Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010
ами то почти нищо не е така колегаmiroki написа:Моята е обикновена подвижна с място за светеща ампула, която слагам ако замръкна много.
25см бидем и дълга кука и 3 грама олово-според плувката на края на майката -най обикновенно връзване общо взето. Слагам резенче сафрид направо шайба (филийка ) от грацата и върхът да се показва.
Ако нещо не е като трябва някой да подскаже
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Абе Митак, пусни им няколко снимки на монтажа, мен не ме бива в тез работи. На много момчета не им е ясно кое, как. Ти си му майсторът на тоз риболов. Ще направиш още едно добро. Друг няма кой да я свърши тази работа. Пък те ще те почерпят някой път.dobria1 написа:ами то почти нищо не е така колегаmiroki написа:Моята е обикновена подвижна с място за светеща ампула, която слагам ако замръкна много.
25см бидем и дълга кука и 3 грама олово-според плувката на края на майката -най обикновенно връзване общо взето. Слагам резенче сафрид направо шайба (филийка ) от грацата и върхът да се показва.
Ако нещо не е като трябва някой да подскаже
Господ гледа отгоре и си записва всичко, да знаеш.

Любак аз имам поне 12-15 монтажа знам ли кой да покажа
ама аиде ще кажа един от всичките кука в кука например куки gamakatsu 8номер влиза през ухото и на 4-ти и на 2-ри номер от същата марка и бидема е минимум 40см. както и единия бод на куката да сочи противоположно на другия
плувка от 10 до 20грама
Още ко да казвам иска се ПОСТОЯНСТВО и останалото се научава(краде) на място
май много казах ама и сника ще турна

стига ли толкова Любак???

плувка от 10 до 20грама
Още ко да казвам иска се ПОСТОЯНСТВО и останалото се научава(краде) на място
май много казах ама и сника ще турна

стига ли толкова Любак???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Това за двете куки го знам от там нагоре как е монтажа,с каква плувка вирбел имали .
Затова помолих за снимка да видя как е точно.
Затова помолих за снимка да видя как е точно.
Колега пред компютъра няма да се научиш да ловиш риба,слез някъде където се лови тая риба,виж питай ,погледай и ще разбереш,това е най-добрия начин да се научиш,да не мислиш ,че аз или Митака и другите които все още се учим на този риболов сме научили нещо от форума.Това не е монтаж за попчета.Ще ти кажа само че това е риба,която всеки път се храни по различен начин и универсален монтаж няма,така че монтажа трябва да се избира според настроението на рибата.Айде стига че се заиграх.
Зарганолог
Стръв как закачаме на този монтаж? Отдолу граца "сатара планина" а на втората бира и цигари ли?
В смисъл, аз си го представям с цяла рибка,но ако кажета как точно,много ще съм благодарен!

В смисъл, аз си го представям с цяла рибка,но ако кажета как точно,много ще съм благодарен!

Mi7chell прав си че пред компютъра няма да се науча но от Добрич до Тюленово са 160км. грубо отиване и връщане.
До Варна 120км. не излиза рентабилно пък и аз ходя от време на време за сафрид нощем.
Затова ако видя визуално как изглежда монтажът над куките от там нататък мога да го променям според настроението на рибата.
До Варна 120км. не излиза рентабилно пък и аз ходя от време на време за сафрид нощем.
Затова ако видя визуално как изглежда монтажът над куките от там нататък мога да го променям според настроението на рибата.

Колеги,с риск да предезвикам неодобрение от по-можещите и по-заещи от мен, ще Ви представя такъм за риболов на чернокоп или лефер на дъно.
Майка- дебелина 0.30мм
поводи- също 0.30мм
вирбел- голям, да не се отваря и затваря, без закопчалка.
силиконово топче /зелено/по-голямо.Като тези които се изполжват при риболов с бомбарда.
олово- 60-80гр.подвижно /сиреч с отвор по средата/
тапи - големи Ф14мм, дължина 25мм.
станиол или нещо от този род, което се залепя на тапата с моментните лепила.Аз използвам /SUPER BOND/.
куки - 2бр.- 2.0, и 2бр. - N 2/като за кая/.
Майката да е дълга около 120см. Вземам оловото и го нанизвам на майката.След това нанизвам и силиконовото топче /играе ролята на / амортисьор/.
Сега вече вързваме вирбела.На около 90см. от вирбела, нагоре по майката вързваме първия бидем, който е дълък 25-30см.Вторият бидем с дължина около 50см. вързвам за другото ухо на вирбела.Смятам че с тази дължина на поводите и с помоща на тапите ема /граца, парче заргана или друго, но гледам да е прясно/ да може да се движи от водата и да не пада на дъното.Станиола на тапите е за да блеси и превлича потенциалната жертва.Резултатът при риболов с този такъм е променлив , което се дължи или на липсата на риба или на някое негово несъвършенство.
Успех на всички и ще се радвам ако съм помогнал с нещо.
Любак,този същия такъм го исползвах когато бях във ТУРЦИЯ, даже имам някой друк във куфара ако ги намеря ще кача някоя снимка
там струваха по 1.50 лири (някаде лев и педесет) но тука не съм ги ползвал незнам дали ще има ефект,но трябва да се пробва
там струваха по 1.50 лири (някаде лев и педесет) но тука не съм ги ползвал незнам дали ще има ефект,но трябва да се пробва

- 1000n
- разбира нещата
Събота срещу неделя, на Морска Гара, среден улов по една или две риби на човек!
А 1000n реализира едно хубаво капо!
Натрупах голям негативен опит - т.е. знам вече много начини, по които едва ли може да се хване много риба!
Наслука на всички! 

И това е нещо макар че не можеш да си правиш категорични заключения при толкова рядка риба1000n написа:Събота срещу неделя, на Морска Гара, среден улов по една или две риби на човек!А 1000n реализира едно хубаво капо!
Натрупах голям негативен опит - т.е. знам вече много начини, по които едва ли може да се хване много риба!
Наслука на всички!

Зарганолог
А случайно да ти направи впечатление, че имаше един тип с тъмни очила , тъмно синя фанела и чантичка /хюмнетка/ в ръка, дето се разкарваше като Директор на ИАРА-та ? Това бях аз.1000n написа:Събота срещу неделя, на Морска Гара, среден улов по една или две риби на човек!А 1000n реализира едно хубаво капо!
Наслука на всички!

От работа директно дойдох да видя как е хавата и да се видя с приятелите. Застоях се при Наско - дето прави чепарета, Ванко- моряка и др. После отидох с Добрия при другият Митак на вълнолома / от вътрешната страна- към големият фар/и пак се върнахме за малко на морска гара.
Това което видях до 23ч си беше трагедия, ама то там е така в момента. Уловени 3-4 чернокопчета и слабо граца на плувка.
Отвънка вълната взела да пада малко , но пак беше лоша. Ветровата вълна си беше слабичка, но мъртвака един такъв насечен - кофти работа.
Днес пред Ной- бяхме единствена лодка. До обед 4-5 сафрида.По обед за 15 мин стана страшно,влезе пасаж много едър чернокоп-на границата с лефера. Извадихме 27 риби.За съжаление няма снимки ,защото се обърнахме с лодката в прибоя и телефоните отидоха, но беше голям адреналин. Имаше и риби над 400 гр ,една такава замина с куката(0,30 бидем), изкарах я почти до лодката. Така че се стягайте. 

а рибите изкарахте ли ги или те заминаха при телефоните?JoroK написа:защото се обърнахме с лодката в прибоя и телефоните отидоха, но беше голям адреналин. Имаше и риби над 400 гр ,една такава замина с куката(0,30 бидем), изкарах я почти до лодката. Така че се стягайте.
addicted to the wind !
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Жореееее - голям филм сме изтървали май. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА