С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от Шморхи »

Аз ще се отчета само с килце сафрид и чернокоп, тук там и граца. Но...скъпо ми излезе. Ветрилник голям, всички ловят на котва, аз не и обикалям постоянно и все ме отнася. Реших, че ще е с плаваща котва, ама и там не се случиха нещата. Почти не се усети. Ми да пускаме истинската. Пуснах я, тя па рибата избега, айде да се местим, а котвата не излиза. Въртях се около нея, напъвах се и накрая ножа реши проблема. :( Нямам котва, а от цялото обикаляне да се връщам в рибата изгубих сума време и риба за два тигана извадих само, а хората вадеха доволно добре.
Благодаря на хората със скутера "Бейлайнер"-а, които ми предложиха да се закача за тяхната лодка та поне малко от малко да ловя като хората, както и на тези с пластмасовата лодка, които ми помогнаха да си кача лодката на колата. По морето хубавите хора са повече отколкото на брега, макар че има и простаци. Един РИБ с 2х200 мина на 10-а метра от нас с поне 50 км/ч и направи доволни вълни в и без това голямата боза, а по-късно един моторен скутер, около 6 метра, мина на пълна газ на 5 метра покрай мен както си ловях и някой изрева - "има ли рибааа". Докато отговоря той беше минал и заминал....ма вълните му останаха.
После чепарета късах...бе каръшка работа днес. Явно не е било ден за риба.
+ килце рибки
- котва, метър верига и 15-а метра въже + две чепарета с тежестите барабар.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Шморхи не се коси,нали знаеш-морето и дава и взема,колкото до закотвянето ние пък взехме риба точно защото през цялото време бяхме на дреиф и през цялото време я търсихме ................................Поздрави
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
devesil4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от devesil4o »

Шморхи написа:В смисъл?
0897 210 343-Иван
Да не дава Господ,но ако се случи ,лодката нещем ,а екипажа ще го :drinkers:
Разбира се, надяваме се и на същото отношение :D
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Вече си има тема за излизането - давайте си там телефоните
Както и ако нещо на някого се случи,пишете в нея тема.
Така по-бързо ще се реагира при нужда.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
devesil4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от devesil4o »

Днес пред Галата ни одуха качесвено вятъра за тридесетина грацички на калпак :D
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Я тука нещо се е случило по варненска околия - http://news.ibox.bg/news/id_1431562533
Доста непълна информация, но и по другите сайтове не пише повече. Ама ако всичко написано е вярно, браво на органите. Че с тая брегова охрана, дето я имаме само на хартия....
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
pako
новобранец
новобранец

Мнение от pako »

преди около месец закъсах с новата лодка и новия мотор в морето около Калиакра (предполагам знаете какъв вятър и какво течение има там). Мога само да кажа че не пожелавам и на враговете си да им се случва такова нещо. Добре че накрая един колега ме видя и ни дръпна до брега. Напълно мога да разбера колегата, който не може да намери думи с които да благодари на тези които са му помогнали.
Ето и моя номер: 0888 711041 - Пешо, ако някой се случи в кофти ситуация в района на Калиакра, Русалка, Шабла или Каварна оставам всичко и за час съм вътре за да мъ помогна.
addicted to the wind !
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Колега, пускай тук -> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=38578
Тази тема ще ползваме за уведомяване и помощ.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Шморхи написа:Колега, пускай тук -> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=38578
Тази тема ще ползваме за уведомяване и помощ.
Тука си пишем успехите (по точно разходките ) в морето. :D
Отатък ще си пишем и "пожарните" ситуации.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Прянсо инфо от болата ,днес от11 до 18.30 -около13-14кг. сафрид и граца,като сафрида беше малко повече и малко чернокоп.Рибата беше пред носа на 8-10м,времето беше добро с малка но неприятна вълна.Това двама души
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

Здравейте.
Това бяха първите ми излети с лодка в морето. Невероятно съм впечатлен, и тотално зарибен. Искам да направя и връзка с темата за качествените чепарета, и да благодаря на колегите за съветите.
И така...
Ден 1-ви: Пристигане в Синеморец в ранния следобед. Колегата ме чакаше с лодката качена на колесара. Влязахме към 17.30. Аз си сложих правено от мен чепаре, перо от дива патица, синьо и зелено ламе. Колегата ловеше с купешко в електриково зелено. За моя голяма изненада, пръв започнах да ловя аз. Излизаше меджит, около педя - не знам дали е едър или дребен. За около час извадих 30 - 40 броя. Резултата на колегата - няколко дракона. Снимки не съм правил, че колегата снимаше с камера. А и не ми беше много до снимки - морската болест ме хвана в момента в който спряхме лодката. Не захраних рибата, ама усещането не беше от приятните. Заключение от първи ден - 1: 0 за моето чепаре, а меджита е много вкусен.

Втори ден: Петък сутринта. Нагълтах се с хапчета и айде

Изображение

Този път колегата започна веднага да вади хубави сафриди, а аз си клатех вчерашното чепаре половин час без резултат. Извадих два меджита и смених и аз с купешко като на моя човек. Резултата веднага беше налице:

Изображение

Изображение

До 9 часа 80 сафрида. Като напече и спря тотално. Повъртяхме малко и излязахме.

Ден 3-ти: Събота сутринта.
Почнахме с електриковите чепарета. Първата извадена от мен риба излезе преполовена :shock:

Изображение
Освен това ми липсваха две куки от чепарето. Сменихме веднага с чернокопски чепарета и почнахме да вадим по някое чернокопче малко над педя. Определено не бяха с размера на това което отхапа сафрида.
След това нещо тръгна накриво. Бяхме над камъни и скъсахме общо четири чепарета за 20 минути. Аз си скъсах и двата кастмастера които използвах за тежест. Решихме да се местим и естесвено кълването спря. Пак се преместихме и започнахме да вадим по някой сафрид. Този път моето чепаре ловеше по-добре. Класическо, само перушина и червен лак за нокти на възела, без ламе. Резултат - десетина чернокопчета и около 40 сафрида. Безброй дракони, писна ми от клещи и кохери.

И резултата от експериментите с кастмастери вместо олово: за трите дни - два меджита, 3-4 едри сафрида, 1 чернокоп и тези:

Изображение

Изображение

Ами това е от мене. Изводи: и правените и купените чепарета могат да ловят и да не ловят :D

Изображение
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Много добре си се справил :D Между другото - дракона е много вкусна риба :wink:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Колега дай снимка на тея чернокопчета над педя, защото това трябва да са над 23 см ако съдя по моята педя, освен ако не е добружанска педя,не се заяждам просто ми е много важно като информация да знам с каква големина са рибите по-това време.А захапания сафрид е наистина от риба доста над педя .
Зарганолог
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Който има възможност, да влиза - Киро му скъсват задника, много и едър, на Рубин :!:
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

Мънцата написа:Много добре си се справил :D Между другото - дракона е много вкусна риба :wink:
Така си е. Три по едри отидаха в тигана. Ама като дава другата риба, не ми се губеше време с рязане на перки и глави.
Mi7chell написа:Колега дай снимка на тея чернокопчета над педя, защото това трябва да са над 23 см ако съдя по моята педя, освен ако не е добружанска педя,не се заяждам просто ми е много важно като информация да знам с каква големина са рибите по-това време.А захапания сафрид е наистина от риба доста над педя .
Нямам снимки, колега. Моя приятел снимаше с камера. Утре като се видим на работа ще си сваля клиповете. Ако успея ще ги кача. Чернокопчетата бяха един размер - около 23-25 см на око.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”