3 м.Тези места за които ви говоря са трудно достъпни за да стигнете до там с кола и се налага малко спортуване 30-40 мин. но ще имате невероятни излети,а за килограмите хванати риби няма да говоря ........много са.
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Шаран излиза ли ?
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

KOllety написа:Шаран излиза ли ?
Много рядко. Оказа се, че всеки който живее сравнително близо до този язовир е и горд притежател на мрежа. Хората си мрежат и въобще не им пука.
Относно рибата:
1. Платика
2.Костур
3. Слънчак
Има всякакви риби, но тези преобладават. Особено слънчака. Хванах сигурно хиляда.
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

Аз Ходих преди една седмица водата не беше мътна и даваше риба.Рибите бяха Каракуди и Червеноперки и някой други Костури , Шарко не удря изобщо но пак пробвайте си късмета може на вас да ви се хвани някой шарко.
voden64
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voden64 »

Колега zkaikov във събота и аз бях там наченге селото до помпената червеноперка и костур обикалях с лодка нагоре до добромир инадоло до кулата за бяла нонищо само четири костура на кое място си бил трябва да съм те видял Ники Варна
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

voden64 , колега поне големи ли са костурите?
voden64
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voden64 »

koIIety Да около 350-400 гр Но с лодка доло срещу кулата дълбокия дол нагоре на воблер вишняв на тролинг А ко знаеш на кого е кулата пиши.
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Незнам на кой е кулата.
willy878
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от willy878 »

Здравейте приятели и колеги,
Работя в Обзор и искаме с един колега да пробваме за риба на яз.Цонево. От тук е най-близкия. Ако може някой да пише къде да влезем да ловим от брега. И с какви такъми да се "зареждаме"? :smt100 :)) Благодаря предварително. Поздрав!!
http://www.health-bg.com
Пътят към здравето - онлайн списание за здраве и красота
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

аз мисля да отидеш на чудните скали и да пробваш на плувка с каквито избереш ти също така с торен и бял червей да пробваш и дънна незнам не сам пробвал там с подхранка малко ярма сляно жито и кюспе в едно но може и да добавиш и малко аромат
zkaikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от zkaikov »

Със сигурност си ме видял voden64, щом обикаляш с лодка. Това е участъка след първият мост в ляво и по точно гората срещу Ченгя,там по чуките където никой не ходи и ако следващият минавайки покрай тези места видиш между дърветата един или най-много двама значи съм аз :D. Между другото тази седмица пак бях там но платиката почти не се обади ,но пък едри бабушки и каракуди на царевица понапълниха живарника. А за бялата ,като обикаляте с тези лодки ходете по деретата на второто колело там излизат много добри риби.Тази година не мога да ходя натам, защото пътя е лош заради дъждовете.
voden64
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от voden64 »

Колега zkaikov след първия мост в ляво когато минеш сипея почва гората там ли бяхте имаше хвърлени сини тапи за бяла А за втория завои къде точно кулата ив дясно епунтона след него в дясно дълбокия дол Мисля да ходя в петък но ще видя времето ще ти пиша в четвъртък ако си там ще обменим опит Ники Варна
zkaikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от zkaikov »

След моста вдигам бариерата на горското и нагоре по шосето ,спирам някъде и се спускам през гората към язовира има доста добри места.На второто колело в центъра има един понтон но тази година не съм ходил натам и не зная дали е още на мястото си,инъче си стои там от години мисля ,че беше на Ненчо.Та там има много дерета ,които влизат в гората пробвай да тролиш в този участък ,като не забравяй ,че все пак са дерета и е пълно с дънери по дъното.От брега на въдици /не пускам никога тапи или други подобни/си дава добра сулка ,най вече сутрин около 6-7 и вечер около 8 след това направо умира и не бутва направо е под час :D .Миналата година по тези дерета местните идваха надвечер пускаха капани и сутрин рано отлитаха със сомчета по около5-6 килограма.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”