Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Аз ще се отчета само с килце сафрид и чернокоп, тук там и граца. Но...скъпо ми излезе. Ветрилник голям, всички ловят на котва, аз не и обикалям постоянно и все ме отнася. Реших, че ще е с плаваща котва, ама и там не се случиха нещата. Почти не се усети. Ми да пускаме истинската. Пуснах я, тя па рибата избега, айде да се местим, а котвата не излиза. Въртях се около нея, напъвах се и накрая ножа реши проблема.
Нямам котва, а от цялото обикаляне да се връщам в рибата изгубих сума време и риба за два тигана извадих само, а хората вадеха доволно добре.
Благодаря на хората със скутера "Бейлайнер"-а, които ми предложиха да се закача за тяхната лодка та поне малко от малко да ловя като хората, както и на тези с пластмасовата лодка, които ми помогнаха да си кача лодката на колата. По морето хубавите хора са повече отколкото на брега, макар че има и простаци. Един РИБ с 2х200 мина на 10-а метра от нас с поне 50 км/ч и направи доволни вълни в и без това голямата боза, а по-късно един моторен скутер, около 6 метра, мина на пълна газ на 5 метра покрай мен както си ловях и някой изрева - "има ли рибааа". Докато отговоря той беше минал и заминал....ма вълните му останаха.
После чепарета късах...бе каръшка работа днес. Явно не е било ден за риба.
+ килце рибки
- котва, метър верига и 15-а метра въже + две чепарета с тежестите барабар.

Благодаря на хората със скутера "Бейлайнер"-а, които ми предложиха да се закача за тяхната лодка та поне малко от малко да ловя като хората, както и на тези с пластмасовата лодка, които ми помогнаха да си кача лодката на колата. По морето хубавите хора са повече отколкото на брега, макар че има и простаци. Един РИБ с 2х200 мина на 10-а метра от нас с поне 50 км/ч и направи доволни вълни в и без това голямата боза, а по-късно един моторен скутер, около 6 метра, мина на пълна газ на 5 метра покрай мен както си ловях и някой изрева - "има ли рибааа". Докато отговоря той беше минал и заминал....ма вълните му останаха.
После чепарета късах...бе каръшка работа днес. Явно не е било ден за риба.
+ килце рибки
- котва, метър верига и 15-а метра въже + две чепарета с тежестите барабар.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Шморхи не се коси,нали знаеш-морето и дава и взема,колкото до закотвянето ние пък взехме риба точно защото през цялото време бяхме на дреиф и през цялото време я търсихме ................................Поздрави
За да поискаш, трябва да дадеш
- devesil4o
- научил се да хвърля
0897 210 343-ИванШморхи написа:В смисъл?
Да не дава Господ,но ако се случи ,лодката нещем ,а екипажа ще го

Разбира се, надяваме се и на същото отношение

Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Вече си има тема за излизането - давайте си там телефоните
Както и ако нещо на някого се случи,пишете в нея тема.
Така по-бързо ще се реагира при нужда.
Както и ако нещо на някого се случи,пишете в нея тема.
Така по-бързо ще се реагира при нужда.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- devesil4o
- научил се да хвърля
Днес пред Галата ни одуха качесвено вятъра за тридесетина грацички на калпак 

Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
Я тука нещо се е случило по варненска околия - http://news.ibox.bg/news/id_1431562533
Доста непълна информация, но и по другите сайтове не пише повече. Ама ако всичко написано е вярно, браво на органите. Че с тая брегова охрана, дето я имаме само на хартия....
Доста непълна информация, но и по другите сайтове не пише повече. Ама ако всичко написано е вярно, браво на органите. Че с тая брегова охрана, дето я имаме само на хартия....
преди около месец закъсах с новата лодка и новия мотор в морето около Калиакра (предполагам знаете какъв вятър и какво течение има там). Мога само да кажа че не пожелавам и на враговете си да им се случва такова нещо. Добре че накрая един колега ме видя и ни дръпна до брега. Напълно мога да разбера колегата, който не може да намери думи с които да благодари на тези които са му помогнали.
Ето и моя номер: 0888 711041 - Пешо, ако някой се случи в кофти ситуация в района на Калиакра, Русалка, Шабла или Каварна оставам всичко и за час съм вътре за да мъ помогна.
Ето и моя номер: 0888 711041 - Пешо, ако някой се случи в кофти ситуация в района на Калиакра, Русалка, Шабла или Каварна оставам всичко и за час съм вътре за да мъ помогна.
addicted to the wind !
Колега, пускай тук -> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=38578
Тази тема ще ползваме за уведомяване и помощ.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тука си пишем успехите (по точно разходките ) в морето.Шморхи написа:Колега, пускай тук -> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=38578

Отатък ще си пишем и "пожарните" ситуации.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Прянсо инфо от болата ,днес от11 до 18.30 -около13-14кг. сафрид и граца,като сафрида беше малко повече и малко чернокоп.Рибата беше пред носа на 8-10м,времето беше добро с малка но неприятна вълна.Това двама души
- tiktak
- ще става разбирач
Здравейте.
Това бяха първите ми излети с лодка в морето. Невероятно съм впечатлен, и тотално зарибен. Искам да направя и връзка с темата за качествените чепарета, и да благодаря на колегите за съветите.
И така...
Ден 1-ви: Пристигане в Синеморец в ранния следобед. Колегата ме чакаше с лодката качена на колесара. Влязахме към 17.30. Аз си сложих правено от мен чепаре, перо от дива патица, синьо и зелено ламе. Колегата ловеше с купешко в електриково зелено. За моя голяма изненада, пръв започнах да ловя аз. Излизаше меджит, около педя - не знам дали е едър или дребен. За около час извадих 30 - 40 броя. Резултата на колегата - няколко дракона. Снимки не съм правил, че колегата снимаше с камера. А и не ми беше много до снимки - морската болест ме хвана в момента в който спряхме лодката. Не захраних рибата, ама усещането не беше от приятните. Заключение от първи ден - 1: 0 за моето чепаре, а меджита е много вкусен.
Втори ден: Петък сутринта. Нагълтах се с хапчета и айде

Този път колегата започна веднага да вади хубави сафриди, а аз си клатех вчерашното чепаре половин час без резултат. Извадих два меджита и смених и аз с купешко като на моя човек. Резултата веднага беше налице:

До 9 часа 80 сафрида. Като напече и спря тотално. Повъртяхме малко и излязахме.
Ден 3-ти: Събота сутринта.
Почнахме с електриковите чепарета. Първата извадена от мен риба излезе преполовена

Освен това ми липсваха две куки от чепарето. Сменихме веднага с чернокопски чепарета и почнахме да вадим по някое чернокопче малко над педя. Определено не бяха с размера на това което отхапа сафрида.
След това нещо тръгна накриво. Бяхме над камъни и скъсахме общо четири чепарета за 20 минути. Аз си скъсах и двата кастмастера които използвах за тежест. Решихме да се местим и естесвено кълването спря. Пак се преместихме и започнахме да вадим по някой сафрид. Този път моето чепаре ловеше по-добре. Класическо, само перушина и червен лак за нокти на възела, без ламе. Резултат - десетина чернокопчета и около 40 сафрида. Безброй дракони, писна ми от клещи и кохери.
И резултата от експериментите с кастмастери вместо олово: за трите дни - два меджита, 3-4 едри сафрида, 1 чернокоп и тези:

Ами това е от мене. Изводи: и правените и купените чепарета могат да ловят и да не ловят

Това бяха първите ми излети с лодка в морето. Невероятно съм впечатлен, и тотално зарибен. Искам да направя и връзка с темата за качествените чепарета, и да благодаря на колегите за съветите.
И така...
Ден 1-ви: Пристигане в Синеморец в ранния следобед. Колегата ме чакаше с лодката качена на колесара. Влязахме към 17.30. Аз си сложих правено от мен чепаре, перо от дива патица, синьо и зелено ламе. Колегата ловеше с купешко в електриково зелено. За моя голяма изненада, пръв започнах да ловя аз. Излизаше меджит, около педя - не знам дали е едър или дребен. За около час извадих 30 - 40 броя. Резултата на колегата - няколко дракона. Снимки не съм правил, че колегата снимаше с камера. А и не ми беше много до снимки - морската болест ме хвана в момента в който спряхме лодката. Не захраних рибата, ама усещането не беше от приятните. Заключение от първи ден - 1: 0 за моето чепаре, а меджита е много вкусен.
Втори ден: Петък сутринта. Нагълтах се с хапчета и айде

Този път колегата започна веднага да вади хубави сафриди, а аз си клатех вчерашното чепаре половин час без резултат. Извадих два меджита и смених и аз с купешко като на моя човек. Резултата веднага беше налице:

До 9 часа 80 сафрида. Като напече и спря тотално. Повъртяхме малко и излязахме.
Ден 3-ти: Събота сутринта.
Почнахме с електриковите чепарета. Първата извадена от мен риба излезе преполовена

Освен това ми липсваха две куки от чепарето. Сменихме веднага с чернокопски чепарета и почнахме да вадим по някое чернокопче малко над педя. Определено не бяха с размера на това което отхапа сафрида.
След това нещо тръгна накриво. Бяхме над камъни и скъсахме общо четири чепарета за 20 минути. Аз си скъсах и двата кастмастера които използвах за тежест. Решихме да се местим и естесвено кълването спря. Пак се преместихме и започнахме да вадим по някой сафрид. Този път моето чепаре ловеше по-добре. Класическо, само перушина и червен лак за нокти на възела, без ламе. Резултат - десетина чернокопчета и около 40 сафрида. Безброй дракони, писна ми от клещи и кохери.
И резултата от експериментите с кастмастери вместо олово: за трите дни - два меджита, 3-4 едри сафрида, 1 чернокоп и тези:

Ами това е от мене. Изводи: и правените и купените чепарета могат да ловят и да не ловят

Много добре си се справил
Между другото - дракона е много вкусна риба 

Колега дай снимка на тея чернокопчета над педя, защото това трябва да са над 23 см ако съдя по моята педя, освен ако не е добружанска педя,не се заяждам просто ми е много важно като информация да знам с каква големина са рибите по-това време.А захапания сафрид е наистина от риба доста над педя .
Зарганолог
Който има възможност, да влиза - Киро му скъсват задника, много и едър, на Рубин 

- tiktak
- ще става разбирач
Така си е. Три по едри отидаха в тигана. Ама като дава другата риба, не ми се губеше време с рязане на перки и глави.Мънцата написа:Много добре си се справилМежду другото - дракона е много вкусна риба
Нямам снимки, колега. Моя приятел снимаше с камера. Утре като се видим на работа ще си сваля клиповете. Ако успея ще ги кача. Чернокопчетата бяха един размер - около 23-25 см на око.Mi7chell написа:Колега дай снимка на тея чернокопчета над педя, защото това трябва да са над 23 см ако съдя по моята педя, освен ако не е добружанска педя,не се заяждам просто ми е много важно като информация да знам с каква големина са рибите по-това време.А захапания сафрид е наистина от риба доста над педя .