Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Както върти макарите, така да върти и момите!
- Don4o_62
- учете се от него
Днес работен ден ли еbeis написа:Днес ще се ходили на работа(марица)и кьм колко.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- danev69
- сериозен играч
GODFATHER написа:Причината за моето отсъствие:
Поне докато отсъствам го уча че Шибано е преди Дайба

ти е жив и здрав.
Има още спокойно. В неделя сутринта се обърнаха 4Don4o_62 написа: .Коцето може би има някакво предположение дали има още,че вали гърми дето се вика,на него пъпа му е вързан там,и наблюдава какво става.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Don4o_62
- учете се от него
Уж всички работливи,а само с Коцето бяхме на довършителни работи.Ама нищо не довършихмеbeis написа:Ха,искали питане.Don4o_62 написа: Днес работен ден ли е

Дончо,в последният момент решихме да пробваме едно друго място, няколко км.по нагоре
но и там работата беше зле.Водата много висока и това ни изигра лоша шега.Добрече беше висока водата,та да имаме извинение за валата.
п.п Поздрави кьм начинаещият спинингист,шансьт винаги е на тяхна страна.

п.п Поздрави кьм начинаещият спинингист,шансьт винаги е на тяхна страна.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дончо,къде е това "вашето" място,че нещо не го знам......опасни хора сме,докато не му изтрием и семката на тоя сом няма спиране........................
кажи на Коцето,че нещо му се е привидяло едновременно четири сома да се обръщат едновременно там не съм виждал още когато той не знаеше за съществуването на това място и имаше сом.Догодина като свършат сомовете на това място ще му остане само ходенето................................................те да не извират бре.Хванем ли родителите,чакай да има сом.........................
......и още нещо приятелю,ако толкова ти се яде сом ела имам пресен,редовно хванат на кльонк.
лично,аз съм си хванал на спининг мойта риба 20+,ТАКА ЧЕ ОТТУКА НАСАМ ВСЕКИ СОМ ПО-ДЪЛЪГ ОТ 150СМ,ЩЕ СЕ СТАРАЯ ДА СИ ГО ПУСНА НА ВСЯКА ЦЕНА ОБРАТНО ЖИВ В РЕКАТА-ЗАКЛЕХ СЕ.Бих участвувал с известна сума пари за учередяването на награда за най-голям уловен с въдица сом пуснат обратно жив и и здрав в реката.Според мене ограничение за улова на сом трябва да има над определени килограми,щото не маломерките ще дават поколение на другата година,а възрастните
То и затова кльонкджиите имат награда за най-голям уловен и освободен сом след това,явно по-рано от нас са се светнали за какво става въпрос
.
кажи на Коцето,че нещо му се е привидяло едновременно четири сома да се обръщат едновременно там не съм виждал още когато той не знаеше за съществуването на това място и имаше сом.Догодина като свършат сомовете на това място ще му остане само ходенето................................................те да не извират бре.Хванем ли родителите,чакай да има сом.........................

......и още нещо приятелю,ако толкова ти се яде сом ела имам пресен,редовно хванат на кльонк.
лично,аз съм си хванал на спининг мойта риба 20+,ТАКА ЧЕ ОТТУКА НАСАМ ВСЕКИ СОМ ПО-ДЪЛЪГ ОТ 150СМ,ЩЕ СЕ СТАРАЯ ДА СИ ГО ПУСНА НА ВСЯКА ЦЕНА ОБРАТНО ЖИВ В РЕКАТА-ЗАКЛЕХ СЕ.Бих участвувал с известна сума пари за учередяването на награда за най-голям уловен с въдица сом пуснат обратно жив и и здрав в реката.Според мене ограничение за улова на сом трябва да има над определени килограми,щото не маломерките ще дават поколение на другата година,а възрастните

То и затова кльонкджиите имат награда за най-голям уловен и освободен сом след това,явно по-рано от нас са се светнали за какво става въпрос

валатът не най-лошото нещо на света
Аксел,приятелю не смятам,че всички от нас ходят да го хванат с една единсвена цел,после да го сложат на масата.Голяма част от нас ходят за трьпката,удоволствието от удара и след това да се опитаме да е преборим.Не смятам че ния сме тези които ще нарушат популацията на този сом.Всеки ден се разправяме с разни индивиди които ходят по марица от 5-7 вьдици и човек няма кьде да се обьрне.И да ми се хвалят колко сома били хванали и отгоре на това се чудят някои като закачи приличен сом и решеи да го пусне,започват коментари-защо го пусна,защо идва тогава да лови като ги пуска или пьк можеше да изкара някои лев от ного и така.Напьно сьм сьгласен с теб,аз отдавна мислех да пиша да си направим някаква благотворителна кауза с цел за благото на реката и за по добрата популация на сома,този така вече рядьк но зареден с много адреналин риболов.Смятам че е редно човек да заслужи някаква награда ако хване най голята риба и е пусне отново.Мисля че е редно да се опитаме да сьберем някакви средства и да пуснем по някое рибе в реката,напук на всички които ни мислят за бальци,че след като хванем някоя риба е пускаме обратно.
п.п Аз сьм за.
п.п Аз сьм за.

- Don4o_62
- учете се от него
Аксел,онова място е същото за което говориш
.Нали ти казах как миналата година са пускали ръб,и нямаше доста време хора там.Даже се учудих как излезнаха няколко добри сома оттам.Сигурно остана още един последен,дето Коцето го е видял да се обръща
.Даже ме съмнява дали има и малки,щом не се хващат.Те поне са ахмаци и се ловят лесно.Но какво да говорим,ти щом не идваш там значи работата е ясна.За мен лично,ти си индикатор за наличие на сом по Марица .Щом те видя два пъти на едно място,работата е ясна
.Никито хубаво вика да се зариби,но колко ще живеят тия сомчета.Колко пъти преди като хвана малко го пусках,и като ида след 1-2 дена,гледам по брега черва от малки сомчета,дето някой ги е хванал и изчистил на место.За какво спрях да ходя надолу след Садово и още надолу.Всички говорят как минавали с ток, еди коя си група от еди кое си село.Само като чуе човек какво се говори и ти се отщява даже и пръчка да вадиш.Вместо пари за заребяване,трябва да се плати на двама моторизирани охрана,но съвесни и да видим дали няма да се видят,хванат,или поне разберат кой са токаджийте.Това да не е язовир да се крият покрай многото лодки.По околните села си ги знаят пойменно,но кой ти казва.Скоро бях към Милево,и един местен вика,а бре кво фъргаш тука
.Тука няма нищо,понеже има от селото 3-ма дето са голями майстори с тока
,и тая година изкарали еди си колко кг. едър сом от реката.Даже единия се хвалел,че имал до сега към 400кг. сом само за тая година
.Това бяха приказки на местния човек.За какво зарибяване ще говорим.Трябва охрана и то стабилна.За пари се намира такава,но като опре до тях повечето се ослушват.

-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Чета и ми е голяма мъка за риболова и за България>
Затвор или обществено полезен труд по реката да събират боклуци по месец за всяка риба утрепана с ток за тия типове алчни гъзове

Затвор или обществено полезен труд по реката да събират боклуци по месец за всяка риба утрепана с ток за тия типове алчни гъзове

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- danev69
- сериозен играч
Аксел,приятелю. В неделя сутринта сома беше много активен. Видях с очите си как на 4 места се обърнаха много хубави риби. Не са скочили и четирите наведнъж.аксел написа:опасни хора сме,докато не му изтрием и семката на тоя сом няма спиране........................
кажи на Коцето,че нещо му се е привидяло едновременно четири сома да се обръщат едновременно там не съм виждал още когато той не знаеше за съществуването на това място и имаше сом.ТАКА ЧЕ ОТТУКА НАСАМ ВСЕКИ СОМ ПО-ДЪЛЪГ ОТ 150СМ,ЩЕ СЕ СТАРАЯ ДА СИ ГО ПУСНА НА ВСЯКА ЦЕНА ОБРАТНО ЖИВ В РЕКАТА-ЗАКЛЕХ СЕ.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Най-вероятно е една риба маркираща територия,освен това там има амур и толстолоб,трябва да си сигурен,че е сом.Според мене голяма част от тези сомове дойдоха от голямото наводнение 2005 и рибарниците в Три водици.Преди наводнението по реката почти нямаше сом.Важното е да го опазим за да си правим густото/както казваме във Филибето/.Това което е хубаво е че мястото е доста насечено с ръбове и плитчини,така че мрежарите няма да имат голям успех точно там,но виж за токаджиите не ми се мисли.Същото това място си беше известно с едрите си сомове преди още да има сепарация,неведнъж като дете ме е къпал сом докато на брега си ловя алаи...........Специално на това място сом може да се извади и без канджа,както аз 29кг и още поне десетина други.........да си призная малко ме е яд,че него пуснах тогава,ама такъв е живота винаги на човек после му идва акъла...........
Някъде из форума прочетох една мисъл,която много ми хареса:Голямата риба е прекалено ценна за да бъде хваната само един,единствен път от един рибар........мисля занапред да спазвам тази мисъл.Поздрави.Наслука пожелавам на всички,дано да ви огрее с товарния.
П.С.Ники/беис/,понеже и на мене ми се е случвало да изтърва голяма риба,бих ти казал да не съжаляваш,щото ще имаш отново шанс да я закачиш,като я хванеш,губиш този шанс.
Някъде из форума прочетох една мисъл,която много ми хареса:Голямата риба е прекалено ценна за да бъде хваната само един,единствен път от един рибар........мисля занапред да спазвам тази мисъл.Поздрави.Наслука пожелавам на всички,дано да ви огрее с товарния.
П.С.Ники/беис/,понеже и на мене ми се е случвало да изтърва голяма риба,бих ти казал да не съжаляваш,щото ще имаш отново шанс да я закачиш,като я хванеш,губиш този шанс.
валатът не най-лошото нещо на света
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вчера, докато се опитвахте да ги ловите аз свърших това

п.п. Понеже всеки ден пътувам по-два пъти до Пещера-сутрин и надвечер и вчера и днес и Въча и канала бяха пълни със студена вода от Антона!!!
Заминавам утре в Родопите и ще се опитам да ловя петниси, Вие да ми оставите някой СОМ
Налсука приятели!!!

п.п. Понеже всеки ден пътувам по-два пъти до Пещера-сутрин и надвечер и вчера и днес и Въча и канала бяха пълни със студена вода от Антона!!!
Заминавам утре в Родопите и ще се опитам да ловя петниси, Вие да ми оставите някой СОМ

Налсука приятели!!!
Последно промяна от GODFATHER на Чет Сеп 16, 2010 8:52 pm, променено общо 2 пъти.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=