КОЙ Е ХВАЩАЛ НОЩНО ВРЕМЕ СОМ

Модератор: sapuna

Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

нощен риболов

Мнение от Диканаров »

Лятно време ми се е често случвало да съм на палатка или с колата за 2-3дни някъде. Е не съм забелязъл някой да си е вадил въдиците през тъмното време. Вярно е , че по закон е забранено, но когато си с въдица не е такова прегрешение. Какво да кажем за нощните мрежари или ловци с ток, или с бомби, или... И аз съм ловил шаран и сом на въдица през нощта. То и да погалиш чужда жена май беше неморално. Едва ли има такъв моралист дето не го е правил. "Прекаленият светец и богу не е драг"- така твърди народната мъдрост. Според мен тези "светци" дето ги пишат тези закони най-много не ги спазват и обикновено са комбина с проверяващите и наказващите "органи". Ако се съди по случките и разпивките с разни "арендатори", и откровени мрежари . Само в нашият форум, за колко се знае. :twisted: :twisted:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

добре,де-откога го мрьнкаме тоя вьпрос>аз не сьм големия сомлия,но да-ловим ги ЗАДЬЛЖИТЕЛНО,през нощта,покрай бялата мряна на червей или конощип..всички се разбрахме и знаеме,че сома се активизира нощем(особено едрия) и денем да ти удари(ако не си с другото ЗАБРАНЕНО-лодка и кльонк :lol: ) си е чиста проба случайност..гледам,в началото на форума един пич обеща нещо си да пита колегите(даркуиш) по вьпроса и чакам да видя кво са казали :lol: а като се вьржеш НОЩЕМ за некоя трьстика,в ЛОДКАТА с едно шише ракия и некой приятел,да обсьдите живота- на СВЕТЕЩА плувка...бати кефа си е :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Недей с таз поезия посред зима колега, че туку виж некои кат мен не издържи и напраи един "приличен" нощен риболов. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ceno cenov написа:Недей с таз поезия посред зима колега, че туку виж некои кат мен не издържи и напраи един "приличен" нощен риболов. :lol: :lol: :lol:
Така, така :idea: Само незнам конощипи откъде ще копаеш :lol: :lol: :lol:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Абе по важно е ракиа от къде като свърши :cry:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:lol: :lol: :lol: Партизаните са имали ятаци :wink: Звъниш и носят :shock: :shock: :shock:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Пък ятаците , после ставали ортаци :lol: :lol: :lol:

Абе за ракията ясно, но имам случай когато през ноща гонихме раците по брега че и хляб нямаше за мезе :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Стиснете зъби още максимум месец и се почва с фиестите. 8) До тогава само на спомени :shock:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

конощип копам по торищата,пролетно време не е проблем,лятото обаче..кофти,ако хич ги нема си купувам :idea: маалко е скьпичко,ама кой ти гледа,като се има впредвид,че ако взимам попови,то предполага,че риболова ще ми е такьв дето да не взимам ЗАХРАНКА :lol: така,че едното за сметка на другото :idea: ракия толкова взимам колкото да ОСТАНЕ,тогава и ядене не ти трябва :lol: ,а често ползвам и платени яташки услуги(2-3лв-според качеството :lol: )на шабленското езеро,напр има едни червеи дьлги по 30см,дебели колко мьймунска пишка,чернозелени маазни едни-супер са за сома-като си накопам една кофа и ги понеса с тинята,та за цял месец ми стигат,а и отлично с един,два от тях мое да се лови попчета и лихнус в морето от лодката-не ти требат миди да си кьсаш нервите-набучиш едно парче и вадиш по 10-15 броя на него :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Лятото ловът на конощипи си е тръпка като самия лов на сом. :lol: А торищата които дават се крият в дълбока тайна подобно на сомаджииските места. Подготовката при нас започва още в началото на седмицата след работа разбира се. Понеделник и вторник подготовка на въдици, палатки, котлони, барбекюта и тн. оборудване. Сряда и четвъртак копаене на конощип и месене на качамаци до 12-1ч. през ноща (сещате се как ги омесваме с ракийка)
:wink:
Петък след работа газ до ламарината да си хванем нашто място.
Чакат ни два дена спокоиствие и ако е писано и тръпка от риболова.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Изображение
По някои път се получава :lol:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

На сутринта:http://gallery.nariba.com/data/500/6094 ... ta-med.JPG

Дано има повече такива моментиИзображение
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

:shock: :shock: :shock: Ми нямам думи :!: :D :D :D...... ЕВАЛА ! :wink:
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

ceno cenov написа:Лятото ловът на конощипи си е тръпка като самия лов на сом. :lol: А торищата които дават се крият в дълбока тайна подобно на сомаджииските места.
Хехе колега много си прав за конощипа.Колко торища сме прекопали ако ни караха и ни плащаха за това нямаше да го правим но за пустия му СОМ го правим с удоволствие.
м/у другото най - много и големи конощипи има в стари торища на границата м/у торта и земята
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ха сега да ви дам и още един съвет за вадене на ПОПОВИ ПРАСЕТА/конощип/.Ако говорим за едно и също нещо.Приятели,не всеки има възможност да отиде и да намери някякво торище.Ако е от голям град трябва да излезе и отиде поне до първото село.Сега ще ви обясня как ние градските си намираме тази стръв вътре във града.И така,всички реки и канали,имат трева по брега.Поповото прасе обича да не е много твърда пръста където живее и от горе да има треви,бурени и от онези бодили дето се лепят като луди по нас когато минаваме по брега.Намира се такъв бряг,които да е на пове 50-1м над водата,да е пясъчлив и да има бурени и треви по него.Най-добре е да погледнете дали има дупки по него от към водата и ако са колкото кутрето,то може да сте сигурни че те са от поповите прасета.Гледайте водата под брега да не е дълбока,защото пръста се бута с една права лопата във водата и трябва някои да е доло за да може да ги обира когато изплуват на повърхноста.Метода е много ефикасен защото това са нормалните местообитания на тези сомски деликатеси.Има ли корени,ще има и попови прасета.Също така ги има и в градините с домати и разни други зеленчуци,но незнам някой луд да отиде и да разбушка цяла градина за няколко попови прасета.Този метод за брега,е много ефикасен защото прасето няма шанс да остане под водата когато дупките се напълнят с нея,то просто излиза одгоре.Дано съм бил полезен на градските колеги които нямат торища :shock: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”