питане за багажник

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

питане за багажник

Мнение от Dimy »

Колеги взех си един стар джип за риба но искъм да му направя багажник отгоре , Дали полицаите ще правят проблем ако багажника е с 30 см над предното стъкло . И дали ще е здрав ако го направя от винкел 20/20мм за размери 2.3м на 1.8м на 0.30м , като по дължина са 7 пръчки през 25 см
Изображение
kokoparcala
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: питане за багажник

Мнение от kokoparcala »

за това че ще стърчи не мога да ти каща но ако ме послушаш нема да згрешиш не го прави от винкел ако си намериш или закупиш някакъв материал който е кух като тръби но не ти трябват дебелостенни смисъл да не са от водопроводниоте ще стане по здрав смисъл няма да ти се згъне и по лек защото кухите траби са поздрави от винкела бащата едно време на москвича направи такъв и нема да ти казвам кво ли не сме качвали отгоре сега си купих на моита кола от тези напречните и те са кухи та ако искаш разучи допълнително :smt023 мое мнение :wink:
Никой не може да ти отнеме мечтите
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

.... Кръглия профил е с две нива над винкела, лек и устойчив.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

На нашата кола лодката стърчи пред предния и джам, но не съм имал проблеми с КАТ.
Dimy , направи си багажника от квадратни тръби 25х25, много яки и леки са, има ги във всички железарски складове.
Препоръчвам ти при конструирането на багажника да предвидиш и СГЪВАЕМА РАМПА цък тук за качване на лодката. Предимството и е че ще можеш да си качваш лодката сам на покрива, аз се справям с моята с лекота защото при качването и теглото се разпределя между багажника и теб. Направи рампата от квадратни тръби 20х20, влизат идеално във 25х25. Задната част на рампата е от кръгло желязо и предварително вкарана върху него PVC тръба, става нещо като ролка. Фиксирането на рампата в "транспортно" и "товарно" :lol: положение става с парче пирон, който се вкарва отгоре в предварително пробити отвори. Багажника на нашата кола е оригиналния за модела на автомобила та се наложи да се прави този тунинг :lol: , иначе бих си направил такъв, какъвто ти предлагам. Я разгледай снимките, ТАЗИ , ТАЗИ и ТАЗИ .
Според мен не ти трябва багажника да е висок 30 см. по целия му борд, четири парчета по 5 см в краищата му ще фиксират лодката достатъчно надеждно да не изпадне по завоите :lol: .
На платено не одим !
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Благодаря това за лодката е хитро :idea: . Но на мен багажника ми трябва да си карам нещата отгоре ,че в багажника на джипа се вози кучето :D
А иначе ще е досто високо за лодката получава се 2,1м .
MiRo1992
новобранец
новобранец

Мнение от MiRo1992 »

Колега преди години имахме "лада" на нея имахме правен багажник от тръбички изключително здрав беше, за винкел незнам , но според мен с тръбички е по-добре
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Моя грешка, като съм го писал, съм си мислел за затворен профил квадрат 20/20мм . Предложението на Сампо за качването на лодката е добро , но на мен ми трябва за багаж, та ще направя следното, както е багажника ще му направя един капак , пак от същия профил , но ще му заваря ламарина 1.5-2мм от долната страна а отгорната 6 крачета от квадрат 25/25мм дето ще стърчат по 10см хем ще има къде да се държи лодка , хем като се обърне и се сложат в дупките 6 парчета профил 20/20мм на по 80 см става идеална маса :lol: . По груби сметки без капака /масата/ на багажника ще излезе около 60лв :lol: :lol: :lol: и ще тежи 38кг
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Изображение
Изображение
Изображение

ето проекта , като горната част / тавана / на багажника става на маса
за опора на лодката съм предвидил 10 см квадратен профил 25/25мм в които после влизат краката на масата от профил 20/20 мм :wink:
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Вземи затворен квадратен профил от поцинкована стомана,кийто се използва от дограмистите на ПВЦ дограма.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Много е тънко 1.5мм имам го в цеха , аз купих квадратен профил 2.5мм затворен за носещите и тръби Ф10 за от долу , сега само трябва да ги нарежа и заваря :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”