ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010

Мнение от dobria1 »

miroki написа:Моята е обикновена подвижна с място за светеща ампула, която слагам ако замръкна много.
25см бидем и дълга кука и 3 грама олово-според плувката на края на майката -най обикновенно връзване общо взето. Слагам резенче сафрид направо шайба (филийка ) от грацата и върхът да се показва.
Ако нещо не е като трябва някой да подскаже :)
ами то почти нищо не е така колега
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

dobria1 написа:
miroki написа:Моята е обикновена подвижна с място за светеща ампула, която слагам ако замръкна много.
25см бидем и дълга кука и 3 грама олово-според плувката на края на майката -най обикновенно връзване общо взето. Слагам резенче сафрид направо шайба (филийка ) от грацата и върхът да се показва.
Ако нещо не е като трябва някой да подскаже :)
ами то почти нищо не е така колега
Абе Митак, пусни им няколко снимки на монтажа, мен не ме бива в тез работи. На много момчета не им е ясно кое, как. Ти си му майсторът на тоз риболов. Ще направиш още едно добро. Друг няма кой да я свърши тази работа. Пък те ще те почерпят някой път.
Господ гледа отгоре и си записва всичко, да знаеш. :smt008 Имотиконката лъже, нито Митака , нито аз сме хюмнета. :lol:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Любак аз имам поне 12-15 монтажа знам ли кой да покажа :( ама аиде ще кажа един от всичките кука в кука например куки gamakatsu 8номер влиза през ухото и на 4-ти и на 2-ри номер от същата марка и бидема е минимум 40см. както и единия бод на куката да сочи противоположно на другия
плувка от 10 до 20грама
Още ко да казвам иска се ПОСТОЯНСТВО и останалото се научава(краде) на място

май много казах ама и сника ще турна
Изображение

стига ли толкова Любак???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
mooooka
новобранец
новобранец

Мнение от mooooka »

Това за двете куки го знам от там нагоре как е монтажа,с каква плувка вирбел имали .
Затова помолих за снимка да видя как е точно.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Колега пред компютъра няма да се научиш да ловиш риба,слез някъде където се лови тая риба,виж питай ,погледай и ще разбереш,това е най-добрия начин да се научиш,да не мислиш ,че аз или Митака и другите които все още се учим на този риболов сме научили нещо от форума.Това не е монтаж за попчета.Ще ти кажа само че това е риба,която всеки път се храни по различен начин и универсален монтаж няма,така че монтажа трябва да се избира според настроението на рибата.Айде стига че се заиграх.
Зарганолог
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Стръв как закачаме на този монтаж? Отдолу граца "сатара планина" а на втората бира и цигари ли? :lol: :lol: :lol:
В смисъл, аз си го представям с цяла рибка,но ако кажета как точно,много ще съм благодарен!
:prayer: :prayer: :smt017 :smt017
mooooka
новобранец
новобранец

Мнение от mooooka »

Mi7chell прав си че пред компютъра няма да се науча но от Добрич до Тюленово са 160км. грубо отиване и връщане.
До Варна 120км. не излиза рентабилно пък и аз ходя от време на време за сафрид нощем.
Затова ако видя визуално как изглежда монтажът над куките от там нататък мога да го променям според настроението на рибата. :D
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Изображение
Колеги,с риск да предезвикам неодобрение от по-можещите и по-заещи от мен, ще Ви представя такъм за риболов на чернокоп или лефер на дъно.
Майка- дебелина 0.30мм
поводи- също 0.30мм
вирбел- голям, да не се отваря и затваря, без закопчалка.
силиконово топче /зелено/по-голямо.Като тези които се изполжват при риболов с бомбарда.
олово- 60-80гр.подвижно /сиреч с отвор по средата/
тапи - големи Ф14мм, дължина 25мм.
станиол или нещо от този род, което се залепя на тапата с моментните лепила.Аз използвам /SUPER BOND/.
куки - 2бр.- 2.0, и 2бр. - N 2/като за кая/.
Майката да е дълга около 120см. Вземам оловото и го нанизвам на майката.След това нанизвам и силиконовото топче /играе ролята на / амортисьор/.
Сега вече вързваме вирбела.На около 90см. от вирбела, нагоре по майката вързваме първия бидем, който е дълък 25-30см.Вторият бидем с дължина около 50см. вързвам за другото ухо на вирбела.Смятам че с тази дължина на поводите и с помоща на тапите ема /граца, парче заргана или друго, но гледам да е прясно/ да може да се движи от водата и да не пада на дъното.Станиола на тапите е за да блеси и превлича потенциалната жертва.Резултатът при риболов с този такъм е променлив , което се дължи или на липсата на риба или на някое негово несъвършенство.
Успех на всички и ще се радвам ако съм помогнал с нещо.
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

Любак,този същия такъм го исползвах когато бях във ТУРЦИЯ, даже имам някой друк във куфара ако ги намеря ще кача някоя снимка
там струваха по 1.50 лири (някаде лев и педесет) но тука не съм ги ползвал незнам дали ще има ефект,но трябва да се пробва :wink:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Събота срещу неделя, на Морска Гара, среден улов по една или две риби на човек! :? А 1000n реализира едно хубаво капо! :lol: Натрупах голям негативен опит - т.е. знам вече много начини, по които едва ли може да се хване много риба! :lol: Наслука на всички! :D
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

1000n написа:Събота срещу неделя, на Морска Гара, среден улов по една или две риби на човек! :? А 1000n реализира едно хубаво капо! :lol: Натрупах голям негативен опит - т.е. знам вече много начини, по които едва ли може да се хване много риба! :lol: Наслука на всички! :D
И това е нещо макар че не можеш да си правиш категорични заключения при толкова рядка риба ;).
Зарганолог
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

1000n написа:Събота срещу неделя, на Морска Гара, среден улов по една или две риби на човек! :? А 1000n реализира едно хубаво капо! :lol: Натрупах голям негативен опит - т.е. знам вече много начини, по които едва ли може да се хване много риба! :lol: Наслука на всички! :D
А случайно да ти направи впечатление, че имаше един тип с тъмни очила , тъмно синя фанела и чантичка /хюмнетка/ в ръка, дето се разкарваше като Директор на ИАРА-та ? Това бях аз. :D
От работа директно дойдох да видя как е хавата и да се видя с приятелите. Застоях се при Наско - дето прави чепарета, Ванко- моряка и др. После отидох с Добрия при другият Митак на вълнолома / от вътрешната страна- към големият фар/и пак се върнахме за малко на морска гара.
Това което видях до 23ч си беше трагедия, ама то там е така в момента. Уловени 3-4 чернокопчета и слабо граца на плувка.
Отвънка вълната взела да пада малко , но пак беше лоша. Ветровата вълна си беше слабичка, но мъртвака един такъв насечен - кофти работа.
JoroK
новобранец
новобранец

Мнение от JoroK »

Днес пред Ной- бяхме единствена лодка. До обед 4-5 сафрида.По обед за 15 мин стана страшно,влезе пасаж много едър чернокоп-на границата с лефера. Извадихме 27 риби.За съжаление няма снимки ,защото се обърнахме с лодката в прибоя и телефоните отидоха, но беше голям адреналин. Имаше и риби над 400 гр ,една такава замина с куката(0,30 бидем), изкарах я почти до лодката. Така че се стягайте. :D
pako
новобранец
новобранец

Мнение от pako »

JoroK написа:защото се обърнахме с лодката в прибоя и телефоните отидоха, но беше голям адреналин. Имаше и риби над 400 гр ,една такава замина с куката(0,30 бидем), изкарах я почти до лодката. Така че се стягайте. :D
а рибите изкарахте ли ги или те заминаха при телефоните?
addicted to the wind !
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Жореееее - голям филм сме изтървали май. :lol:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор