КОЙ Е ХВАЩАЛ НОЩНО ВРЕМЕ СОМ

Модератор: sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

5кила написа:и аз сьм хващал костур на царевица и каракуда на блесна,ама не виждам защо да го изтьквам :wink: сьвсем добросьвестно ви обясних как са нещата според мене,та моеше да кажете "мерси" вместо да....както и да е-сьжалявам,че изказах мнение-метайте си на глави и щипки,щом така си искате.успех :!:
Верно бързо се сърдиш :wink: Но ако държиш да не се изказват мнения противоположни на твоето, спираме :lol: :lol: :lol: :lol:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Stefko преди да спреш не забравяи да благодариш. :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ceno cenov написа:Stefko преди да спреш не забравяи да благодариш. :lol:
Май наистина е време да спрем, че оспамихме на човека 'убавата тема :oops: :oops: :oops:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Ами виж сега, то в спора излиза истината.
Обаче си прав че оплескахме темата та спирам и аз.
А иначе с 5-те кила ше стигнем до съгласие особено ако си говорим по късно довечер :wink:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

А аз да попитам има ли смисъл нощно време да се влачат воблери за сом от тези тракащите и някой пробвал ли се е и имал ли е успех :?: :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Само да ти се стой до по късно.Аз големия сом го извадих към 22:40-45.Имал съм удари и други вечери които съм стоял и до 5:00 часа сутринта.Същото си е като през деня.Може и цял ден да въртиш и да няма удар,а може и да имаш пет-шест.Само трябва човек да намери правилното място,защото вечер е проблем заради тъмнината и трябва да си носите от тези фенерчета за главата и зъдължително условие е да познавате мястото за риболов перфектно.Ако тези условия не се спазят,риска да оставите 5-6 воблера по закачките е огромен. :wink:А после следва прибиране и страшни псувни във всички посоки -МА-БА-ЛЕ........и т.н.Абе ловете без да ви пука,ако удари ще удари.Но........ако трябва да съм честен,удар след 0:30 на воблер съм нямал,колкото и до късно да съм стоял,3-4-5:00 ......
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

kroki,аз ловя с газова лампа осветява навсякаде,но искам да питам теб и други които имат мнение,прече ли светлината на сома,особенно в реките,защото там ловим от близо :?:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Да ти кажа честно,мисля си че във някаква степен - пречи.Ходенето напред-назад,и тези сенки които се отразяват във водата,няма как да не го плашат.Това е моето мнение.По-добре,вземете от тези фенерчета за глава,и когато си на брега на реката и ловиш/говоря само за река/когато се наложи да смениш стръвта,просто се обърни с гръб към реката и спокойно си сложи примамката.След като си готов,преди да се обърнеш да осветиш мястото на което ловиш,просто изгаси миньорското фенерче.Тъмнината му дава спокоиствие и увереност.Тогава сома е в стихията си,няма как да не се стресне от сенките и светлината.Изключвам случаите когато ловиш от мост в града и сома е свикнал на минаващите реисове и коли,а уличното осветление му свети по-цяла нощ.Дано съм бил изчерпателен.И пак-повтарям,това не е научно обяснение,а са си мой разсъждения и правила които спазвам,зада не се чудя като си тръгна валат,защо нищо не е ударило :idea: :lol: :idea: :lol: :idea: :lol:Дори когато ловя в тъмното на воблер и съм нагазил във водата до кръста,пак се обръщам назад когато сменям воблера или се наложи да отплитам намоталия се по някога конец.Гледам по-малко да се въртя и пристъпвам защото рибата усеща всичко и всяко движение я кара да се отдръпва на безопасно за нея разтояние и рибаря няма възможност да заметне до там ако мястото е много обширно. :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аз също съм на мнение че му пречи и то дори и в по големите реки като Дунав. Като факт мога да кажа че когато сме по голяма компания и има запален огън и петромакс е имало удари само на най отдалечените въдици където не се вижда светлината. Обикновенно слагаме фенера така че да има преграда откъм страната на водата и да не се получава отражение върху повърхноста и.
snegk

Мнение от snegk »

Благодаря колеги,и аз така си мислех,но другое когато тиго кажат по опитните :lol: НАСЛУКА :lol:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Недей че се изчервех така бе колега :oops: :oops: :oops:
Аз чесно да ти кажа всичко в риболова си се свежда до КЪСМЕТ И поверия .
Един му не е на късмет като го попитат къде е тръгнал, друг огъня му пречи трети местото не е негов тип и Т.Н. И Т. Н.Н..................................................................................................................................................................................
За мен наи важното е да изкараме един хубав уикенд на реката. Пък ако има и едно РИБЕ добре дошло!!! Ше повторим вечерта :wink:
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rusenec »

ceno cenov написа:Аз също съм на мнение че му пречи и то дори и в по големите реки като Дунав. Като факт мога да кажа че когато сме по голяма компания и има запален огън и петромакс е имало удари само на най отдалечените въдици където не се вижда светлината. Обикновенно слагаме фенера така че да има преграда откъм страната на водата и да не се получава отражение върху повърхноста и.
може да е от шума не толкова от светлината
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Мисля че е от светлината. Тъй като се опитваме да пазим тишина :lol: :lol: :lol:
Сериозно !!! Повечето ни риболови минават във висене и чакане по цяла нощ. Без никакви шумове. Има ли викане и тряскане цяла нощ риба няма :( А въдиците покраи огъня са като статуи
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Според мен е редно и Ивака да се изкаже ама както си реши.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Пък другите да дебнат светлината :(
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”