МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Don4o_62 »

На всички сомаджий по Марица пожелавам да хванат като тоя сом:D .На мен също си го пожелавам, да хвана един такъв на реката.
Изображение
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
batjoro76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batjoro76 »

fn1p написа:,та къде е проблема?
Според мен основният проблем е обезрибяването във всичките му форми: Бракониери,тоци,мрежи,непускане на маломерни риби,незарибяване, мръсотия и т.н. и т.н.
С въдица неможело да се изхваща рибата-специално по Марица съм свидетел,че стотици "рибари" прибират рибки по-малки от детска пи..ка.
Зимата на Виница местните са всеки ден там едни и същи и прибират алай с чували (всеки път се питам кво я правят тая риба) и още, и още....

Преди няколко години поработих и поживях в Австрия. Наблизо минаваше една малка рекичка а в нея :shock: милиони риби.
...Та незнам,до ЗАКОНИ ли е,до МАНТАЛИТЕТ ли ?????
Последно промяна от batjoro76 на Вто Сеп 28, 2010 11:48 pm, променено общо 1 път.
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Аз ходя само на 6-ти км.В петък един колега дръпна един шаран 5кг,направо не можех да повярвам.А в неделя колегата до мен извади щука към 2кг,иначе абсолютно капо и двата ддена аз,а и колегите покрай мен....
То риба има ама водата е повече.
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

до манталитет е пич,а тва нещо се лекува само с времето...много "роуминги" се изхранват по този начин май.
българите имат още по-лош навик кат хванат нещо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГО ВЗЕМАТ,ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ ПРЕД ВХОДА НА БЛОКА.На тях само ще кажа,че фотоапаратите вършат същата работа,само дето не миришат и цапат багажниците.ВСЯКА РИБА В БАГАЖНИЦИТЕ НАМАЛЯВА ШАНСА ЗА ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ НА БРЕГА.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Бате Жорко Добре чи тъ светнах къде да мяташ ,та и ти некоя рибка да фанеш :D :D :D

Мойта щука у тоя ръкав никой да не я бара :lol: :lol: Ина двУкилограмова е.миналата седмица ми удари мъ е изнървах :axe: :axe:
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Don4o_62 написа: Да не ставам песимист,но май свърши сезона на воблерите.
Изображение
За мен лично не свършва,само сменям пръчките и продължавам. За зимата смятам да купувам неопрен и да ги изненадам,че пак съм там. :lol: :lol: :lol: На слука.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ако си направиш и едно иглу,шанса ще е по голям :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Защо иглу направо си струпай,една малка къщичка,само ток да прекараш :lol: Майтапа на страна най-много хващат тези който живеят в селата,покрай реката.
Изображение Изображение
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Марица, :wink: писал сьм е бегала за известно време.Като са замисля,ако ходих на тролинг или на други места вместо на нея досега да бях направил доста качествени риби.Като се замисля досега имам над 100 валата на марица, :wink: някои ще си помисли и ще каже еееееее тоя па,ама като помисля в седмицата я изпускам един я не. :wink: От 7-седем. :wink: Голямо ходене по мьките стана с таз маричка.

п.п Сега нашата пазарджишка банда се е отдала на забавлението.С две думи набарахме ги. :wink: Симпатягите които излизат са между 3-4кг.Тези по голямите от 7кг и нагоре просто нямат вадене.Вчера колегата Бангов закачи един крокодил но му се откачи,Пенджата сьщо закачи но и тя се откачи.За мен кво да кажа,аз сьм карьк таз година закачих и аз един крокодил преди няколко дни но на брега ми се откачи,та влизах вьв водата да е ловя, :lol: голям цирк стана.Колега Узуна тькмо вика че счупих карька,ама пак си отиде пущината,поне успях да го погаля този алигатор.
Те и някоя снимка на някое друго изкарано бебе,казвам бебе в сравнение с това което има там. :wink:
Изображение

Изображение

Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Don4o_62 написа:Ако става с чадър,съм на ряката :lol: .Само че как ще го държа :roll: .
Да не ставам песимист,но май свърши сезона на воблерите.Миналата година пак така отряза от един път.Дано да греша :D
Грешиш, бъди сигурен в това :wink:
Сомовер на спининг ще се вадят и октомври, а ако се задържат дневните температури високи - около 17-18гр. и ноември!!!
Просто се иска много ходене и много валати, но все някой ден упорството и късмета се срещат :wink:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

beis написа:Марица, :wink: писал сьм е бегала за известно време.С две думи набарахме ги. :wink:
Изображение
Аз се чудех къде се изгубихте. Хубави крокодили сте набарали. Поздрави ПП. Да не изгубихте сомската тръпка?
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Браво,бат Ники,сомската е хубава ама,когато няма токаджии ,но важното е,че сте намерили,нещо с което да се занимавате.
Изображение Изображение
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

Добрутро
В събота или неделя сутринта мисля да се пробвам откъм Рогош. Как са черните пътчета, че скоро не съм минавал?
Аватар
batjoro76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batjoro76 »

И аз скоро не съм ходил,ама последно като ходихме на р. Стряма,където се влива( преди прелеза в дясно ),пътя беше добре.
И да питам, някой има ли инфо за бента на Маноле, че ми казаха ,че са го разбутали малко?
Последно промяна от batjoro76 на Пет Окт 01, 2010 3:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

tiktak написа:Добрутро
В събота или неделя сутринта мисля да се пробвам откъм Рогош. Как са черните пътчета, че скоро не съм минавал?
Не съм ходил доста време в тая посока,ама преди бяха доста здрави и дъжда не може да ги развали,така че давай смело.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”