Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Вирбели Colmic
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- stancom
- ще става разбирач
Re: Вирбели Colmic
Това е най-важното за един такъмyxaaa написа:Е на мен ми вършат работа

-
- вече хвърля и на тежко
Аз също ползвам карабинки и вирбели само на Колмик и да си кажа честно досега не съм счупил нито един. Незнам Вие как ги чупите момчета, ама на мен ми се види невъзможно.
За здравината гарантирам, че какво пише това е.
Аз винаги си ги пробвам с кантарчето у нас, че да няма изненади на гьола.
Накупувах се на всякакви други фалшиви и малко известни карабини и си патих от това, та вече не искам и ползвам само на Колмик.
Накупувах се на всякакви други фалшиви и малко известни карабини и си патих от това, та вече не искам и ползвам само на Колмик.
- danev69
- сериозен играч
Здравейте,колеги. Аз също ползвам такива карабинки и нямам нито един счупен. Според мен колегите при които се чупят ги разтварят прекалено много,за да закачат воблера по-лесно и затова се чупят. Аз също в началото ми беше трудно със смяната на воблерите,но сега им хванах цаката и с леко въртеливо движение се сменят много бързо. Според мен е по-важно да е здрава карабинката. В крайна сметка не сменяме воблера на всяко хвърляне.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
tomik написа:Аз също ползвам карабинки и вирбели само на Колмик и да си кажа честно досега не съм счупил нито един. Незнам Вие как ги чупите момчета, ама на мен ми се види невъзможно.
danev69 написа:Здравейте,колеги. Аз също ползвам такива карабинки и нямам нито един счупен. Според мен колегите при които се чупят ги разтварят прекалено много,за да закачат воблера по-лесно и затова се чупят. Аз също в началото ми беше трудно със смяната на воблерите,но сега им хванах цаката и с леко въртеливо движение се сменят много бързо. Според мен е по-важно да е здрава карабинката. В крайна сметка не сменяме воблера на всяко хвърляне.

Match Fishing :]
От 1 година ги ползвам и нямам нито едно счупване.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега видях пак темата ... Към калпавите бих желал да добавя и така благозвучните БалзЪЪр карабинки ! Be aware ! 

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абе много ми е интересно едно:
Моите Шимана -Техниум 4000фа и Нексейв 2500 фа, как така веднъж не направиха брада или не усукаха брейда?????????????????????????????????
Дали са нещо извънземни тия макари или аз да съм такъв магьосник??????????????????????????????????????????????????
Мился че топлата вода отдавна е открита=как така ловите с разни Дайви СОЛ, мол, супол и ИКГ-та Мекагета и имате бради и усуквания??????????????????
Някой професор ще отговори ли????????????????????????
Ходете и ловете рибки, не се занимавайте с глупости
Моите Шимана -Техниум 4000фа и Нексейв 2500 фа, как така веднъж не направиха брада или не усукаха брейда?????????????????????????????????
Дали са нещо извънземни тия макари или аз да съм такъв магьосник??????????????????????????????????????????????????
Мился че топлата вода отдавна е открита=как така ловите с разни Дайви СОЛ, мол, супол и ИКГ-та Мекагета и имате бради и усуквания??????????????????
Някой професор ще отговори ли????????????????????????
Ходете и ловете рибки, не се занимавайте с глупости

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Re: Вирбели Colmic-бЕЗ ВИРБЕЛ
Смени дилъра колега ...
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
GODFATHER ,
Daiwa Sol е доказала се макара ! Бради и проблеми не прави !
ИГК също е прекрасно влакно,друг е въпроса ,че трябва да четеш за какъв риболов е предназначено преди да го купиш
(единствено жълтото ми се види прекалено финно и на това предполагам се дължи факта,че старее по-бързо).
И какви бради да ти правят като ти ловиш предполагам с 30, 40 либри ? Опитай с нещо по-финно и тогава кажи как се справят твойте макарици - нещо от рода на плетеняк 6лб ?
И как да ловят хората и да не се разправят като им прави бради ?
))
ИГК също е прекрасно влакно,друг е въпроса ,че трябва да четеш за какъв риболов е предназначено преди да го купиш

И какви бради да ти правят като ти ловиш предполагам с 30, 40 либри ? Опитай с нещо по-финно и тогава кажи как се справят твойте макарици - нещо от рода на плетеняк 6лб ?

И как да ловят хората и да не се разправят като им прави бради ?

- krokibg
- учете се от него
Фадърче,хората ловят със ситни примамки и линията при набиране не е натегната както при нашите примамки.Хлабавия конец на шпулата + навит до край за да не губи метри,води то тази ситуация и то при смяната на примамките от по-малка,към по-голяма.Голямата примамка тръгва да лети с голяма сила и завлича хлабаво навития конец и за това стават бради

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бат,Любо аз винаги и да не е винаги не започвам да въртя с повече от 14гр. и започвам да качвам постепенно и пак нямам бради,а ти предполагам забеляза,че съм с една Catana 4000,тоест макара от ниският клас на Shimano,до сега,може да съм имал 1-2 бради когато започнах да въртя с едно влакно на Лазер от 20 лева,след това си купих,PowerPro МЕНТЕ с което съм нямал брада,после въртях с 30либри вече оригинално PowerPro,преди няколко дни си навих 50либри,пак оригинално PowerPro,снощи повъртях нямах брада,няма и да имам,до сега съм имам 1-2 бради и то с брейд Лазер както писах по горе.Та имам един въпрос към sandista,колко време му кара прословутото ИКГ ?

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Веднага отговарям !
Първо за теб 14гр са малко ? Аз с толкова ходя на Дунава за едър хищник. Ние обикновенно ловим с 1-2-3 грамови воблери и плетено с диаметър ( реален) 0.16
За така нареченото прословуто влакно ИГК .. кой модел те интересува ? Илядо пъти написах - белия Г-соул е здрав и издържлив ( най-дебелия ми е 16лб). Предполагам ако сложиш 30-50лб от него ще издържа с години
G-soul WX8 е най-здравия , най-тънкия,най-мекия. До сега нямам никакви видими захабявание по него.Имам 16 и 20 либрови.
Жълтия Г-соул е с характеристиките на зеления ( WX8),но се захабява по-бързо !
И това не са влакна за тежък спининг. Ако ти трябват такива японците имат невероятни влакна - само пари да имаш !

Първо за теб 14гр са малко ? Аз с толкова ходя на Дунава за едър хищник. Ние обикновенно ловим с 1-2-3 грамови воблери и плетено с диаметър ( реален) 0.16

За така нареченото прословуто влакно ИГК .. кой модел те интересува ? Илядо пъти написах - белия Г-соул е здрав и издържлив ( най-дебелия ми е 16лб). Предполагам ако сложиш 30-50лб от него ще издържа с години

G-soul WX8 е най-здравия , най-тънкия,най-мекия. До сега нямам никакви видими захабявание по него.Имам 16 и 20 либрови.
Жълтия Г-соул е с характеристиките на зеления ( WX8),но се захабява по-бързо !
И това не са влакна за тежък спининг. Ако ти трябват такива японците имат невероятни влакна - само пари да имаш !
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз за пъстърви ходя с 10 либри ПП и макара 2500 фа Нексейв=НЯМАЛ СЪМ НИКАКВИ ЯДОВЕ!!!!!! Мисля да ловя рибки, а не стръв за рибкиsandista написа:GODFATHER ,
ИГК също е прекрасно влакно,друг е въпроса ,че трябва да четеш за какъв риболов е предназначено преди да го купиш(единствено жълтото ми се види прекалено финно и на това предполагам се дължи факта,че старее по-бързо).
И какви бради да ти правят като ти ловиш предполагам с 30, 40 либри ? Опитай с нещо по-финно и тогава кажи как се справят твойте макарици - нещо от рода на плетеняк 6лб ?И как да ловят хората и да не се разправят като им прави бради ?
))

Просто както и при сомският риболов спазвам правилото:
1. Добре навито стегнато влакно
2. Малко под ръба на шпулата
3.Започвам с примамки, които оказват голямо съпротивление и допълнително натягат конеца към шпулата
4. Ползвам "простосмътртното" ПОВЪР ПРО-40 и 50 либри, ЗАРАДИ ЗАКАЧКИТЕ в реката и "простосмътртното" Шимано Техниум4000 ФА -за СОМ по р.Марица, и Шимано Нексейв 4000ФА с ПП 10либри за пъстърви и кефалии в балкана

Мисля че всичко под 10либри е леко изпедерастяване-това си е лично мое мнение, без да се обижда никой

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
sandista написа:Веднага отговарям !![]()
Първо за теб 14гр са малко ?
За така нареченото прословуто влакно ИГК .. кой модел те интересува ? . Ако ти трябват такива японците имат невероятни влакна - само пари да имаш !
14гр. са малко (за мен) както и да е това за мен. Интересува ме всеки модел който ползваш,по-колко те издържа ?
Ако може ми покажи,влакно (японско),за тежък спининг,което е с издръжливост 50 либри.