Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

КОЙ Е ХВАЩАЛ НОЩНО ВРЕМЕ СОМ
Модератор: sapuna
- Диканаров
- кандидат преподавател
нощен риболов
Лятно време ми се е често случвало да съм на палатка или с колата за 2-3дни някъде. Е не съм забелязъл някой да си е вадил въдиците през тъмното време. Вярно е , че по закон е забранено, но когато си с въдица не е такова прегрешение. Какво да кажем за нощните мрежари или ловци с ток, или с бомби, или... И аз съм ловил шаран и сом на въдица през нощта. То и да погалиш чужда жена май беше неморално. Едва ли има такъв моралист дето не го е правил. "Прекаленият светец и богу не е драг"- така твърди народната мъдрост. Според мен тези "светци" дето ги пишат тези закони най-много не ги спазват и обикновено са комбина с проверяващите и наказващите "органи". Ако се съди по случките и разпивките с разни "арендатори", и откровени мрежари . Само в нашият форум, за колко се знае.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
добре,де-откога го мрьнкаме тоя вьпрос>аз не сьм големия сомлия,но да-ловим ги ЗАДЬЛЖИТЕЛНО,през нощта,покрай бялата мряна на червей или конощип..всички се разбрахме и знаеме,че сома се активизира нощем(особено едрия) и денем да ти удари(ако не си с другото ЗАБРАНЕНО-лодка и кльонк
) си е чиста проба случайност..гледам,в началото на форума един пич обеща нещо си да пита колегите(даркуиш) по вьпроса и чакам да видя кво са казали
а като се вьржеш НОЩЕМ за некоя трьстика,в ЛОДКАТА с едно шише ракия и некой приятел,да обсьдите живота- на СВЕТЕЩА плувка...бати кефа си е

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
конощип копам по торищата,пролетно време не е проблем,лятото обаче..кофти,ако хич ги нема си купувам
маалко е скьпичко,ама кой ти гледа,като се има впредвид,че ако взимам попови,то предполага,че риболова ще ми е такьв дето да не взимам ЗАХРАНКА
така,че едното за сметка на другото
ракия толкова взимам колкото да ОСТАНЕ,тогава и ядене не ти трябва
,а често ползвам и платени яташки услуги(2-3лв-според качеството
)на шабленското езеро,напр има едни червеи дьлги по 30см,дебели колко мьймунска пишка,чернозелени маазни едни-супер са за сома-като си накопам една кофа и ги понеса с тинята,та за цял месец ми стигат,а и отлично с един,два от тях мое да се лови попчета и лихнус в морето от лодката-не ти требат миди да си кьсаш нервите-набучиш едно парче и вадиш по 10-15 броя на него 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- ceno cenov
- разбира нещата
Лятото ловът на конощипи си е тръпка като самия лов на сом.
А торищата които дават се крият в дълбока тайна подобно на сомаджииските места. Подготовката при нас започва още в началото на седмицата след работа разбира се. Понеделник и вторник подготовка на въдици, палатки, котлони, барбекюта и тн. оборудване. Сряда и четвъртак копаене на конощип и месене на качамаци до 12-1ч. през ноща (сещате се как ги омесваме с ракийка)
Петък след работа газ до ламарината да си хванем нашто място.
Чакат ни два дена спокоиствие и ако е писано и тръпка от риболова.

Петък след работа газ до ламарината да си хванем нашто място.
Чакат ни два дена спокоиствие и ако е писано и тръпка от риболова.
- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата
- pet55
- научил се да хвърля
Хехе колега много си прав за конощипа.Колко торища сме прекопали ако ни караха и ни плащаха за това нямаше да го правим но за пустия му СОМ го правим с удоволствие.ceno cenov написа:Лятото ловът на конощипи си е тръпка като самия лов на сом.А торищата които дават се крият в дълбока тайна подобно на сомаджииските места.
м/у другото най - много и големи конощипи има в стари торища на границата м/у торта и земята
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
- krokibg
- учете се от него
Ха сега да ви дам и още един съвет за вадене на ПОПОВИ ПРАСЕТА/конощип/.Ако говорим за едно и също нещо.Приятели,не всеки има възможност да отиде и да намери някякво торище.Ако е от голям град трябва да излезе и отиде поне до първото село.Сега ще ви обясня как ние градските си намираме тази стръв вътре във града.И така,всички реки и канали,имат трева по брега.Поповото прасе обича да не е много твърда пръста където живее и от горе да има треви,бурени и от онези бодили дето се лепят като луди по нас когато минаваме по брега.Намира се такъв бряг,които да е на пове 50-1м над водата,да е пясъчлив и да има бурени и треви по него.Най-добре е да погледнете дали има дупки по него от към водата и ако са колкото кутрето,то може да сте сигурни че те са от поповите прасета.Гледайте водата под брега да не е дълбока,защото пръста се бута с една права лопата във водата и трябва някои да е доло за да може да ги обира когато изплуват на повърхноста.Метода е много ефикасен защото това са нормалните местообитания на тези сомски деликатеси.Има ли корени,ще има и попови прасета.Също така ги има и в градините с домати и разни други зеленчуци,но незнам някой луд да отиде и да разбушка цяла градина за няколко попови прасета.Този метод за брега,е много ефикасен защото прасето няма шанс да остане под водата когато дупките се напълнят с нея,то просто излиза одгоре.Дано съм бил полезен на градските колеги които нямат торища

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!