Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Don4o_62
- учете се от него
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
На всички сомаджий по Марица пожелавам да хванат като тоя сом:D .На мен също си го пожелавам, да хвана един такъв на реката.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- batjoro76
- научил се да хвърля
Според мен основният проблем е обезрибяването във всичките му форми: Бракониери,тоци,мрежи,непускане на маломерни риби,незарибяване, мръсотия и т.н. и т.н.fn1p написа:,та къде е проблема?
С въдица неможело да се изхваща рибата-специално по Марица съм свидетел,че стотици "рибари" прибират рибки по-малки от детска пи..ка.
Зимата на Виница местните са всеки ден там едни и същи и прибират алай с чували (всеки път се питам кво я правят тая риба) и още, и още....
Преди няколко години поработих и поживях в Австрия. Наблизо минаваше една малка рекичка а в нея

...Та незнам,до ЗАКОНИ ли е,до МАНТАЛИТЕТ ли ?????
Последно промяна от batjoro76 на Вто Сеп 28, 2010 11:48 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Аз ходя само на 6-ти км.В петък един колега дръпна един шаран 5кг,направо не можех да повярвам.А в неделя колегата до мен извади щука към 2кг,иначе абсолютно капо и двата ддена аз,а и колегите покрай мен....
То риба има ама водата е повече.
до манталитет е пич,а тва нещо се лекува само с времето...много "роуминги" се изхранват по този начин май.
българите имат още по-лош навик кат хванат нещо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГО ВЗЕМАТ,ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ ПРЕД ВХОДА НА БЛОКА.На тях само ще кажа,че фотоапаратите вършат същата работа,само дето не миришат и цапат багажниците.ВСЯКА РИБА В БАГАЖНИЦИТЕ НАМАЛЯВА ШАНСА ЗА ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ НА БРЕГА.
българите имат още по-лош навик кат хванат нещо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГО ВЗЕМАТ,ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ ПРЕД ВХОДА НА БЛОКА.На тях само ще кажа,че фотоапаратите вършат същата работа,само дето не миришат и цапат багажниците.ВСЯКА РИБА В БАГАЖНИЦИТЕ НАМАЛЯВА ШАНСА ЗА ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ НА БРЕГА.
- петър власев
- разбира нещата
Бате Жорко Добре чи тъ светнах къде да мяташ ,та и ти некоя рибка да фанеш
Мойта щука у тоя ръкав никой да не я бара
Ина двУкилограмова е.миналата седмица ми удари мъ е изнървах

Мойта щука у тоя ръкав никой да не я бара

я чувствась себя очен хорошо
- danev69
- сериозен играч
Don4o_62 написа: Да не ставам песимист,но май свърши сезона на воблерите.

За мен лично не свършва,само сменям пръчките и продължавам. За зимата смятам да купувам неопрен и да ги изненадам,че пак съм там.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Don4o_62
- учете се от него
Ако си направиш и едно иглу,шанса ще е по голям 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Защо иглу направо си струпай,една малка къщичка,само ток да прекараш
Майтапа на страна най-много хващат тези който живеят в селата,покрай реката.

Марица,
писал сьм е бегала за известно време.Като са замисля,ако ходих на тролинг или на други места вместо на нея досега да бях направил доста качествени риби.Като се замисля досега имам над 100 валата на марица,
някои ще си помисли и ще каже еееееее тоя па,ама като помисля в седмицата я изпускам един я не.
От 7-седем.
Голямо ходене по мьките стана с таз маричка.
п.п Сега нашата пазарджишка банда се е отдала на забавлението.С две думи набарахме ги.
Симпатягите които излизат са между 3-4кг.Тези по голямите от 7кг и нагоре просто нямат вадене.Вчера колегата Бангов закачи един крокодил но му се откачи,Пенджата сьщо закачи но и тя се откачи.За мен кво да кажа,аз сьм карьк таз година закачих и аз един крокодил преди няколко дни но на брега ми се откачи,та влизах вьв водата да е ловя,
голям цирк стана.Колега Узуна тькмо вика че счупих карька,ама пак си отиде пущината,поне успях да го погаля този алигатор.
Те и някоя снимка на някое друго изкарано бебе,казвам бебе в сравнение с това което има там.

п.п Сега нашата пазарджишка банда се е отдала на забавлението.С две думи набарахме ги.

Те и някоя снимка на някое друго изкарано бебе,казвам бебе в сравнение с това което има там.

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Грешиш, бъди сигурен в товаDon4o_62 написа:Ако става с чадър,съм на ряката.Само че как ще го държа
.
Да не ставам песимист,но май свърши сезона на воблерите.Миналата година пак така отряза от един път.Дано да греша

Сомовер на спининг ще се вадят и октомври, а ако се задържат дневните температури високи - около 17-18гр. и ноември!!!
Просто се иска много ходене и много валати, но все някой ден упорството и късмета се срещат

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- danev69
- сериозен играч
Аз се чудех къде се изгубихте. Хубави крокодили сте набарали. Поздрави ПП. Да не изгубихте сомската тръпка?beis написа:Марица,писал сьм е бегала за известно време.С две думи набарахме ги.
![]()
Браво,бат Ники,сомската е хубава ама,когато няма токаджии ,но важното е,че сте намерили,нещо с което да се занимавате.

- tiktak
- ще става разбирач
Добрутро
В събота или неделя сутринта мисля да се пробвам откъм Рогош. Как са черните пътчета, че скоро не съм минавал?
В събота или неделя сутринта мисля да се пробвам откъм Рогош. Как са черните пътчета, че скоро не съм минавал?
- batjoro76
- научил се да хвърля
И аз скоро не съм ходил,ама последно като ходихме на р. Стряма,където се влива( преди прелеза в дясно ),пътя беше добре.
И да питам, някой има ли инфо за бента на Маноле, че ми казаха ,че са го разбутали малко?
И да питам, някой има ли инфо за бента на Маноле, че ми казаха ,че са го разбутали малко?
Последно промяна от batjoro76 на Пет Окт 01, 2010 3:32 pm, променено общо 1 път.
- danev69
- сериозен играч
Не съм ходил доста време в тая посока,ама преди бяха доста здрави и дъжда не може да ги развали,така че давай смело.tiktak написа:Добрутро