Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Снимка
Модератор: sapuna
- Диканаров
- кандидат преподавател
снимка
Колеги, мисля,че операторът е много добър и е създал отлична илюзия. Рибата е на повече от 0.5м пред мъжете. Рибата е снимана от горе, което позволява рибата да е по-високо от бетона на, който са стъпили хората. Рибата е вдигната от шахтата пред мъжете, а фотографът е значително по-високо от двамата. Разсъжденията на Зен са правилни. Трябва само да отбележим, че въже с диаметър 3см. е кораво и не се гъне както плетените за бънджи или за алпинисти. Това на снимката се гъне и едва ли е по-дебело от 2см. Последно ръстът на мъжете е среден според мен около 170-175см. Вижте емблемата на джобчето на човека. Обикновено те са около 10см. Така,че за килограмите и за дължината имам резерви, колкото за сомът- ОТЛИЧЕН Е!
Дано да е хванат на въдица и наистина да е документиран. Много ми се иска някой нашенец да заеме място в класацията за 2007г между разните колеги от Испания, Франция и Русия. Интересен ми е и цветът на рибата. Бях виждал снимка на уловен сом с почти бяла окраска от яз.Ивайловград. Тогава чух,че бил някакъв южноамерикански вид-албинос. Развъждал го бил в садка Царят. Този е светложълт, ама не му се виждат очите. Подобни съм виждал на клипчета от Испания уловени на р. Ебро. Всички сомове, които съм виждал и хващал са били от почти черно до пъстро зелено-кафяво. Е аз несъм специялист сомаджия и има много колеги корифеи в уловът на сом.Мисля, че тяхната преценка ще е още по-полезна. Дано се изкажат и те. 

Това ми хареса многоIvak написа:П.С. И аз не изглеждам на 110 кг ама съм![]()
![]()

Ето последни новини около въпросния екземпляр:
Установи се че теглото намаля с около 100 кг. и вече е "около 280"

Много, много мъглява история - направо сапунка

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ceno cenov
- разбира нещата
Абе те и сценаристите се изхитриха - вкарват нови елементи на типични за разказа моменти, което обърква зрителя и създава илюзия за истиннсотceno cenov написа:Не ставаш за режисьор на сапунки.![]()
Оникновено историята завършва, че: "Водолаза излязъл бял на платно със страхова невроза и се заклева на по дълбоко от глезените да не влиза"

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ceno cenov
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Интересен ми е и цветът на рибата. Бях виждал снимка на уловен сом с почти бяла окраска от яз.Ивайловград. Тогава чух,че бил някакъв южноамерикански вид-албинос. Развъждал го бил в садка Царят. Този е светложълт, ама не му се виждат очите. Подобни съм виждал на клипчета от Испания уловени на р. Ебро.
Колега Диканаров, това е вярно. Аз самият нищо не разбирам от риболов на сом(за съжаление), но съм виждал още жив от р. Ебро, става въпрос за Сарагоса. Един колега го донесе в найлонов плик(щото нямаше билет), отначали помислих, че са две риби, но се оказа, че е сгънат на две
Коремът му направо си беше бял. Отгоре - червеникаво-кафяво. Още мърдаше
За съжаление, нямахме кантар никакъв
.Аз обаче не мирясах, докато поне дължината не му измерих - 105см. Не че е нещо огромно, но аз за пръв път виждах сом на живо(ама див)
А колко кг е - божа работа. По-важното за нас беше, че излезе невероятно вкусен
Добре че имаше вана, та да можем да го разкостим, ми нали нямахме никакъв опит(колегата, дето го хвана трябваше да ходи на работа спешно), голяма касапница падна, ножът ктайно тъп, абе, не е за разправяне. Гурбетчийска му работа
Аз го имам и на снимка, но е наистина с телефон и то на тъмно в банята.
Колега Диканаров, това е вярно. Аз самият нищо не разбирам от риболов на сом(за съжаление), но съм виждал още жив от р. Ебро, става въпрос за Сарагоса. Един колега го донесе в найлонов плик(щото нямаше билет), отначали помислих, че са две риби, но се оказа, че е сгънат на две

Коремът му направо си беше бял. Отгоре - червеникаво-кафяво. Още мърдаше

За съжаление, нямахме кантар никакъв

Аз го имам и на снимка, но е наистина с телефон и то на тъмно в банята.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- краси12345678
- ще става разбирач
Господа нека сложим край на спора . Въпросния сом е бил изваден мъртав от решетките (това са филтри за грубо очистване на водата) към кондензаторите на турбините на 1до4 енерго блокове на АЕЦ.Тази снимка е от преди 3г. и доколкото си спомням сома е бил дълъг около 2.4м. и е тежал около98кг. Цялата смяна се е снимала с рибата за спомен.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: