Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

КОНСЕРВИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА ЗА СТРЪВ.
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- сериозен играч
КОНСЕРВИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА ЗА СТРЪВ.
Кажете кой и как си консервира царевица за стръв?
- dimitar_
- сериозен играч
За царевицата...
Колега , първата "консервирана" царевица съм си правил някъде към 1973-74г., разбира се "рецептата " не ми я каза никой, ами аз ходих след един русенлия да търся стръвта с която беше натръшкал близо един багажник ( на Москвич ) шарани.
Значи, уточнявам ,че бях пратен от един стар рибар понеже за него бе въпрос на чест , как тъй някой пришълец ще го "тръшне на земята"на неговия селски гйол.
Намерих само 3-4 зрънца млечна царевица,дядката само докато подуши каза- "мамка му ..... , туй е хоремашка мастика!" След седмица шараните дърпаха като пияни...
От тогава до сега си правя винаги млечна царевица със мастика , но както казват колегите , може да си избираш ароматите сам , защото всеки водоем сам по себе си е специфичен!
Значи, уточнявам ,че бях пратен от един стар рибар понеже за него бе въпрос на чест , как тъй някой пришълец ще го "тръшне на земята"на неговия селски гйол.
Намерих само 3-4 зрънца млечна царевица,дядката само докато подуши каза- "мамка му ..... , туй е хоремашка мастика!" След седмица шараните дърпаха като пияни...
От тогава до сега си правя винаги млечна царевица със мастика , но както казват колегите , може да си избираш ароматите сам , защото всеки водоем сам по себе си е специфичен!
-
- новобранец
HAZART написа:В момента експериментирам с натриев бензоат(от аптеката).Залях го есента ,малко се е изменил цвета, но зърната са твърди и мирише на натурална царевица(като купешката).ЕКСПЕРИМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА>
А залей го със малко уиски Jonnhy Walker (най - доброто! )

-
- новобранец
- crazybot
- фен клуб-скобар
Re: КОНСЕРВИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА ЗА СТРЪВ.
Здравейте .За да не отварям нова тема ще ви питам тук.Каква царевица да използвам за консервиране-млечна или стара?