Клен/кефал 2010

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Клен/кефал 2010

Мнение от stancom »

ivo Vratsa написа:Скът трагедия :?
Два дни - по 5,6 удъра на маломерки и по една извадена за общо 5 часа :(
:shock: Какви риби бе Иво :roll: при вас не е ли валяло ? При мен реките са готови да правиш тухли от тях :twisted: Само наливаш във формата и изчакваш малко да стегне :D
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

stancom написа:
ivo Vratsa написа:Скът трагедия :?
Два дни - по 5,6 удъра на маломерки и по една извадена за общо 5 часа :(
:shock: Какви риби бе Иво :roll: при вас не е ли валяло ? При мен реките са готови да правиш тухли от тях :twisted: Само наливаш във формата и изчакваш малко да стегне :D
ВалнА, но реката освем, че беше съвсем леко, даже почти незабележимо замътена друго нищо.Но такава апатия не е било скоро - изредих сума ти си воблери, но нищо.... :? Мама им мръсна изпозбиха рибата с ток и сетки - ще ходя другия път в трънаците ,дето никой не е ходил - белким фана :idea:
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:?
Но такава апатия не е било скоро ...
Ммм даааа , тука си много прав ! Аз го отдавам на високата речна температура и постоянно променящото се време !
А и сутрин хладно през деня жега , то на мен ми се не яде , та камо ли на тях !
другия път в трънаците ,дето никой не е ходил - белким фана
И там да идеш само ще се изнервиш от апатията им ! Имам чувството ,че нещат нарочно да взимат примамката ! Хита по Скът сега е мухарка ! Добри резултати като бройка ,но не и като размери !

П.П. Докато стигнах до тези мой дълбоки умозаключения ,се бях рибодепресирал и си мислех ,че съм най-абния абич в региона и отвъд това !
Сега пак се съмнявам в себе си ,но поне ,не само аз не ловя !
П.П.2 . Успех на всички желаещи да пробват в региона , пък аз че съм абен - абен съм !
П.П.3. И както казва един колега от форума " Може да не мога да ловя риба ,но пък страшно много се забавлявам докато се опитвам да го правя !" - те така и аз ! Риба няма ,но аз се наслаждавам на такъма си и на уникалната работа с него !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Янтра около Габрово - неще и неще,водата бистра ,добе маскиран като храстче
виждам прилични риби да следват воблерчето но не бутат.Пробвах 15-тина
воблерчета и блесни за две вечери ей това. :oops:

Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

Този уикенд на река Камчия се позабавлявах много добре.Хванах си най-големия кефал на тази река.Заложих на Zip Baits Rigge 35f и Smith Camion.Голям бой падна като се хващаха основно кефали.Хванах и една малка щука(до сега щука там не съм хващал),но явно се е развъдила.В 90% от случаите,рибите взимах а при приводняването на примамката.Снимки има,ама пусти мързел.....
Аватар
gorskia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gorskia »

На яз. Голям беглик за уикенда имаше тест на нови придобивки .
Фаворит за момента е S-Hornet 3.5см цвят нов 030 , изкара 3 невероятни клена за тоз язовир.

Изображение
Тестовете продължават другата седмица.
Успех на всички
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Вчера се изтъпанихме на Искър - ниво и цвят екстра, риби играят-красота. Първите няколко хвърляния и първите удъри и рибки са налице :D
Викам си, прекалено хубаво, не е на хубаво.
И точно след 20 минути рибата, както си играеше, изведнъж изчезна.Преди това изшляпа риба която направи такива вълни, че си помислих, че някой от колегите е нагазил :shock:
Изчена рибата, а за около 15-20 минути изчезна и водата :shock:
Такова чудо, не бях виждал досега. За такова време да изчезнат 2/3 от водата. Бяха отворили явно нещо :twisted: :twisted: :twisted:
Нивото спадна с около метър и половина. Естествено си събрахме багажа и отпрашихме.
ПС Да е жива и здрава продавачката от супермаркета, дето като на Сашо баща му даде 20 лв за 4 бири, му върна 10, 5, 5, 1 лева и 20 стотинки. Дано сте пили за нейно здраве момци :mrgreen:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Айде и аз да драсна някой друг ред ..
Като цяло бях решил да се отдам на моренце и да не се занимавам 10-на дена с риболов. НО ... тръпката в мен надделя. Шмугнах един УЛ Серт и торбата с воблерите и другите убавини. Като минах покрай Севлиево разбрах,че Росица няма да става за риболов. Същата мизария - пускат водата , кал почва да се носи и риболова спира. Но на село има и една рекичка с ширина 2м.
Спряхме след Търново на Преображениския манастир да вземем 2 котета и газ да сръбнем по един таратор. Да е жега , жега .. колко да е жега - 36 градуса. Дремнах 2 часа и към 5 и нещо бях въоръжен с Сертчето 0.9-5гр 180см и бегом към малката вадичка да наскубя няколко маломерки за котетата ( и те душа берат, това щяха да им бъдат първите рибки).
Спрам на моста след селото и какво да видя... отляво реката синя и бистра , а отдясно всяка къща влива мръсните си води чрез пвц тръби .. Ще хващам наляво към кошарата. Намирам добро местенце , спускам се по стрмния бряг от изхвърлена тор и започвам да чудя клони и храсти да си направя местенце да замятам. Първо подаване - удар. Брей ! Мерен !
Комарите гладни и кръвожадни като фолк тигрици ! Споменах ли,че съм нагазил в голяма купчина тор,която се рони под краката ми ? Логично е да има доста мухи , нали ? И кефалчетата да ги дебнат .. Само дето по-скоро мухите дебнеха мен !
Сменям с друг воблер и пак подавам ! Удар и се откачи. Ок , тук сте , няма да се нервим ;)
Пак подавам в тихото на ръба на бързейя и остра сянка се изстреля със скоростта на светлината ! Бах мааа му ! Що чини па щукле тука у тая малка вадичка ? Хай бегом марш !
Отляво имах храст и невиждах какво има. Чувах само шумоленето на по-бързата вода. Стрелям насляпо през храстите наляво .. Прибирам бръзо по течението .. Муха ! Мама й гладна - наръфа ме целия ! Тъкмно гледах как да я тупна на рамото ми , когато ... черна голяма сянка излезе изпод мен ( имаше подмол) и с неописуем водосмук се опита да ми глътне Риджито ! Мммда , ама като ми оставаха само 20см брейд , пръчлето е УЛ , а устата на клена беше колкото пинг-понг топче ! Стреснах се и дръпнах воблера точно от устата му ! :))) Рибата беше поне 1.5кг ! Или го бях измъкнал от бързейя или се беше засилил от подмола ! Ебаси кефа ! Не съжалявах , дори се зарадвах :)
Глутница кучета ме усетиха и се наложи да се отдалеча от кошарата. Мушнах се в една задушна и доста трудно проходима гора. Едвам се добрах до брега и разпънах прътлето.
Изображение
Пфииул фоблера до един храст и ...удар ... прътлето се гъне като макарон , аз клякам да не се одера в едни едри шипове ... абе шоу ! И да стане по-интересно .. чувам кучетата ... Айде честитутка !
Кеп нямам , рибата не мога да я контролирам , кучета - логично е да си направя кална баня , нали ? :) Скачам до колене в тинята и започвам да се надлъгвам с дебелака. А той никак не искаше да излезен, но нали сме специализирани в улова точно на тези хубавци ... :) Като го докарах видях злобата в очите му .. този характерен намръщен поглед на дъртия клен ! Ухааа ! Кеф !
Изображение
Изображение
Оправих се с него и чувам зад мен освен кучетата и човек .. Да видел, какво става.. оказа се далечна рода .. на баба ми на сестра й , на мъж , братовчет и незнам си какво .. :)) Нещо за пъстърви ми спомена, ама като го питах дали е зелена на петна нещо не беше сигурен .. та може и щуклетата да ги мислят за пъстърви :) Прати поздрави и си тръгна с песовете :)
Излизам кален и щастлив. Ще ходя нагоре да търся вирчета ... ( без мачете си е мъка). Намерих 2-3 добри места ... Хвърлих , извадих рибки , като изпуснах още 2-3 кефала над 1кг ! Мразя лигавите пръчки ! Подбрах няколко дребосъка и бегом да видим котетата какво ще кажат по въпроса :)
След този излет реших да забравя известно време за риболов .. уви , не успях ! Няколко откачалки от форума само ми звъняха с луди идей и проблемите си ( демек , нужди от нови воблери и такъми). Луди хора :Р
Вчера се завърнах и реших да отида да пробвам пак. Жегата още по-голяма , реката поспаднала и избистрила , кучетата още по-кравожадни и ми се пускаха. Идеално , обичам да ми е весело :)
Нажабурках се с жълта лимонаТа и хайде в торта. Всичката трева и клони дето бях очупил са пак там,че и по-големи от преди ! Давай наново...клякам и почвам да дебна някой по-йедър да дойде. След 20 минутки един индивид към 800гр с грация се шмугна в едни храсти и тръгна към плиткажа при дребосъците. Хвърлям на 15 см зад него , той се обръжа и точно да захапе и ... остави един дребосък да вкуси първи ! Мамка му ! Не го засичам за да не разпляска. Вадя воблера и точи път стрелям 10 см пред него. Пак тръгна, но отново изчака дребните да тестват примамката. След това бааавно легна в една яма в бързейя , мина под мен до подмола и отплува важно,важно нагоре :)) Днес водата беше по-бистра и рибите бяха изключително мнителни !
Тъкмо се чудех какво да правя и ... гррр , шибаните песове се пускаха да ме оглозкат. Чудесна възможност да скокна в топлата вода !
Да , ама водата не беше топла. Направих няколко крачки и видях горния вир с хубавите кефали. Я да видя , така като съм нагазил, мокър , с карбонова тояжка и два далекопровода над мен , дали аджеба няма да съумея да извадя накоя рибка хей от тук
Изображение
( Забравих да кажа,че от Варна си купих едно Авидче 2м ;) и сега вече се чувствах по-уверен)
Стрелям до храста и удар с първото навиване ! Уха ! Тоя не се дава ! Ще го има ли онзи сърдит поглед .... :) :)
Мда , me win !
Изображение
Изображение
Не съм го мерил,защото ми е все едно колко е :)
След него един райран вагабонтин се опита да ми скрие шапката , но успях да го фотографирам поне :)
Изображение
Продължих нагоре , но като цяло рибите взимаха само при цопване под клоните и тотално спряха в 12 на обяд.
Обезводнен си взех обуквите от брега и бегом към вкъщи.
Вечерта направих един риболов отдясно на моста , демек в по-мръсната вода. Прилично количесто кефалчета се уловиха (30-35), но като размер по-дребни. Само 2-3 около половинка. Отделно 10-на щуклета си пробваха късмета, но без успех ;) От една жена разбрах,че вече дъното е почистено и няма толкова боклуци :) НЕ , не от общината или хамалите на кметицата .. ами като рекичката била пресъхнала мангАлЕте обрали всичко що е ламариН, желЕзо, алумИн и тн :)
И така .. там където хората не се осмрадили , рибките си живуркат, размножават се и смело атакуват всякакви примамки ;)

п.с. Рибите взимаха само и единствено на равномерна проводка ? :)
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Чуден разказ!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
venelin venchev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от venelin venchev »

Браво Санде!!!Страшно кленче :lol:
alankooly
новобранец
новобранец

Мнение от alankooly »

Та...И аз да споделя опит от изминалия уикенд. В събота реших да отида да видя какво е дереджето по Тунджа - около Ханово.
Съответно ставане в 5 нарамване на багажа и газ към реката. Стгнах до съоражението - а то паркинг. Имаше едно семейство които бяха опънали поне 6-7 дънни и плувки и още 2-ма ентусиасти с 4-5 въдици. Все пак реших да пробвам. Сложих едни CK40F07(като по универсален). Още с 3тото хвърляне имах сериозен удър но се откачи...След 10-15 мин докато провеждах покрай водораслите рязък удър ме стресна, засечка и едно щукле около 40см излезна на брега. Първата ми щука :D Освободих го внимателно и обратно във водата. Няма такова удоволствие - усмивката ми не слезна от лицето поне половин час. А ония около мене ме гледаха доста учудено докато пусках мъника. Нещо се озлобиха и започнаха да мятат дънните около мене. След като закачих едната, а плувкаря ставаше все по нагъл и буквално се опитваще да уцели воблера бях принуден да се изнеса.
Междувременно падна страшна мъгла. Не можех да видя другия бряг. Започнах да сменям примамки - но не ще и не ще.
Кефала се беше скатал и не можех да го провокирам по никакъв начин. Сложих едно зури л-миноу 44(бях доста скептичен тъй като до сега имах една единствена риба на него)и заметнах. Оставих да го повлече течението, изпънах линията и когато воблера се доближи до брега последва мощен удър. Рибата влезе в дълбокото и не можех да я видя. Бори се достойно но все пак след 5-6 мин излезе страхотен кефал 45см(1.200) (личен рекорд :D ). От тук нататък каквото и дастанеше не можеше да ми развали деня. Все пак зурито успя да излъще още 2 малки щуклета около 400гр. които разбира се пуснах.
Получи се суппер риболов. Само че не мога да си обясня защо го нямаше кефала.Цвета на водата беше супер. Дали защото щуката гони??Или защото нивото на реката беше паднало с 30см за 1-2 дена. :?: :?: Или пък заради панаира - имаше поне 30-40 коли в разстояние на 2км от съоръжението - беше си сложно дори място да си намериш да заметнеш.

П.П Съжалявам единствено че не си взех фотото за да ви покажа красотата на излета и за скъсаната цикада де, ама айде :wink:
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

alankooly написа:Та...И аз да споделя опит от изминалия уикенд. В събота реших да отида да видя какво е дереджето по Тунджа - около Ханово.
Съответно ставане в 5 нарамване на багажа и газ към реката. Стгнах до съоражението - а то паркинг. Имаше едно семейство които бяха опънали поне 6-7 дънни и плувки и още 2-ма ентусиасти с 4-5 въдици. Все пак реших да пробвам. Сложих едни CK40F07(като по универсален). Още с 3тото хвърляне имах сериозен удър но се откачи...След 10-15 мин докато провеждах покрай водораслите рязък удър ме стресна, засечка и едно щукле около 40см излезна на брега. Първата ми щука :D Освободих го внимателно и обратно във водата. Няма такова удоволствие - усмивката ми не слезна от лицето поне половин час. А ония около мене ме гледаха доста учудено докато пусках мъника. Нещо се озлобиха и започнаха да мятат дънните около мене. След като закачих едната, а плувкаря ставаше все по нагъл и буквално се опитваще да уцели воблера бях принуден да се изнеса.
Междувременно падна страшна мъгла. Не можех да видя другия бряг. Започнах да сменям примамки - но не ще и не ще.
Кефала се беше скатал и не можех да го провокирам по никакъв начин. Сложих едно зури л-миноу 44(бях доста скептичен тъй като до сега имах една единствена риба на него)и заметнах. Оставих да го повлече течението, изпънах линията и когато воблера се доближи до брега последва мощен удър. Рибата влезе в дълбокото и не можех да я видя. Бори се достойно но все пак след 5-6 мин излезе страхотен кефал 45см(1.200) (личен рекорд :D ). От тук нататък каквото и дастанеше не можеше да ми развали деня. Все пак зурито успя да излъще още 2 малки щуклета около 400гр. които разбира се пуснах.
Получи се суппер риболов. Само че не мога да си обясня защо го нямаше кефала.Цвета на водата беше супер. Дали защото щуката гони??Или защото нивото на реката беше паднало с 30см за 1-2 дена. :?: :?: Или пък заради панаира - имаше поне 30-40 коли в разстояние на 2км от съоръжението - беше си сложно дори място да си намериш да заметнеш.

П.П Съжалявам единствено че не си взех фотото за да ви покажа красотата на излета и за скъсаната цикада де, ама айде :wink:
Е, направил си сефтето. Там сега се лови доволно шаран и затова са тези n на брой въдици( а ти си хванал бонуса и на weekend-a), но за жалост от ИАРА нищо не правят по въпроса. Клен за сега съм хващал само един път на Ханово, но не съм го и търсил. На едно място на около 100-150 метра надолу има клен, предполагам и там си го ударил този 'убавец 45 см :)
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Там където има щука ... клен не търси :)
Същото важи и за скобара ... влезнат ли пасажите идиоти и клена се изнася от вира :(
alankooly
новобранец
новобранец

Мнение от alankooly »

Сандисте и аз съм чувал че щуката и кефала не обитават еднакви места, НО ако ти кажа че след като реализирах кефала още с треперещи ръце заметнах - същата проводка и закачих щука... Е верно беше към 400гр. но ми стана интересно. Дали защото този вир го обитават само писалки големия клен се е чувствал в безопасност :?: :?: :?:

П.П И аз чух за митичните шарани но нито събота нито неделя някой беше извадил нещо различно от ситни каракуди.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Абе оня ден обиколих доста .. и съм убеден,че където се бяха набили щуклетата клена беше в пъти по-малко. Просто не се чувства комфортно сред зъбатките. Свикнал е той да доминира и като нещо цопне негова милост да се изстреля пръв :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”