каква захранка да закачам на прожината

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
Местоположение: В. Търново

каква захранка да закачам на прожината

Мнение от doko »

hora kagete kvo se slaga na prujinata kazaha mi da slagam hlqb nakisnat v voda i nekvi smeski ma ko po to4no. kagete nqkoi i drug 4alum za golemi 6arani :D
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 108
Регистриран на: Вто Окт 12, 2004 6:52 pm
Местоположение: София

Мнение от Advokat »

Веднага ще ти кажат някои форумци, че с пружина е стара, тъпа работа и т.н. Истината е, че върши работа - но не с хляб - защото ако не е добре омесен с вода (тип тесто), ще падне, ако е омесен - няма кой-знае колко да подмами рибата, ще си седи на пружината и толкоз. Трябва с нещо по-ароматно, например козунак, но най-добре е качамак, смесен с кюспе или купешка захранка - достатъчно жилаво, за да се задържи при замятането и същевременно достатъчно рехаво, за да се разкисне във водата и да подейства като захранка и да подмами рибата. На една от куките на пружината задължително сложи друга стръв - царевица, червей, топче "на косъм" или др. Само пружината рядко върши работа, целта й е да действа като "хранилка", а не като стръв.
баща на рибарче
indicator
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 4:00 pm

Мнение от indicator »

Аве колега аз винаги като ходя на язовир си вземам "MAZSAT"N2!!
Винаги ми е вършил много добра работа.Освен за захранка е и много добър и за стръв.Пробваи ама ме послушаи,наи-добре си вземи втори номер защото номер 1 пада много бързо,а номер 3 няма падане и е много твърд.

___________________
Хвърляш вадиш,вадиш,вадиш,вадиш нямаш време да хвърлиш!!!.
indicator
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 4:00 pm

Мнение от indicator »

А и адвоката е прав много се вади на качамак.Ако обичаш да готвиш си го направи сам става много лесно и наи добре ще стане ако хвърлиш малко за захранка.

____________________
Хвърляш вадиш,вадиш,вадиш,вадиш нямаш време да хвърлиш!!!.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1251
Регистриран на: Пет Юни 17, 2005 12:55 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Николай-Русе »

indicator - MAZSAT"N2 да не е онова унгарското черното?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1519
Регистриран на: Вто Авг 09, 2005 11:43 am
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Точно то е !

Но №2 е изчерпан от складовете неможе да се намери но си има лесно купува се една единица и една двойка и ги умесваш но трябва бая да се постараеш да не останат бучки !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1251
Регистриран на: Пет Юни 17, 2005 12:55 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Николай-Русе »

Срахотно е, и няма падане от пружинката :D
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1251
Регистриран на: Пет Юни 17, 2005 12:55 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Николай-Русе »

Сеага погледнах моето е 2, незнаех че имат разлика в номерацията.
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
Местоположение: В. Търново

Мнение от doko »

А и адвоката е прав много се вади на качамак.Ако обичаш да готвиш си го направи сам става много лесно и наи добре ще стане ако хвърлиш малко за захранка.

А как се приготвя качамак защото незнам?
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
Местоположение: В. Търново

Мнение от doko »

А това "MAZSAT"N2!! нещо като смески за шаран ли са или какво по точно кажете защото сега го чувам за първи път.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1519
Регистриран на: Вто Авг 09, 2005 11:43 am
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Да !

То прилича на мармалад доста има приятна миризма !

Ще имаш успехи с тос мармалад !

А качамака се приготвя като се вари царевично брашно също можеш да сложиш и примерно 100 грама кюспе на 1 кило брашно ще стане 6 точки !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
k.nikolov
новобранец
новобранец
Мнения: 70
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 8:19 am

Мнение от k.nikolov »

Колега, може да пробваш и на смляна сварена царевица. Ако е добре смляна става като тесто и според мен е доста добра.
Аватар
perka
новобранец
новобранец
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 7:53 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от perka »

Сега вече не ловя на пружина но когато ловях установих че храната трябва да е рехава.За тази цел слагах по малко пшенична трица в храната за да може водата да е разтвори топката бързо.Кължанетата са много по чести.Сега ако ловя на пружина бих използвал готова Западна храна с подходяща консистенция.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1288
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 9:51 pm
Местоположение: Васко Бояджиев/ПЛОВДИВ/АСЕНОВГРАД/ДЕВИН/

За пружината

Мнение от HAZART »

Риболова на пружина е най-резултатния начин за риболов,стига да умеем правилно да "заредим"хранилката.Много лепкавата консистенция е противопоказна(след малко ще разберете защо).Когато зареждаме пружината, слагаме малко количество захранка,която силно "пресоваме"с ръка в пружината.След това добавяме още захранка,която по-слабо пресоваме.Целта е:когато заредената пружина падне във водата, част от захранката да се "откърти" при удара.Останалото количество падайки на дъното започва да набъбва и да се разлага.Падналата на повърхността захранка пада бавно във вид на облак и оставя следа ,метри около пружината на дъното.Добрата захранка е лепкава ,колкото да задържи материала до падането му на дъното,след което да се разложи за 10-15 мин.и да образува купчина каша.Можете да тествате в кофа с вода и да наблюдавате процеса.НА СЛУКА.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”