За или Против риболова на естествена стръв?

Модератор: sapuna

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

За или Против риболова на естествена стръв?

Мнение от chirusa_bg »

Колеги, с тази тема искам да обменим мнения и аргументи за или против. Надявам се да не се стигне до поредния безумен спор. Ако все пак това стане от сега моля модераторите да заклучат, изтрият или и двете, темата.

Аз лично смятам, че пъстървата е твърде тъпа риба за да се лови на естествена стръв. Риболова на стръв води единствено до обезрибяване на реките. Мисля също така, че тук е мястото да се обсъди дали трябва риболова на пъстърва да е разрешен всеки ден или да се ограничи само в един-два дни от седмицата.

Вие сте?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
pacholev
новобранец
новобранец

Мнение от pacholev »

Колега,пъстървата е разрешена да се лови само в събота,неделя или официални празници.така,че тука коментари няма.
ПЛАТИШ ПА СИ МЛАТИШ
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

тя по закон балканката е разрешена само в събота и неделя, НАВСЯКЪДЕ, и със сигурност в реките трябва да се забрани на естествена стръв, ама за американката няма нужда от ограничения щото тя е натрапник и без това
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Колеги напълно съм съгласен, че пъстървата е малко по нашите реки.
Мисля обаче, че това не е в следствие от излавянето и на стръв а от несъвестността на някой "колеги" вземащи маломерни риби, тровещи я, всички които замърсяват местообитанията и.
Ако зависеше от нас, тези които тук пишем и спорим и се дразним нещата не биха били толкос черни.
Призовавам всички истински спортни риболовци независимо на какво я ловят пъстървата да я уважаваме и пазим за идните поколения.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

за и против риболова на пъстърва с естествена стръв

Мнение от Диканаров »

Абсолютно съм съгласен с Лорда. Това е и моето мнение, ако някой го интересува!
Аватар
borcata
новобранец
новобранец

Мнение от borcata »

Не че съм големия майстор на пъстървовия риболов (а като се замисля на кой ли съм :lol: :lol: ), но пъстървата наистина триабва да се лови само на изкуствена примамка. Най-малкото нещата тогава са много по интересни. Но това си е лично мое мнение.

А и нещо което не мога да разбера...защо като се засечем с някои колега по пъстървовите места винаги ме гледа и се държи с мен като с ниакакъв гамен натрапник, който му е изловил мястото та макар и нищо да не съм хванал което е по-честия варянт? :lol: :lol:

НАСЛУКА!!
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Гони го параноя не му обръщай внимание.
Тва са хора комплексари и неможещи.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Че е разрешена само почивни дни знам, но ми се струва глупаво. Не виждам ползата от забрана през седмицата честно казано
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тъй относно риболова на пъстърва с естественна стръв по реките - против !!! Обосновал съм се в съседна тема !

Относно забраната и за рибоулов през седмицата - още една меганедомислица !!!
pacholev написа:Колега,пъстървата е разрешена да се лови само в събота,неделя или официални празници.така,че тука коментари няма.
Позволи ми да не се съглася с теб ! Както казах това е пълна недомислица и аз специално я отхвърлям отвсякъде ! Всяко нещо може да се коментира навсякъде и ако има достатъчно коментари по даденото нещо то може би туй нещо би било променено !

Относно :
borcata написа:А и нещо което не мога да разбера...защо като се засечем с някои колега по пъстървовите места винаги ме гледа и се държи с мен като с ниакакъв гамен натрапник, който му е изловил мястото та макар и нищо да не съм хванал което е по-честия варянт?
Ми единят вариант го е споменал Лорда !
Другият такъв е че съответният колега ич му е неприятно че и друг колега ще научи неговите места !
Трети вариант е че колегата е привърженик на "No kill" и не е сигурен в това този който стои насреща му дали не прибира по някоя рибка което си е напълно в реда на нещата особенно ако не се нарушава закона за броя , размера и теглото на уловената риба !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
borcata
новобранец
новобранец

Мнение от borcata »

Абе аз, че като мечка ходя, ходя но срещата става на пътеката на 30м от реката, а не на смата река. Аз го поздравявам, питам как е, има ли, а тои мммммммм, мучи кат....

А за 'no kill' до сега не съм взел нито една пъстърва, та маломерка ли!

Но идеята ми беше просто да се държим като хора като се срещнем някаде по реките, а не да си мучим, защото виж още някои знаел местата. Тоя някои ги знае, защото най-вероятно е пообикалял доста докато ги открие а не си е спал в тях. А като се замисля дори и да си е спал пак няма лошо.
mitko__05
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitko__05 »

относно риболова на пъстърва на естествена стръв сам напълно против въпреки че според мен не това е обезрибило нашите реки може би или по точно с сигурност за това са виновни така наречените бракониери!!!!особени като пъстървата е минимум 7лв килограма как да има риба пускат си хората мревите тока в малките рекички ловят си и никои не ги ебава за мен тов а не са хора не затвор трябва а не знам каво :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

mitko__05 написа:относно риболова на пъстърва на естествена стръв сам напълно против въпреки че според мен не това е обезрибило нашите реки може би или по точно с сигурност за това са виновни така наречените бракониери!!!!особени като пъстървата е минимум 7лв килограма как да има риба пускат си хората мревите тока в малките рекички ловят си и никои не ги ебава за мен тов а не са хора не затвор трябва а не знам каво :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Пък аз не съм против естествената стръв, само трябва да се спазва закона за количеството.
Против съм това, да имаме право на излети само в почивните дни празниците. Защото така бракониерите пък необеспокоявани бесчинстват още 5 дни в седмицата. :evil:
Последно промяна от ivan_yo на Пет Мар 16, 2007 7:04 pm, променено общо 2 пъти.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Ако ме питате мен-трябва да се лови само на муха, или на спининг, но не с тройки, а само с единична кука.
Ловенето на естествена стръв е месарство - пъстървата гълта толкова жестоко, че не става за нищо после. И не е спортсменско някак...
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

chapara написа:
ivan_yo написа:
mitko__05 написа:относно риболова на пъстърва на естествена стръв сам напълно против въпреки че според мен не това е обезрибило нашите реки може би или по точно с сигурност за това са виновни така наречените бракониери!!!!особени като пъстървата е минимум 7лв килограма как да има риба пускат си хората мревите тока в малките рекички ловят си и никои не ги ебава за мен тов а не са хора не затвор трябва а не знам каво :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Пък аз несъм против естествената стръв, само трябва да се спазва закона за количеството.
Против съм това, да имаме право на излети само в почивните дни празниците. Защото така бракониерите пък необеспокоявани бесчинстват още 5 ди в седмицата. :evil:
Напълно солидарен съм с колегата.А с пръчка да се обезриби малко е несериозно за пъстървата(лично мнение).
Е :wink: тук вече си прав
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

chapara написа:... с пръчка да се обезриби малко е несериозно за пъстървата(лично мнение).
Не знаеш колко е сериозно, особено за малките рекички. Просто нямаш представа...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”