Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Вирбели Colmic
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- krokibg
- учете се от него
Re: Вирбели Colmic
Фадърче,хората ловят със ситни примамки и линията при набиране не е натегната както при нашите примамки.Хлабавия конец на шпулата + навит до край за да не губи метри,води то тази ситуация и то при смяната на примамките от по-малка,към по-голяма.Голямата примамка тръгва да лети с голяма сила и завлича хлабаво навития конец и за това стават бради

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бат,Любо аз винаги и да не е винаги не започвам да въртя с повече от 14гр. и започвам да качвам постепенно и пак нямам бради,а ти предполагам забеляза,че съм с една Catana 4000,тоест макара от ниският клас на Shimano,до сега,може да съм имал 1-2 бради когато започнах да въртя с едно влакно на Лазер от 20 лева,след това си купих,PowerPro МЕНТЕ с което съм нямал брада,после въртях с 30либри вече оригинално PowerPro,преди няколко дни си навих 50либри,пак оригинално PowerPro,снощи повъртях нямах брада,няма и да имам,до сега съм имам 1-2 бради и то с брейд Лазер както писах по горе.Та имам един въпрос към sandista,колко време му кара прословутото ИКГ ?

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Веднага отговарям !
Първо за теб 14гр са малко ? Аз с толкова ходя на Дунава за едър хищник. Ние обикновенно ловим с 1-2-3 грамови воблери и плетено с диаметър ( реален) 0.16
За така нареченото прословуто влакно ИГК .. кой модел те интересува ? Илядо пъти написах - белия Г-соул е здрав и издържлив ( най-дебелия ми е 16лб). Предполагам ако сложиш 30-50лб от него ще издържа с години
G-soul WX8 е най-здравия , най-тънкия,най-мекия. До сега нямам никакви видими захабявание по него.Имам 16 и 20 либрови.
Жълтия Г-соул е с характеристиките на зеления ( WX8),но се захабява по-бързо !
И това не са влакна за тежък спининг. Ако ти трябват такива японците имат невероятни влакна - само пари да имаш !

Първо за теб 14гр са малко ? Аз с толкова ходя на Дунава за едър хищник. Ние обикновенно ловим с 1-2-3 грамови воблери и плетено с диаметър ( реален) 0.16

За така нареченото прословуто влакно ИГК .. кой модел те интересува ? Илядо пъти написах - белия Г-соул е здрав и издържлив ( най-дебелия ми е 16лб). Предполагам ако сложиш 30-50лб от него ще издържа с години

G-soul WX8 е най-здравия , най-тънкия,най-мекия. До сега нямам никакви видими захабявание по него.Имам 16 и 20 либрови.
Жълтия Г-соул е с характеристиките на зеления ( WX8),но се захабява по-бързо !
И това не са влакна за тежък спининг. Ако ти трябват такива японците имат невероятни влакна - само пари да имаш !
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз за пъстърви ходя с 10 либри ПП и макара 2500 фа Нексейв=НЯМАЛ СЪМ НИКАКВИ ЯДОВЕ!!!!!! Мисля да ловя рибки, а не стръв за рибкиsandista написа:GODFATHER ,
Daiwa Sol е доказала се макара ! Бради и проблеми не прави !
ИГК също е прекрасно влакно,друг е въпроса ,че трябва да четеш за какъв риболов е предназначено преди да го купиш(единствено жълтото ми се види прекалено финно и на това предполагам се дължи факта,че старее по-бързо).
И какви бради да ти правят като ти ловиш предполагам с 30, 40 либри ? Опитай с нещо по-финно и тогава кажи как се справят твойте макарици - нещо от рода на плетеняк 6лб ?И как да ловят хората и да не се разправят като им прави бради ?
))

Просто както и при сомският риболов спазвам правилото:
1. Добре навито стегнато влакно
2. Малко под ръба на шпулата
3.Започвам с примамки, които оказват голямо съпротивление и допълнително натягат конеца към шпулата
4. Ползвам "простосмътртното" ПОВЪР ПРО-40 и 50 либри, ЗАРАДИ ЗАКАЧКИТЕ в реката и "простосмътртното" Шимано Техниум4000 ФА -за СОМ по р.Марица, и Шимано Нексейв 4000ФА с ПП 10либри за пъстърви и кефалии в балкана

Мисля че всичко под 10либри е леко изпедерастяване-това си е лично мое мнение, без да се обижда никой

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
sandista написа:Веднага отговарям !![]()
Първо за теб 14гр са малко ?
За така нареченото прословуто влакно ИГК .. кой модел те интересува ? . Ако ти трябват такива японците имат невероятни влакна - само пари да имаш !
14гр. са малко (за мен) както и да е това за мен. Интересува ме всеки модел който ползваш,по-колко те издържа ?
Ако може ми покажи,влакно (японско),за тежък спининг,което е с издръжливост 50 либри.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не ти трябва чак 50 либри от японските за тежък спининг , вервай ми . Любе , би ли споделил как се държи онуй 28 либровото Варивасче при сомският спининг ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- danev69
- сериозен играч
Преди 2 дена пред мен изкараха 26кг с 0,19 на Пауърпро. Това е 30лб. Местото беше без закачки и имаше място да се мори рибата. Ако наблизо има закчки и трябва да се спре силово,слабия конец няма как да издържи.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нещо не те разбрах с това колко ме издържа .. както и да е .. порови се и ще намериш.. ако пък се съмняваш в думите и си предубеден за здравината на "японците" си карай с пауър прото и другите и си ловкай рибици. При вас диаметъра,стърженето и хрупането на брейда не са проблем,защото не търсите финес , а здравина и контрол над големи рибиfn1p написа: Интересува ме всеки модел който ползваш,по-колко те издържа ?
Ако може ми покажи,влакно (японско),за тежък спининг,което е с издръжливост 50 либри.

Добре де,хайде да задам по-прост въпрос.Ако,си купя Варивас 50 либри а не 56 защото мисля,че вече идва дебело и дистанцията ще ми спадне много,та ако си го купя твърдиш,че няма да се чува скрибуцане на брейда ? И искаш да кажеш,че ще ме искара 2 сезона или дори 3 сезона ? Така ли е или не е съвсем така ? Кажи и колко срува този разноцветния на 10 метра ?

- danev69
- сериозен играч
sandista написа: При вас диаметъра,стърженето и хрупането на брейда не са проблем,защото не търсите финес , а здравина и контрол над големи риби![]()

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
fn1p ,
Какво твърдя аз ? Това ли ме питаш или просто продължаваш да не вярваш,колко меки,финни и приятни за риболов са японските влакна ?Вземи си едно 20лб Пауър Про и ела да го наложим на WX8
)))))
И .. ДА - ще ти изкарат няколко сезона предполагам
) Нямам щастието като някои други хора тука
да съм изпробвал много марки,но да се надяваме ,че с времето и това ще стане
За цената - едва ли ти е по джоба
Карай с Пауър Про, Тъф Лайн и другите доказали се със здравината си американски влакна и си свиркай 
Какво твърдя аз ? Това ли ме питаш или просто продължаваш да не вярваш,колко меки,финни и приятни за риболов са японските влакна ?Вземи си едно 20лб Пауър Про и ела да го наложим на WX8

И .. ДА - ще ти изкарат няколко сезона предполагам

Мисля следното,дали ще е 50 либри ПауърПро или 50 либри Варивас,все тая,според мен здравината,би трябвало да е една и съща,но ако на Вариваса му е по-силите да искара минимум 2 сезона,си заслужава да се дадат пари (но все пак зависи колко струва де) ,Тъпо Лайно,няма да си навия не ме кефи,уш е с кръгло сечение а ми стой някак си плоско абее...., доволен съм от ПауърПро.sandista написа:fn1p ,
...или просто продължаваш да не вярваш,колко меки,финни и приятни за риболов са японските влакна ?
.... Нямам щастието като някои други хора тукада съм изпробвал много марки,но да се надяваме ,че с времето и това ще стане
Карай с Пауър Про, Тъф Лайн и другите доказали се със здравината си американски влакна и си свиркай

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Както споменах 28 либри са ти напълно достатъчни - http://cgi.ebay.com/VARIVAS-BLUE-CASTIN ... 1e5ca757d3 . С 50 либри на Варивас се ходи за мерилин 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
fn1p написа:Мисля следното,дали ще е 50 либри ПауърПро или 50 либри Варивас,все тая,според мен здравината,би трябвало да е една и съща,но ако на Вариваса му е по-силите да искара минимум 2 сезона,си заслужава да се дадат пари (но все пак зависи колко струва де) ,Тъпо Лайно,няма да си навия не ме кефи,уш е с кръгло сечение а ми стой някак си плоско абее...., доволен съм от ПауърПро.sandista написа:fn1p ,
...или просто продължаваш да не вярваш,колко меки,финни и приятни за риболов са японските влакна ?
.... Нямам щастието като някои други хора тукада съм изпробвал много марки,но да се надяваме ,че с времето и това ще стане

Виж сега колега fn1p, това дето ти го предлага Сашко е по-меко ( не съм сигурен, че е предимство при сомския риболов )по-гладко и със значително по-малък диаметър от ПП при еднакъв тест. Постига се по-голяма дистанция при хвърляне, гарантирано. Виж дали ще издържи 2 сезона ме съмнява, просто аз след всеки сомски риболов махам по около метър от влакното. Колкото и плътно да е навито се амортизира, а предпочитам да загубя метър влакно , а не риба. И друго, колкото и качествен брейд да вземеш пие вода и гние, по качествения по малко. Цената на добрите японски е около 100лв .Ползвал съм и ПП и японско плетено. В момента на сомската пръчка съм с монофил. Просто по моя край е...ха м.....та на сома и вероятност за голям няма и не си заслужава инвестицията.
Сега,Павка,не слагам 30 либри заради това,че някой сом щял да ми го скъса,слагам 50 либри защото има адски много закачки,ако има един чалъм,да сложа 80-100 либри ще го направя,ти не си сомаджия,ама предполагам знаеш,че сома се крие в коренища.Обеснявам с 30 либри като бях ,хвърлях малко в страни от коренищата който знам,сега с 50 либри хвърлям право в тях,но водя,примамката с вдигнат връх,ако има един чалъм да си слоща 80-100 либри,няма да ми пука,къде ще закача защото,все пак килограмите който издържат са толкова много,че няма кука която,да се закачи,и да не се разтвори или вчупи.Та сега по същество видях,че от този Варивас (който ми предложи),има 35 либри,както и да е мен ми трябват 45-50 либри,но ако това влакно ме изкара между 2-3 сезона,тоест искам да кажа най-малко 2 сезона,бих дал толкова пари,защото все пак не са много пари за 200 метра идва около 80 лева.А за ПауърПро давам всеки сезон по 45 лева за една ролка 135 м.Павел Иванов написа:Както споменах 28 либри са ти напълно достатъчни - http://cgi.ebay.com/VARIVAS-BLUE-CASTIN ... 1e5ca757d3 . С 50 либри на Варивас се ходи за мерилин