Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Вирбели Colmic
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Вирбели Colmic
Павката е прав и преди година мнооого писа да не се ползват японски плетеняци под размер 1 за блесни !
Айде , 12лб ИГК бял е 1 номер - ускуква се. Голяма работа.
WX8 16lb - мислех,че е 1.2 но се оказа 1 номер - пак се усуква.
Демек - слушайте П.И !
След седмица ще пробвам и WX8 - 20lb ако и той се усуква ще купувам допълнителна шпула и ще навия монофил за блеснене
Айде , 12лб ИГК бял е 1 номер - ускуква се. Голяма работа.
WX8 16lb - мислех,че е 1.2 но се оказа 1 номер - пак се усуква.
Демек - слушайте П.И !

След седмица ще пробвам и WX8 - 20lb ако и той се усуква ще купувам допълнителна шпула и ще навия монофил за блеснене

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това е решението ама отсекъде ! WX8 - 20lb е с дебелинатата на 14 либровият обикновен Г - Соу и е дебело горе долу колкото 8 либровото ПП , Стрен или Спайдър . Носи на всякакви въртележки безпроблемно . Аз лично го ползвам основно за щука и бяла като спокойно си му качвам петици на Мепс и си въртъъъъъъъ , въртъъъъъъsandista написа:...След седмица ще пробвам и WX8 - 20lb...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
При всички ни е такаdobrikk написа:И при мен така.sandista написа:Вирбела е хубав( да не кажа най-сигурната закачка) НО .. отнема ми много време да сменям примамката с него. Ако го отварям повече след 20-30 отваряния се чупи. И зависи от влакното. При мен се усуква

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Адаша е прав, ама не за това, а за съвсем друго.sandista написа:Павката е прав и преди година мнооого писа да не се ползват японски плетеняци под размер 1 за блесни !

"Другото" е, че за усукването са виновни не толкова влакната, вирбелите и блесните, а МАКАРАТА.
За съжаление, удоволствието да ловиш с тънък брейд и блеснета без вирбел дори, да си туичиш на воля ситни воблерчета без никакви бради, възли и прочее нервообразуващи събития, струва... няколкостотин зелени.
ПРИМЕР:
Въпреки добрите макарета с които разполагах преди време, брейдовете под 10 лб периодично правеха бради дори с воблери и то правопропорционално на качеството и мекотата им. Така набедих за лошo 8 лб на YGK PE Compact и гo метнах в килера.
След като постепенно намалих дължината и теглото на ползваните пръчки и след много умуване, в един момент реших да се оборудвам с лека макарка. Успях някак да се преборя с чудовищната цена "ганц ной", доставих си я от "страната на изгряващото слънце" и навих въпросният набеден 8 лб YGK. От този момент до сега улових доста риби с него без нито една брада или пресукване и без да слагам вирбел. ФАКТ.

п.п. Не става само с вирбел. Иска си и такъм.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
И ще настане ден когато ще се разбере
малко по малко
че Павле
не си шпреха ей тъй наизуст .
Ще поседне той на тази маса със приготвена черпня
ще надига чаши
ще тъпче уста
ще се уригва после във блаженство
ще си попръцне даже ако требва .
Като мине час , ли два
може даже песничка да земе та запей
и после рано сутринта
ще стане морен той от тежката софра
ще стъпва бавно с цялата нога
и ще положи морно той глава
че ще го чака сигур пак това
наново утре вечерта

малко по малко
че Павле
не си шпреха ей тъй наизуст .
Ще поседне той на тази маса със приготвена черпня
ще надига чаши
ще тъпче уста
ще се уригва после във блаженство
ще си попръцне даже ако требва .
Като мине час , ли два
и после рано сутринта
ще стане морен той от тежката софра
ще стъпва бавно с цялата нога
и ще положи морно той глава
че ще го чака сигур пак това
наново утре вечерта

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
...става Евро и визия насред ряката...Marco Polo© написа:Е тука става страшно! Личен опит...Павел Иванов написа:...
...

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- stancom
- ще става разбирач
И си се усукваааааПавел Иванов написа: Това е решението ама отсекъде ! WX8 - 20lb е с дебелинатата на 14 либровият обикновен Г - Соу и е дебело горе долу колкото 8 либровото ПП , Стрен или Спайдър . Носи на всякакви въртележки безпроблемно . Аз лично го ползвам основно за щука и бяла като спокойно си му качвам петици на Мепс и си въртъъъъъъъ , въртъъъъъъ

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За съжаление Станко е правstancom написа:И си се усукваааааПавел Иванов написа: Това е решението ама отсекъде ! WX8 - 20lb е с дебелинатата на 14 либровият обикновен Г - Соу и е дебело горе долу колкото 8 либровото ПП , Стрен или Спайдър . Носи на всякакви въртележки безпроблемно . Аз лично го ползвам основно за щука и бяла като спокойно си му качвам петици на Мепс и си въртъъъъъъъ , въртъъъъъъ

Усуква се и 20 лб да му ... Пробвах го и на СОЛ-а и на Фюегото ... Майната му !

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги само да ви кажа че този който съм сложил е на повече от 10 излета и със сигурност е на повече от поне 50 отваряния и затваряния и не се е счупил и дано да не се чупиdobrikk написа:И при мен така.sandista написа:Вирбела е хубав( да не кажа най-сигурната закачка) НО .. отнема ми много време да сменям примамката с него. Ако го отварям повече след 20-30 отваряния се чупи. И зависи от влакното. При мен се усуква

Поздрави и наслука

Match Fishing :]
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
yxaaa написа:Колеги само да ви кажа че този който съм сложил е на повече от 10 излета и със сигурност е на повече от поне 50 отваряния и затваряния и не се е счупил и дано да не се чупиdobrikk написа:И при мен така.sandista написа:Вирбела е хубав( да не кажа най-сигурната закачка) НО .. отнема ми много време да сменям примамката с него. Ако го отварям повече след 20-30 отваряния се чупи. И зависи от влакното. При мен се усуква![]()
![]()
Поздрави и наслука
И отново искам да отбележа, че не съм счупил нито един вирбел. Поне на 150 отваряния е

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чупят се и още как .. Виж , същите но на фирмата Sert са много по-качествени и няма проблем с тях 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Няма как да ме убедиш, че се чупият на 20 - 30 отваряния
След като моя е на поне 150 и не се е счупил 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Със здраве да си ги ползваш
Натроших ги отдавна, сега съм с качествени

Натроших ги отдавна, сега съм с качествени

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.