Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Такава ситуация, като във Варна засега няма при нас колега. Тръпнем в очакванеdanielvalev написа:Здравейте колеги, дайте малко информация за района около Бургас
- sarfa
- научил се да хвърля

danielvalev написа:Здравейте колеги, дайте малко информация за района около Бургас
Пълна скръб.
-
miro_atanasov
- новобранец

Вълнолома, от 17 до 18ч.- 15 иларии и един зарган.Досега не бях виждал толкова много хора там

-
ico000_
- ще става разбирач

от 15 до 17 часа - мястото Вълнолома, 43 иларии + 1 каиш
с червеи на 3 дена . Такова чудо от 4 години не е било:) наслука на всички , утре пак сме там!
здравейте колеги,добре е че има риба и сте си направили голям кеф.Но след това да бяхте си събрали боклуците.
-
miro_atanasov
- новобранец

Тъй като го приемам малко лично, защото го пишеш след мой коментар....нека те осведомя! Моя торбичка + парче вестник+10-тина хартиени кърпи, съм ги изхвърлил точно в кошчето след стълбата на морска гара ! Та внимавай малко с думите, защото без доказателства , всичко е клевета.....ianimar написа:здравейте колеги,добре е че има риба и сте си направили голям кеф.Но след това да бяхте си събрали боклуците.
Эдравейте колеги .буклука си събрах. И рибка си фанах
12 кг.илария и 1 эиэи
на вълнолома от 10.00 до18.00
не обиждам никой лично ,но и ти си видял че мизерията е огромно голяма
-
Венцислав Чанков
- ще става разбирач

Мдааааа,който ходи редовно-ще хванеvulko0 написа:Эдравейте колеги .буклука си събрах. И рибка си фанах12 кг.илария и 1 эиэи
на вълнолома от 10.00 до18.00
- 1000n
- разбира нещата

Относно отпадъците на вълнолома проблемът си е сериозен, защото там кошчета за отпадъци няма, но за сметка на това пък вятър почти винаги има!
Та не се сещам какво кошче може да се постави там, такова, че боклуците да не изхвърчат обратно от там навън вследствие силният вятър!
Кошчето трябва да е тежко и да има някакъв капак - например може да се постави някой контейнер, ама пък не се сещам как ще се извърлят пък отпадъците от контейнера!
Но виждате ли хладилникът в жълтия контейнер на снимката, по-долу
Това чудо си плуваше съвсем спокойно във водата точно пред Морска Гара, където обикновено спират големите пътнически кораби!
Радостното беше, че остатъкът от хладилник не тежеше повече от 10кг и успях някакси да го извадя от морето, добре, че групата чужденци в едно от пиратските корабчета, което беше наблизо не го забеляза или поне се надявам, че не го е забелязала.......
То, че по повърхността на водата плуват там всякакви пластмасови шишета, найлонови пликчета и нефтени продукти си е ясно, но цял хладилник да плува там, досега не бях виждал!
Между другото гледам, че като цяло колегите се стараят да не замърсяват с отпадъци(или поне пред Морска Гара е такова положението), но проблемът вече е, че или няма кошчета или са препълнени с отпадъци, които пък на свой ред преливат навън и мизерията пак е налице!
Т.е. вече си изхвърляме боклуците в кошчетата, но кошчетата май няма кой да ги чисти! Аз изхвърлих в контейнера зад сградата отпадъците от едно преливащо кошче, но какво е било след два дни, например, вече не знам! Сега не съм във Варна!
Проблемът е, че най-северното кошче, на Морска Гара, често се препълва докато другите кошчета си остават празни, тъй като са поставени на места, където трудно се забелязват - т.е. забутани са почти до яхтите ...... Така, че колеги, ако споменатото кошче прелива от боклуци, моля ви изхвърляйте боклуците в другите кошчета, които са на 20-ина метра от там, за което ви благодаря предварително!
Така ще можем да ловим риба там и за в бъдеще!
Наслука на всички! 
Но виждате ли хладилникът в жълтия контейнер на снимката, по-долу
Това чудо си плуваше съвсем спокойно във водата точно пред Морска Гара, където обикновено спират големите пътнически кораби!
- даката
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
вчера от18.30 до 19.30 три платерини по над 400гр.и пет едри иларии появисе и зарганка колегата
изкара 3 броя.Това е от Балчик на потъваща бомбарда
НАСЛУКА
изкара 3 броя.Това е от Балчик на потъваща бомбарда
риба къща няма-риба време няма
-
ivojekov_vet
- новобранец

Тази сутрин на вълнолома отново е манифестация. От чупката до фара хората са наредени през метър и има защо. Иларията е в изобилие, гладна и на няколко метра от брега. На по голяма дистанция илизат заргани в прилични размери. На дългите пръти вадят граца и харип. Въобще последните няколко дни са проста една сбъдната риболовна мечта.

Браво докторе , ние на юг май ще я почакаме още малко !
-
mi7aka_gt
- новобранец

В Балчик къде ? на коя бунадаката написа:вчера от18.30 до 19.30 три платерини по над 400гр.и пет едри иларии появисе и зарганка колегата
изкара 3 броя.Това е от Балчик на потъваща бомбардаНАСЛУКА
Риболова е като футбола,не всеки удар е гол и не всеки улов стига до тигана
-
ico000_
- ще става разбирач

днес по слабо на вълнолома, обърна юг вятър, от 11 до 3 - 17 иларии и 2 зизита, всякакъв вид бомбарда се изпробва, дано утре морето е по спокойно.
Относно боклуците лично аз събрах и на колегите около мен торбичките, но като цяло е много мръсно и на никой не му прави впечатление. Ако всеки изхвърли по 10 торбички след 1 година може и да няма
Относно боклуците лично аз събрах и на колегите около мен торбичките, но като цяло е много мръсно и на никой не му прави впечатление. Ако всеки изхвърли по 10 торбички след 1 година може и да няма