МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от angel.tr »

Както върти макарите, така да върти и момите!
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Добре го учиш малкия .Ще стане сомаджия от него .
Изображение Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

beis написа:Днес ще се ходили на работа(марица) :lol: и кьм колко.
Днес работен ден ли е :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

GODFATHER написа:Причината за моето отсъствие:
Изображение
Поне докато отсъствам го уча че Шибано е преди Дайба :wink:
:smt023 :smt023 :smt023 Да
ти е жив и здрав.
Don4o_62 написа: .Коцето може би има някакво предположение дали има още,че вали гърми дето се вика,на него пъпа му е вързан там :D ,и наблюдава какво става.
Има още спокойно. В неделя сутринта се обърнаха 4 :smt023 . Тая неделя,ако не мине котка път съм вътре с лодката и ще попълня домовата книга. :lol: :lol: :lol: На слука на всички.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Don4o_62 написа: Днес работен ден ли е :D
Ха,искали питане. :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

beis написа:
Don4o_62 написа: Днес работен ден ли е :D
Ха,искали питане. :lol:
Уж всички работливи,а само с Коцето бяхме на довършителни работи.Ама нищо не довършихме :lol: .Другия път :D .Бях забрал големия ми син,и му дадох една плескавица с една блесна.Първо спряхме горе, под моста но надолу.Аз като старо куче му обеснявах как и къде да хвърля,и както му говорех и той си въртеше,като му изтряска нещо и тръгна аванса :roll: .Той се паникьоса,аз му викам кво да прави,той се паникьоса още повече :D.Рибата тръгна надолу,вървя около 15-20м.и се откачи.Кво беше не разбрах.После отидохме на ОНОВА МЯСТО :D ,и нашия закачи един костур.Ето това е късмета на начинаещия.Това му е втория път на спининг,а първия път закачи след няколко хвърляния една щука.А аз днес хвърлих към 650пъти :roll: :lol: и нямах не удар, ами и подгонване .Коцето дойде по късно,но бързаше да ме догони с бройките хвърляния :D .Дано той да е имал слука.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Дончо,в последният момент решихме да пробваме едно друго място, няколко км.по нагоре :lol: но и там работата беше зле.Водата много висока и това ни изигра лоша шега.Добрече беше висока водата,та да имаме извинение за валата. :lol:

п.п Поздрави кьм начинаещият спинингист,шансьт винаги е на тяхна страна. :)
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Дончо,къде е това "вашето" място,че нещо не го знам......опасни хора сме,докато не му изтрием и семката на тоя сом няма спиране........................
кажи на Коцето,че нещо му се е привидяло едновременно четири сома да се обръщат едновременно там не съм виждал още когато той не знаеше за съществуването на това място и имаше сом.Догодина като свършат сомовете на това място ще му остане само ходенето................................................те да не извират бре.Хванем ли родителите,чакай да има сом......................... :idea:
......и още нещо приятелю,ако толкова ти се яде сом ела имам пресен,редовно хванат на кльонк.
лично,аз съм си хванал на спининг мойта риба 20+,ТАКА ЧЕ ОТТУКА НАСАМ ВСЕКИ СОМ ПО-ДЪЛЪГ ОТ 150СМ,ЩЕ СЕ СТАРАЯ ДА СИ ГО ПУСНА НА ВСЯКА ЦЕНА ОБРАТНО ЖИВ В РЕКАТА-ЗАКЛЕХ СЕ.Бих участвувал с известна сума пари за учередяването на награда за най-голям уловен с въдица сом пуснат обратно жив и и здрав в реката.Според мене ограничение за улова на сом трябва да има над определени килограми,щото не маломерките ще дават поколение на другата година,а възрастните :idea:
То и затова кльонкджиите имат награда за най-голям уловен и освободен сом след това,явно по-рано от нас са се светнали за какво става въпрос :idea: .
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Аксел,приятелю не смятам,че всички от нас ходят да го хванат с една единсвена цел,после да го сложат на масата.Голяма част от нас ходят за трьпката,удоволствието от удара и след това да се опитаме да е преборим.Не смятам че ния сме тези които ще нарушат популацията на този сом.Всеки ден се разправяме с разни индивиди които ходят по марица от 5-7 вьдици и човек няма кьде да се обьрне.И да ми се хвалят колко сома били хванали и отгоре на това се чудят някои като закачи приличен сом и решеи да го пусне,започват коментари-защо го пусна,защо идва тогава да лови като ги пуска или пьк можеше да изкара някои лев от ного и така.Напьно сьм сьгласен с теб,аз отдавна мислех да пиша да си направим някаква благотворителна кауза с цел за благото на реката и за по добрата популация на сома,този така вече рядьк но зареден с много адреналин риболов.Смятам че е редно човек да заслужи някаква награда ако хване най голята риба и е пусне отново.Мисля че е редно да се опитаме да сьберем някакви средства и да пуснем по някое рибе в реката,напук на всички които ни мислят за бальци,че след като хванем някоя риба е пускаме обратно.

п.п Аз сьм за.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Аксел,онова място е същото за което говориш :D .Нали ти казах как миналата година са пускали ръб,и нямаше доста време хора там.Даже се учудих как излезнаха няколко добри сома оттам.Сигурно остана още един последен,дето Коцето го е видял да се обръща :D .Даже ме съмнява дали има и малки,щом не се хващат.Те поне са ахмаци и се ловят лесно.Но какво да говорим,ти щом не идваш там значи работата е ясна.За мен лично,ти си индикатор за наличие на сом по Марица .Щом те видя два пъти на едно място,работата е ясна :D .Никито хубаво вика да се зариби,но колко ще живеят тия сомчета.Колко пъти преди като хвана малко го пусках,и като ида след 1-2 дена,гледам по брега черва от малки сомчета,дето някой ги е хванал и изчистил на место.За какво спрях да ходя надолу след Садово и още надолу.Всички говорят как минавали с ток, еди коя си група от еди кое си село.Само като чуе човек какво се говори и ти се отщява даже и пръчка да вадиш.Вместо пари за заребяване,трябва да се плати на двама моторизирани охрана,но съвесни и да видим дали няма да се видят,хванат,или поне разберат кой са токаджийте.Това да не е язовир да се крият покрай многото лодки.По околните села си ги знаят пойменно,но кой ти казва.Скоро бях към Милево,и един местен вика,а бре кво фъргаш тука :lol: .Тука няма нищо,понеже има от селото 3-ма дето са голями майстори с тока :roll: ,и тая година изкарали еди си колко кг. едър сом от реката.Даже единия се хвалел,че имал до сега към 400кг. сом само за тая година :roll: .Това бяха приказки на местния човек.За какво зарибяване ще говорим.Трябва охрана и то стабилна.За пари се намира такава,но като опре до тях повечето се ослушват.
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

Чета и ми е голяма мъка за риболова и за България> :smt009 :smt010
Затвор или обществено полезен труд по реката да събират боклуци по месец за всяка риба утрепана с ток за тия типове алчни гъзове :axe:
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

аксел написа:опасни хора сме,докато не му изтрием и семката на тоя сом няма спиране........................
кажи на Коцето,че нещо му се е привидяло едновременно четири сома да се обръщат едновременно там не съм виждал още когато той не знаеше за съществуването на това място и имаше сом.ТАКА ЧЕ ОТТУКА НАСАМ ВСЕКИ СОМ ПО-ДЪЛЪГ ОТ 150СМ,ЩЕ СЕ СТАРАЯ ДА СИ ГО ПУСНА НА ВСЯКА ЦЕНА ОБРАТНО ЖИВ В РЕКАТА-ЗАКЛЕХ СЕ.
Аксел,приятелю. В неделя сутринта сома беше много активен. Видях с очите си как на 4 места се обърнаха много хубави риби. Не са скочили и четирите наведнъж. :idea: Аз съм на 100% сигурен,че точно в този вир има още доста добри риби. Колкото до взимането на рибата аз съм на 100% против,без значение колко е голяма. За последните 2 години в къщи съм донесъл 2 шарана и една щука. Дори когато ходя за шаран не нося живарник. Просто не обичам да ям риба. За мен риболова е хоби ,а не начин да се нахраня. На местото където ходя благодарение на мен вече има една групичка косачи по-малко. .Няколко пъти се карах с тях да не тармъчат и най-накрая ги шамаросах . :axe: Колкото до малките сомчета,все още ги има .Миналата седмица има хванати 2 и са върнати във водата . Това го видях с очите си. Лошото е,че много колеги ,като закачат малко сомче ,както си ловят на перо и веднага го тъпчат в теления живарник. :evil: .Докато масовото мислене на хората не се промени рибата ще намалява все повече. На слука на всички.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Най-вероятно е една риба маркираща територия,освен това там има амур и толстолоб,трябва да си сигурен,че е сом.Според мене голяма част от тези сомове дойдоха от голямото наводнение 2005 и рибарниците в Три водици.Преди наводнението по реката почти нямаше сом.Важното е да го опазим за да си правим густото/както казваме във Филибето/.Това което е хубаво е че мястото е доста насечено с ръбове и плитчини,така че мрежарите няма да имат голям успех точно там,но виж за токаджиите не ми се мисли.Същото това място си беше известно с едрите си сомове преди още да има сепарация,неведнъж като дете ме е къпал сом докато на брега си ловя алаи...........Специално на това място сом може да се извади и без канджа,както аз 29кг и още поне десетина други.........да си призная малко ме е яд,че него пуснах тогава,ама такъв е живота винаги на човек после му идва акъла...........
Някъде из форума прочетох една мисъл,която много ми хареса:Голямата риба е прекалено ценна за да бъде хваната само един,единствен път от един рибар........мисля занапред да спазвам тази мисъл.Поздрави.Наслука пожелавам на всички,дано да ви огрее с товарния.
П.С.Ники/беис/,понеже и на мене ми се е случвало да изтърва голяма риба,бих ти казал да не съжаляваш,щото ще имаш отново шанс да я закачиш,като я хванеш,губиш този шанс.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Вчера, докато се опитвахте да ги ловите аз свърших това :wink:
Изображение

п.п. Понеже всеки ден пътувам по-два пъти до Пещера-сутрин и надвечер и вчера и днес и Въча и канала бяха пълни със студена вода от Антона!!!
Заминавам утре в Родопите и ще се опитам да ловя петниси, Вие да ми оставите някой СОМ :wink:
Налсука приятели!!!
Последно промяна от GODFATHER на Чет Сеп 16, 2010 8:52 pm, променено общо 2 пъти.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

ИзображениеИзображениеИзображениеХубаво нещо си направил Изображение
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”