Питане за "косъм"???

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Re: Питане за "косъм"???

Мнение от snegk »

spiritfog написа:А какво мислите за "силиконовия косъм" който навлезе в магазинната мрежа? Някой ако го е пробвал да подели мнение моля :)
Върши работа, но тези които си правим са в пъти по-успешни. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Значи е по-добре със шлаух :) инак рибата кат нагълта навътре и може да умре :? така ли :?
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
snegk

Мнение от snegk »

Lusi_vg написа:Значи е по-добре със шлаух :) инак рибата кат нагълта навътре и може да умре :? така ли :?
До този извод трябва всеки сам да стигне, има противоречиви мнения по-въпроса. :wink:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Според мен ролята на шлауха е да подведе куката към устата по начин пречещ на преждевременно убождане, преди куката да е в устата и съответното изплюване на стръвта преждевременно. Второто предназначение е правилното насочване на жилото на куката при изплюването на по късна фаза след като вече куката е в устата. Поне според мен е така.
ns_bob
новобранец
новобранец

Мнение от ns_bob »

а аз понеже съм съвсем начинаещ , какво влакно ми трябва за този монтаж на косъм и ако може да препоръчате някоя марка.Извинявам се предварително ако го има описано в друга тема
Най обичам боба,хлеба и да е.а
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Може да се използва плетено влакно , флуоро-карбоново и дори обикновенно :) Аз използвам 0.35 флуорокарбон и ми върши работа :wink: за марка не си я спомням не пазя оригиналната опакофка на влакното
Изображение
Svetl1o
новобранец
новобранец

Мнение от Svetl1o »

Здравейте, аз искам да попитам как се връзва оловото над този монтаж...четох и гледах картинки и клипове доста, но това не можах да го разбера...ако може някой да ми обясни ще съм много благодарен.
tSyrk0
новобранец
новобранец

Мнение от tSyrk0 »

Тъй като сам начинаещ, искам да Ви попитам по-горното указание само с плетено влакно и хирургически конци ли става или може и обикновенно влакно ? Благодаря :)
Някои си развяват байрака, а други бикините.
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

Става с обикновенно влакно става и с плетеняк :)
Изображение
tSyrk0
новобранец
новобранец

Мнение от tSyrk0 »

Здрасти ! Пак съм аз (начинаещия ) :) искам да Ви попитам - вече направих доста тренировки по връзване на косъма гледайки посочените картинки и съм доволен от постигнати резултати, но не зная на какво разстояние да разположа тежестта ... :( Моля някой от колегите професионалисти да ме упъти! Благодаря предварително :) :) :)
Някои си развяват байрака, а други бикините.
snegk

Мнение от snegk »

tSyrk0 написа:Здрасти ! Пак съм аз (начинаещия ) :) искам да Ви попитам - вече направих доста тренировки по връзване на косъма гледайки посочените картинки и съм доволен от постигнати резултати, но не зная на какво разстояние да разположа тежестта ... :( Моля някой от колегите професионалисти да ме упъти! Благодаря предварително :) :) :)
Всичко зависи от дъното, рибата и монтажа.Ако е тинесто се съобразяваме с дебелината на тинята.Ако е тревисто се съобразяваме къде искаме да ни е стръвта.При наплашени риби, използваме флурокарбонов повод и малко по-дълъг повод.При нормални условия използвам 15-20см. повод.Ако използвам метод или захранка на тежестта, повода е към 10см. :drinkers:
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

snegk написа:Не е задължителен.Шлауха спомага да се убоде правилно рибата, за долната джука.Иначе има опасност да се забоде куката някъде навътре в устата. :wink:
:smt023 :smt023 и предава по-добър ъгал преди обождането
neno.apostolov
новобранец
новобранец

Мнение от neno.apostolov »

Здравейте колеги, според мен шлауха колкото помага толкова и вреди за риболова, помага за преждевременно обождане, за по лесно изплюване на косъма, както и за лесно самозасичане, всичко зависи от момента на поемане, лично аз не съм привържаник на шлаухките, по-добре с селиконов монтаж понеже е по твърд и като се сложе по към гоната част на куката (към кордата) поемането и самозасичането е гарантирано,това показва моя опит. Разглеждал съм и доста клипчета за поемане на косъм http://www.youtube.com/watch?v=-CchVIX-RSw дано съм бил полезен колеги, макар и нов в този форум.
Поздрави и Успех на всички!
уловени риби под 1кг са хабило и липса на улов при следващ опит
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

achocarp написа:
snegk написа:Шлауха спомага да се убоде правилно рибата, за долната джука....
:smt023 :smt023 и предава по-добър ъгал преди обождането
На пълъно съм съгласен с вас колеги, шлауха определя положението на куката при обождането и в 95% от случаите /при мен/ рибоците са закопчани за долната джука. След дълги спорове с един приятел, на ТЕЦ-2 пробвахме монтажи с и без шлаух и определено горесподелената теория се потвърди. Като допълнително условие за "перфектното" убождане е дължината на косъма и съответно какво е положението му спрямо куката. При куки с по-дълго рамо използвам освен термосвиваем шлаух и силиконов, за поциониране на косъма. Куката изглежда на пръв поглед малко "натоварена" но това по никакъв начин не пречи на кълването на рибите - според мен :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Gibson
новобранец
новобранец

Мнение от Gibson »

абе и аз съм почти нов със тоя вид роболов (на косъм)и искам да попитам ,след монтажа повода колко сантиметра трябва да е горе долу
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”