Автоконсултация

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: Автоконсултация

Мнение от barutchiata © »

Крайно време е да сменям старата кола, дето се вика тя ме оставя, аз нея не. :lol: :lol: :lol: Та съм се спрял на Ford Galaxy дизел 1,9 TDI.Някой от вас ако има впечатленя, моля да сподели.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

След девет страници дискусии и дълбоки размисли от моя страна,май ще сме двама! :)
Живот и здраве до 3-4 дена ще ти дам първи впечатления! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

И ти ле бе Митаче си хареса тоа ван?
Аз реално ми харесват и трите : Шарана, Алхамбрата и Галаксито
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Браво Митко, това е добро... а от къде тръгна само... :wink:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

barutchiata © написа: Ford Galaxy дизел 1,9 TDI.Някой от вас ако има впечатленя, моля да сподели.
Взимай смело това си е замаскиран VW ШАРАН....но по евтин.

И хора моля ви се!!! Научете най-накрая тея Пассати...най-марзя някой да ми бърка колата!!! :evil:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
ТОВА Е ПАССАТ 3-ка.:
Изображение
Изображение
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Това е пасат B3,но разговорно му викат пасат 2....
Изображение
Където качеството е от значение!
Аватар
R.Nedelchev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от R.Nedelchev »

barutchiata © написа:И ти ле бе Митаче си хареса тоа ван?
Аз реално ми харесват и трите : Шарана, Алхамбрата и Галаксито
И трите модела се правят на една и съща поточна линия.Разликата е че при "Галакси"освен двигатели на "Форд"се монтират и такива на "WV"/които са за предпочитане/! пп. Хиляди" Гастайбайтери"пътуват по родните си места с такива ванове така ,че предлаганите у нас втора употреба са на много голям пробег!
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

propusc написа:Хиляди" Гастайбайтери"пътуват по родните си места с такива ванове така ,че предлаганите у нас втора употреба са на много голям пробег!
Да,няма такова нещо-Дизелов автомобил на малък пробег(освен ако вярваш на километража)?!?!?! Освен ако не е нов :)
Барута и Митака не са "зелени ливади"и предполагам че ще намерят читави машини....И VW агрегата на Галакси е дизеловия ,бензиновите са Форд!!!Но все пак внимавайте,едно приятелче вече 2-ри месец търси читаво Галакси 1,9 ТДИ -той е и колега от форума ,ако иска може да се включи в темата.....
didopoli написа:Това е пасат B3,но разговорно му викат пасат 2....
Разговорно и френския ключ се нарича френски,ама ако отидеш в чужбина и поискаш "френски ключ" ще те гледат като извънземен!!!
Последно промяна от CERRUTI на Нед Авг 08, 2010 1:01 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Ай стига те ги хвали тез Пасати бе ...голяма работа .Барут според това виздам и чувам от колеги и познати Шарана е по изгодният вариант от Галакси-то.Все пак Форд е измислил автосервиза
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Gan4eff написа:виздам и чувам от колеги и познати Шарана е по изгодният вариант от Галакси-то.
И как разбра че е по изгоден? Като единствената разлика м/у Шаран и Галакси 1,9ТДИ е емблемата :lol: а цената на Шарана е по висока.....
Имам познати в оторизиран сервиз на VW София....и доста от работещите там са си взели точно Галакси 1,9ТДИ.....защо ли?
Изображение
Разликата е толкова огромна че дори ръководството за ремонт е едно :)
Изображение
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

Gan4eff написа:Ай стига те ги хвали тез Пасати бе ...голяма работа .Барут според това виздам и чувам от колеги и познати Шарана е по изгодният вариант от Галакси-то.Все пак Форд е измислил автосервиза
:smt023
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

И как разбра че е по изгоден? цената на Шарана е по висока.....

Имам в предвид по изгодно като съотношение ЦЕНА–КАЧЕСТВО
Ами сигурно защото е малко по качественно изработен най вероятнои за това е по скъп...и само да ти кажа че и аз не съм от дъжд накапан и попрочитам и поремонтирвам това онова и съм си изградил някакво мнение на базата на това което виждам ,а не на това кои какво ми е казал.Един от минусите на галаксито е че частите му са по скъпички от VW -на.Абе кво да ти разправям ама поне като не си наясно не подвеждай хората.Най хубавата кола е новата ..другото е шанс късмети въпрос на вкус .А относно ръководството за ремонт и експлоатация е нормално да е в един сборник при положение че се произвеждат от една фирма и са с сходни модификации което не значи че са 100%еднакви.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Баруте , имам приятел , дето от 10 години кара Шаран 1.9 ТДИ . Пича , по два пъти в седмицата ходи до Турция , отделно всяка събота и неделя е или на ски , или на море /според сезона/ . На Жена си купи Мерцедес ес ел ка / чисто нов / , но той друга кола освен Шарана не признава. С първия си Шаран , прави катастрофа в Турция , и то доста сериозна , и се оттърва невредим. Това беше през 2002 год. Прибра се в България , направи курбан за здраве , и след 10 дни си купи чисто нов Шаран. Много сме близки , и често си говорим , и той казва че ако е бил с друга кола , едва ли е щял да оцелее. Шарана му е вече на повече от 700 000 км , и друго освен консумативи не е сменял , като изключим съединител / на 300 000 / и спирачни дискове. Също му сменя лагерите на главините. Казвам ти , тази кола е абсолютен катър. Нито гори масло , нито пуши , нито нищо. Просто е супер. Препоръчвам ти я горещо !
п.п. А е и доста комфортна , и вози като лодка !!!
Върл Shimano фен!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Аз доколкото знам дизеловия двигател е един и същ и при трите вана.Или греша? Ако е еднакъв невиждам защо частите да са на различна цена.Доколкото знам е и, че вана е съвместна разработка на VW и FORD, те затова го наричат и "Shagalbra" - събирателно име на SHAran, GALaxy и Alham­BRA.Другото което занам е, че дизайнът на арматурното табло е проектиран изцяло от Ford .Незнам как е в БГ ама тука шараните държат по висока цена.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Това че двигателя е еднакъв не значи нищо .Има цял куп системи и електроники които са различни.Ей на човека които ти го препоръча това галакси малко преди това си хвали Пасата.А и цената си показва ,след като е по висока това е знак за по добро качество или по добро оборудване и екстри .Принципно фолцваген са здрави коли ,не че и те не се чупят ....за справка 3 поколение на които модел VW си избереш .двойките са доста по издръжливи .О от четвърта серия нагоре работата е на кантар но въпреки това са си добри автомобили .Мен лично ми харесва Опел Зефира или Рено гранд еспейс ...обаче всичко е въпрос на вкус и пари.Но не се заблуждавай че като вземеш галакси или Сеата на по ниска цена от шарана все едно си си взел шаран .Пък и самото име Шаран може да ти е на късмет по язовирите /кои знае /
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”