КОНСЕРВИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА ЗА СТРЪВ.

Модератор: Paublo_Eskobar

HAZART
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1288
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 9:51 pm
Местоположение: Васко Бояджиев/ПЛОВДИВ/АСЕНОВГРАД/ДЕВИН/

КОНСЕРВИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА ЗА СТРЪВ.

Мнение от HAZART »

Кажете кой и как си консервира царевица за стръв?
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4176
Регистриран на: Сря Яну 17, 2007 9:49 am
Местоположение: Георги Иванов-гр.Бургас

Мнение от gogobogo »

слагаш я в буркан и я заливаш със спирт ракия или мастика и няма мърдане.
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 759
Регистриран на: Нед Юни 26, 2005 8:53 pm

Мнение от asini »

Да може и със спирт или мастика, но аз използвам и разтвор от олио и ванилия- ако пък държиш на качествен аромат можеш да потърсиш по магазините и различни видове аромати и консерванти.
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 163
Регистриран на: Нед Авг 06, 2006 9:52 am
Местоположение: Щръклево

Мнение от rusenec »

Аз я сварявям, ароматизирам я с ванилия или анасон, пълня я в малки борканчета и затварям капачките и заварявям борканчетата. Инъче съм пробвал с мастика - пак става :D
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1603
Регистриран на: Чет Дек 07, 2006 7:58 pm
Местоположение: Razgrad

За царевицата...

Мнение от dimitar_ »

Колега , първата "консервирана" царевица съм си правил някъде към 1973-74г., разбира се "рецептата " не ми я каза никой, ами аз ходих след един русенлия да търся стръвта с която беше натръшкал близо един багажник ( на Москвич ) шарани.
Значи, уточнявам ,че бях пратен от един стар рибар понеже за него бе въпрос на чест , как тъй някой пришълец ще го "тръшне на земята"на неговия селски гйол.
Намерих само 3-4 зрънца млечна царевица,дядката само докато подуши каза- "мамка му ..... , туй е хоремашка мастика!" След седмица шараните дърпаха като пияни...
От тогава до сега си правя винаги млечна царевица със мастика , но както казват колегите , може да си избираш ароматите сам , защото всеки водоем сам по себе си е специфичен!
HAZART
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1288
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 9:51 pm
Местоположение: Васко Бояджиев/ПЛОВДИВ/АСЕНОВГРАД/ДЕВИН/

Мнение от HAZART »

В момента експериментирам с натриев бензоат(от аптеката).Залях го есента ,малко се е изменил цвета, но зърната са твърди и мирише на натурална царевица(като купешката).ЕКСПЕРИМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА>
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Иван Манолов
новобранец
новобранец
Мнения: 71
Регистриран на: Чет Авг 17, 2006 9:24 pm

Мнение от Иван Манолов »

HAZART написа:В момента експериментирам с натриев бензоат(от аптеката).Залях го есента ,малко се е изменил цвета, но зърната са твърди и мирише на натурална царевица(като купешката).ЕКСПЕРИМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА>

А залей го със малко уиски Jonnhy Walker (най - доброто! ) :lol: Шарана кат го извадиш,на тоя аромат,почва да урига от уйскито,а ако е някой по малук,може да се напие ;]
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 502
Регистриран на: Съб Авг 19, 2006 2:55 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от ribata92 »

да пускаш и казваш"не е позволено на лица под 18г да консумират алкохол" и да викне някой възрастен...
То риба има ама водата е повече.
Иван Манолов
новобранец
новобранец
Мнения: 71
Регистриран на: Чет Авг 17, 2006 9:24 pm

Мнение от Иван Манолов »

ribata92 написа:да пускаш и казваш"не е позволено на лица под 18г да консумират алкохол" и да викне някой възрастен...
goood :lol:
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар
Мнения: 388
Регистриран на: Съб Фев 16, 2008 11:50 am
Местоположение: София

Re: КОНСЕРВИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА ЗА СТРЪВ.

Мнение от crazybot »

Здравейте .За да не отварям нова тема ще ви питам тук.Каква царевица да използвам за консервиране-млечна или стара? :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”