Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

питане за багажник
Модератор: emo vasilev
питане за багажник
Колеги взех си един стар джип за риба но искъм да му направя багажник отгоре , Дали полицаите ще правят проблем ако багажника е с 30 см над предното стъкло . И дали ще е здрав ако го направя от винкел 20/20мм за размери 2.3м на 1.8м на 0.30м , като по дължина са 7 пръчки през 25 см

-
- ще става разбирач
Re: питане за багажник
за това че ще стърчи не мога да ти каща но ако ме послушаш нема да згрешиш не го прави от винкел ако си намериш или закупиш някакъв материал който е кух като тръби но не ти трябват дебелостенни смисъл да не са от водопроводниоте ще стане по здрав смисъл няма да ти се згъне и по лек защото кухите траби са поздрави от винкела бащата едно време на москвича направи такъв и нема да ти казвам кво ли не сме качвали отгоре сега си купих на моита кола от тези напречните и те са кухи та ако искаш разучи допълнително
мое мнение 

Никой не може да ти отнеме мечтите
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
.... Кръглия профил е с две нива над винкела, лек и устойчив.
На нашата кола лодката стърчи пред предния и джам, но не съм имал проблеми с КАТ.
Dimy , направи си багажника от квадратни тръби 25х25, много яки и леки са, има ги във всички железарски складове.
Препоръчвам ти при конструирането на багажника да предвидиш и СГЪВАЕМА РАМПА цък тук за качване на лодката. Предимството и е че ще можеш да си качваш лодката сам на покрива, аз се справям с моята с лекота защото при качването и теглото се разпределя между багажника и теб. Направи рампата от квадратни тръби 20х20, влизат идеално във 25х25. Задната част на рампата е от кръгло желязо и предварително вкарана върху него PVC тръба, става нещо като ролка. Фиксирането на рампата в "транспортно" и "товарно"
положение става с парче пирон, който се вкарва отгоре в предварително пробити отвори. Багажника на нашата кола е оригиналния за модела на автомобила та се наложи да се прави този тунинг
, иначе бих си направил такъв, какъвто ти предлагам. Я разгледай снимките, ТАЗИ , ТАЗИ и ТАЗИ .
Според мен не ти трябва багажника да е висок 30 см. по целия му борд, четири парчета по 5 см в краищата му ще фиксират лодката достатъчно надеждно да не изпадне по завоите
.
Dimy , направи си багажника от квадратни тръби 25х25, много яки и леки са, има ги във всички железарски складове.
Препоръчвам ти при конструирането на багажника да предвидиш и СГЪВАЕМА РАМПА цък тук за качване на лодката. Предимството и е че ще можеш да си качваш лодката сам на покрива, аз се справям с моята с лекота защото при качването и теглото се разпределя между багажника и теб. Направи рампата от квадратни тръби 20х20, влизат идеално във 25х25. Задната част на рампата е от кръгло желязо и предварително вкарана върху него PVC тръба, става нещо като ролка. Фиксирането на рампата в "транспортно" и "товарно"

Според мен не ти трябва багажника да е висок 30 см. по целия му борд, четири парчета по 5 см в краищата му ще фиксират лодката достатъчно надеждно да не изпадне по завоите

На платено не одим !
Благодаря това за лодката е хитро
. Но на мен багажника ми трябва да си карам нещата отгоре ,че в багажника на джипа се вози кучето
А иначе ще е досто високо за лодката получава се 2,1м .

А иначе ще е досто високо за лодката получава се 2,1м .
Колега преди години имахме "лада" на нея имахме правен багажник от тръбички изключително здрав беше, за винкел незнам , но според мен с тръбички е по-добре
Моя грешка, като съм го писал, съм си мислел за затворен профил квадрат 20/20мм . Предложението на Сампо за качването на лодката е добро , но на мен ми трябва за багаж, та ще направя следното, както е багажника ще му направя един капак , пак от същия профил , но ще му заваря ламарина 1.5-2мм от долната страна а отгорната 6 крачета от квадрат 25/25мм дето ще стърчат по 10см хем ще има къде да се държи лодка , хем като се обърне и се сложат в дупките 6 парчета профил 20/20мм на по 80 см става идеална маса
. По груби сметки без капака /масата/ на багажника ще излезе около 60лв
и ще тежи 38кг

ето проекта , като горната част / тавана / на багажника става на маса
за опора на лодката съм предвидил 10 см квадратен профил 25/25мм в които после влизат краката на масата от профил 20/20 мм

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вземи затворен квадратен профил от поцинкована стомана,кийто се използва от дограмистите на ПВЦ дограма.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Много е тънко 1.5мм имам го в цеха , аз купих квадратен профил 2.5мм затворен за носещите и тръби Ф10 за от долу , сега само трябва да ги нарежа и заваря