hummimnbird Smartcast RF15???

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

hummimnbird Smartcast RF15???

Мнение от Ivak »

Някой ползвал ли е сонари от тази категория и какви са му впечатленията.
Отчита ли реално, в смисъл не показва всякакви предмети по дъното за риби.

Има ли възможност за монтаж на лодка.
schMATKA
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от schMATKA »

Прави разлика м/у риби и други предмети
Има възможност за монтаж на друга сонда (от лодка не само RF)
имам такъв и сам доволен
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Благодаря за отговора, а различава ли по-малки риби, примерно 15-20 см на 3-4 метра дълбочина или по малка.

Много въпроси, но си го поръчах от Сащ и ми е притеснено дали не съм се набутал, че е по скъп от слабите тукашни.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Така значи ползвам я тая машинария вече десетина пъти но показва си всичко , но на моменти ми показва черти през целия екран вертикални и то само при дълбочина до 5-6 метра дали е дефект или аз нещо не разбирам.
mi4el
новобранец
новобранец

Мнение от mi4el »

и аз го имам са6тия показва далбочина ,релеф,структура но до там.Вразвал сам 1кг. шаран под сондата и не ми го показва.направо взех да си мисля че е дефектен.
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Humminbird RF10

Мнение от afgany »

аз имам Hummindird RF10, показва и 500г сомчета даже, ама трябва да има поне 60 см до рибата, а линиите които се образуват са от превключване на дълбочини или от частична загуба на връзката, освен това понякога разпознава дървета и други стърчащи работи под водата като риби. Това може да се провери чрез второ замятане, ако рибата е на същото място и особено на дъното почти сигурно не е риба, а може и да се изключи автоматичното разпознаване на риби (Fishfind ID = off)

Има едни втулки отзад за още кабели ама май са само за окраса, тоест не може да се включва статична сонда.

Иначе без него почти не тръгвам за риба, от брега е идеален. Той все пак не може да ти каже всичко де :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

И аз съм доволен от моя, но колегата ме шашардиса с тоя шаран

До какъв размер риби ти показва твоя , в смисъл до колко малки
правих си експерименти с каракуди по 50-60 грама и не ги показа

и има ли някаква възможност за разпознаване на термоклина.

А изходите отзад са си точно за стационарна сонда :D
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

да ти кажа под половин кило риба май не показва моя, ма те и не ме интересуват тия, въпреки че ако е пасаж може и да покаже нещо, за "термоклина" :D не знам кво точно имаш в предвид ама ако е за температура нещо - няма такива екстри, общо взето квото пише в упътването тва е

а между другото тия изходи отзад май наистина са само за окраса щото писах преди време един е-майл на производителите в САЩ и ми казаха че тия изходи не работят при RF10 поне, те били само за ниакакъв модел на Pirania MAX който използвал същата кутия, а и в указанието наистина не пише нищо за статична сонда :cry: ама четох в някакъв саит един американец обясняваше че RF сондата я отварял и си зареждал батерията, кат свърши мойта ша я разчовъркам 8)
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

а горе-долу на каква дистанция започва да отчита( става въпрос като заметнеш навътре 50-60м. и почнеш да навиваш)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

около 35 метра е обхвата като се повдигне и насочи към сондата малко повече иначе може и в краката да си го пуснеш отчита, ползвам го с лодка успешно :D
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

ако повърхността е гладка (без вълни) и има директна видимост със сондата може да хване и на повече от 35 м, към 50м поне, атмосферните условия определено влиаят на обхвата, колкото по-студено толкова по-лошо работи, дъжда също има негативен ефект за RF връзката
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”