Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

КАЛИАКРА
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: КАЛИАКРА
Много в брега сте се набутали - щом сте метнали драконите.nov написа:А днес 15/08 на Болата - 1 килцеот 08 до 13 ч събрано от двамаи мнооооогоооо дракони
незнам как е било при колегите по рано сутринта! някой ако може да сподели???
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
Някои да е хващтал циганка там ,защтото Наско Писииката на даляна е изкарал,а и вчера на Кранево и аз видях малко но не бях подготвен.
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

-
- новобранец
Вчера 24.08 за 10 часа около 15 кг смесен сафрид/преобладаваха дребните риби/,няколко чернокопа и една циганка.

Последно промяна от Varna-moreto на Съб Авг 28, 2010 1:21 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Днес на Болата приятна изненада,сафрид ,граца,доста чернокоп макар и не много голям(педя и нагоре )и незнам 550г циганка ли е или паламуд!?За пореден пьт се убеждавам за смазващото предимство на флуорокарбона.Имаше и много лодки аз поне доакто бях до 15ч преброих 30 и нагоре и докато излизах и товарих катуна влязоха още 4 ,дано има повече споделящи колеги ,ако мога да бада така деликатен с призиват си за да не прозвучи грубо и модераторите да не ми правят забележки!Благодаря!!!

Добра информация колега,тази за чернокопа най-вече.. незнам твоята педя как е ама моята е 23 см ,и това си е приличен чернокоп,поздрави и наслука.
Зарганолог
- КИРО
- Обратна връзка:
Дето казва вуйчо ми - направо си е паламуд.Защото има по-горно звание тая риба.El Pescador написа:Днес на Болата приятна изненада,сафрид ,граца,доста чернокоп макар и не много голям(педя и нагоре )и незнам 550г циганка ли е или паламуд!?За пореден пьт се убеждавам за смазващото предимство на флуорокарбона.Имаше и много лодки аз поне доакто бях до 15ч преброих 30 и нагоре и докато излизах и товарих катуна влязоха още 4 ,дано има повече споделящи колеги ,ако мога да бада така деликатен с призиват си за да не прозвучи грубо и модераторите да не ми правят забележки!Благодаря!!!
Ама и ТИ вече влизаш в релси- което ме радва в личен план.

Иначе - май ще имаме добър чернокоп тази година.
Мн приятна изненада и за мене е появата на чернокопа
само дето следващите дни времето май се поскапва и може би няма да позволи влизане на болата??? дано да се задържи рибата по-дълго!!! Добре, че поне там дава добре към момента! благодаря и аз за инфото! утре ако ми се отвори парашута да ида до там и аз ще докладвам за резултатите!!!

Обещаното инфо макар и мизерно! 26/08 на Болата от 08.30 до 13.00 ч. двама - 1,5 кг ГРАЦА
плус 10 - тина тлъсти сафрида и 5 чернокопчета по 15 санта
това е! Колеги вземаха и повече но...ГРАЦА
рехаво и мн мн слабоооо 

-
- ще става разбирач
И аз вчера бях на Болата сафрид почти никакьв,но доаста чернокоп малко харип и 10 циганки,чернокопа вчера варираше,но в краина сметка двама разделихме по почти 3 кг чернокоп!Когато спре6е на сто процента рибата да кьлве почваш да мяташ на средна дьлбочина и да очакваш циганетата от които доста изпуснах,сутринта когато вляазох видях хора с паламудско чепаре да обикалят но не знам какво са направили!Равносметката от вчера е 7 изядени чепарета и по-малко,но качествена риба ,аз сьм доволен ,а и си мисля колеги че трябва да поразгледате темата КАЧЕСТВЕНИ ЧЕПАРЕТА,докато си ги купувате от разни магазини,в дни като вчерашният резултатите ще бадат различни !

вчера 28.08 за 4 часа на Болата... около 1кг граца и 1кг сафрид - едър, а също и 12 харипа. рибата на 200-500 метра от буните, навътре нищо. Много тегав риболов. Ще чакаме дасе пораазмъти жодата и да наеедреят чернокопите.
addicted to the wind !
На Болата вече посрещат с това
З А П О В Е Д
№ РД-11-10-170
Добрич 24.08.2010 г.
На основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията и чл. 1, т. 6 във връзка с чл. 3, т. 9 от Закона за опазване на околната среда, с оглед предотвратяване и ограничаването на замърсяването на крайбрежната плажна ивица, представляваща изключителна държавна собственост по смисъла на чл. 18, ал. 1 от Конституцията на Република България,
НАРЕЖДАМ:
1. ЗАБРАНЯВАМ престоя на лодки, както и монтирането на съоръжения за изтеглянето им на крайбрежната плажна ивица на територията на общините Шабла, Каварна, Балчик;
2. Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Кметовете на съответните общини;
3. Настоящата заповед влиза в сила от 24.08.2010 г.
Заповедта да бъде връчена на визираните длъжностни лица за сведение и изпълнение.
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ:........................
(ЖЕЛЯЗКО ЖЕЛЯЗКОВ)
и държателят на плажа твърди, че нямаме право да пускаме лодките си от там вече
З А П О В Е Д
№ РД-11-10-170
Добрич 24.08.2010 г.
На основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията и чл. 1, т. 6 във връзка с чл. 3, т. 9 от Закона за опазване на околната среда, с оглед предотвратяване и ограничаването на замърсяването на крайбрежната плажна ивица, представляваща изключителна държавна собственост по смисъла на чл. 18, ал. 1 от Конституцията на Република България,
НАРЕЖДАМ:
1. ЗАБРАНЯВАМ престоя на лодки, както и монтирането на съоръжения за изтеглянето им на крайбрежната плажна ивица на територията на общините Шабла, Каварна, Балчик;
2. Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Кметовете на съответните общини;
3. Настоящата заповед влиза в сила от 24.08.2010 г.
Заповедта да бъде връчена на визираните длъжностни лица за сведение и изпълнение.
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ:........................
(ЖЕЛЯЗКО ЖЕЛЯЗКОВ)
и държателят на плажа твърди, че нямаме право да пускаме лодките си от там вече

-
- ще става разбирач
И как да го разбираме това имат ли право няамат ли !?!

- КИРО
- Обратна връзка:
Че то по тази заповед трябва да се премахнат всички стоянки в тези общини.
Те всички имат винчове (приспособления за изтегляне на лодките )
както и лодките им престояват на бреговата ивица.
Нещо не ми вързва окото тази заповед както е написана.
Опппааа,на крайбрежната ПЛАЖНА ивица - аха.
Ама колесара не е монтирано съоръжение,както и лодките на Болата не престояват там.
Те всички имат винчове (приспособления за изтегляне на лодките )
както и лодките им престояват на бреговата ивица.
Нещо не ми вързва окото тази заповед както е написана.
Опппааа,на крайбрежната ПЛАЖНА ивица - аха.
Ама колесара не е монтирано съоръжение,както и лодките на Болата не престояват там.
-
- ще става разбирач
И аз так мисля ,но в маика Б-я маи всичко може!

Да ама я размахват тази заповед и предупреждават да сме знаели
"чл. 3, т. 9 от Закона за опазване на околната среда, с оглед предотвратяване и ограничаването на замърсяването на крайбрежната плажна ивица"-че на наемателя на плажа дето има кръчма къде му отиват мръсотиите от кухнята и кенефа-опа той май няма такъв,че как бачка заведението
Те не вземат да вложат първо някой лев, да поставят едни обикновени кошове за боклук или казани

"чл. 3, т. 9 от Закона за опазване на околната среда, с оглед предотвратяване и ограничаването на замърсяването на крайбрежната плажна ивица"-че на наемателя на плажа дето има кръчма къде му отиват мръсотиите от кухнята и кенефа-опа той май няма такъв,че как бачка заведението

Те не вземат да вложат първо някой лев, да поставят едни обикновени кошове за боклук или казани
Последно промяна от dilinger на Пет Сеп 03, 2010 7:16 pm, променено общо 1 път.