Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

информация за яз.Цонево
Модератор: sapuna
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: информация за яз.Цонево
След малко заминавам колега. Ако не ти е спешно в неделя ще имам инфо, като се върна.
Айде наслука и да кажеш в неделя как е било.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
Всяка неделя съм на Цонево и мога да кажа ,че въпреки високото ниво риба дава и то доста добре.Излиза предимно каракуда и по рядко платика но за сметка на това много добри екземляри от порядъка на килограм и нагоре.Ако познавате язовира добре търсете местата ,където водата е заляла някоя поляна с дълбочина 2-3 м.или друг вариант заляти пътеки които стоят като прагове с дълбочина 4-5м./аз съм на този вариант/ но там трябва перфектно да познавате мястото ,защото в противен случай пред прага рязко пропадате с поне още 2-3 м.Тези места за които ви говоря са трудно достъпни за да стигнете до там с кола и се налага малко спортуване 30-40 мин. но ще имате невероятни излети,а за килограмите хванати риби няма да говоря ........много са.
Всяка неделя съм на Цонево и мога да кажа ,че въпреки високото ниво риба дава и то доста добре.Излиза предимно каракуда и по рядко платика но за сметка на това много добри екземляри от порядъка на килограм и нагоре.Ако познавате язовира добре търсете местата ,където водата е заляла някоя поляна с дълбочина 2-3 м.или друг вариант заляти пътеки които стоят като прагове с дълбочина 4-5м./аз съм на този вариант/ но там трябва перфектно да познавате мястото ,защото в противен случай пред прага рязко пропадате с поне още 2-3 м.Тези места за които ви говоря са трудно достъпни за да стигнете до там с кола и се налага малко спортуване 30-40 мин. но ще имате невероятни излети,а за килограмите хванати риби няма да говоря ........много са.
Шаран излиза ли ?
- Vlado_852
- разбира нещата
Много рядко. Оказа се, че всеки който живее сравнително близо до този язовир е и горд притежател на мрежа. Хората си мрежат и въобще не им пука.KOllety написа:Шаран излиза ли ?
Относно рибата:
1. Платика
2.Костур
3. Слънчак
Има всякакви риби, но тези преобладават. Особено слънчака. Хванах сигурно хиляда.
Аз Ходих преди една седмица водата не беше мътна и даваше риба.Рибите бяха Каракуди и Червеноперки и някой други Костури , Шарко не удря изобщо но пак пробвайте си късмета може на вас да ви се хвани някой шарко.
Колега zkaikov във събота и аз бях там наченге селото до помпената червеноперка и костур обикалях с лодка нагоре до добромир инадоло до кулата за бяла нонищо само четири костура на кое място си бил трябва да съм те видял Ники Варна
voden64 , колега поне големи ли са костурите?
koIIety Да около 350-400 гр Но с лодка доло срещу кулата дълбокия дол нагоре на воблер вишняв на тролинг А ко знаеш на кого е кулата пиши.
Незнам на кой е кулата.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте приятели и колеги,
Работя в Обзор и искаме с един колега да пробваме за риба на яз.Цонево. От тук е най-близкия. Ако може някой да пише къде да влезем да ловим от брега. И с какви такъми да се "зареждаме"?
) Благодаря предварително. Поздрав!!
Работя в Обзор и искаме с един колега да пробваме за риба на яз.Цонево. От тук е най-близкия. Ако може някой да пише къде да влезем да ловим от брега. И с какви такъми да се "зареждаме"?

http://www.health-bg.com
Пътят към здравето - онлайн списание за здраве и красота
Пътят към здравето - онлайн списание за здраве и красота
аз мисля да отидеш на чудните скали и да пробваш на плувка с каквито избереш ти също така с торен и бял червей да пробваш и дънна незнам не сам пробвал там с подхранка малко ярма сляно жито и кюспе в едно но може и да добавиш и малко аромат
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Със сигурност си ме видял voden64, щом обикаляш с лодка. Това е участъка след първият мост в ляво и по точно гората срещу Ченгя,там по чуките където никой не ходи и ако следващият минавайки покрай тези места видиш между дърветата един или най-много двама значи съм аз
. Между другото тази седмица пак бях там но платиката почти не се обади ,но пък едри бабушки и каракуди на царевица понапълниха живарника. А за бялата ,като обикаляте с тези лодки ходете по деретата на второто колело там излизат много добри риби.Тази година не мога да ходя натам, защото пътя е лош заради дъждовете.

Колега zkaikov след първия мост в ляво когато минеш сипея почва гората там ли бяхте имаше хвърлени сини тапи за бяла А за втория завои къде точно кулата ив дясно епунтона след него в дясно дълбокия дол Мисля да ходя в петък но ще видя времето ще ти пиша в четвъртък ако си там ще обменим опит Ники Варна
-
- новобранец
- Обратна връзка:
След моста вдигам бариерата на горското и нагоре по шосето ,спирам някъде и се спускам през гората към язовира има доста добри места.На второто колело в центъра има един понтон но тази година не съм ходил натам и не зная дали е още на мястото си,инъче си стои там от години мисля ,че беше на Ненчо.Та там има много дерета ,които влизат в гората пробвай да тролиш в този участък ,като не забравяй ,че все пак са дерета и е пълно с дънери по дъното.От брега на въдици /не пускам никога тапи или други подобни/си дава добра сулка ,най вече сутрин около 6-7 и вечер около 8 след това направо умира и не бутва направо е под час
.Миналата година по тези дерета местните идваха надвечер пускаха капани и сутрин рано отлитаха със сомчета по около5-6 килограма.