Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Ето таз годишния рекорд от 17.03.2007- р.Марица
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Ето таз годишния рекорд от 17.03.2007- р.Марица
Това се случи вчера.Улови го моя приятел Стальо от Хасково.Бяхме четирима човека и при тегленето е присъствал целия Хасковски елит /сомаджийте/ за да няма грешки.Тежи 38.400 кг.
А това е мойто скромно сомче 3 кг.Човек направо да го е срам да го сложи до това прасе.Но улова си е улов и сомчето заслужава да бъде споменато редом с дядо му.Пожелавам на всички Вас такива успехи и както обещах преди,вяка риба от сега нататък ще бъде снимана и качвана.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Ти направо ме утрепа !!!! Този малко по-големия е изваден на Сторм.Бях на 50-100 метра от Стальо и когато се приготвихме да си тръгваме направихме снимките и неми мина през акъла да видя точния модел.
- krokibg
- учете се от него
Иска се ходене и то постоянно.Ако отидеш два пъти и се върнеш валат,нетрябва да се отказваш.Рибата си е във водата ,но ако неще да вземе или прибамката нея вълнува, иска ходене и сменяне на примамките докато удари.Няма маистори,има само ходещи и ниходещи за риба.
- krokibg
- учете се от него
Фуца,търси се навсякъде по реката,където наоколо да има укрития за през периода когато лежи и почива.Неса рядки и случаите,когато воблерите минават през мястото където лежи и той естествинно след неколко кратни преминавания на воблера покрай него,напада.Има си някой дреболий който човек трябва да знае и да следва.Забелязвам че тази година пак си дава на абсолютно същите места на които даваше и миналата година,макар миналата да се извадиха доста големи екземпляри от въпросните места.Има колеги който ловят на всевъзможни места и понякога си има удари и там,макар сома да си има любими места за обитание,който са пряко свързани със концентрацията на дребна риба.Има и още една тънкост,която я знаят малко хора,но няма да я издавам тук защото ще стане много пренаселено по местата.Надявам се че няма да бъда упрекван за това,но миналата година като писах,вдигнаха цените на воблерите,пръчките,абе на всичките консумативи и тръгна кйораво и сакато със всевъзможни такъми и корди не да ловят сом а да го стресират.Не им се дават пари за такъми които да им гарантират изваждането на голямата риба след удара и го плашат за доста дълаг период.Извадили сме три сома със воблерите на тях,и е видимо че е ловил човек който е аджамия и си няма и понятие със какви такъми ги вадим.Гледат от далече че се вади риба и надругия ден грабва каквото му попадне под ръка и тръгва за сом като че ли ще лови каракуда.Фуца,това неозначава че ако нещо те интересува няма да ти одговоря,но питай на лични ЛС

- krokibg
- учете се от него
Спинер,късно се усетих че мога да направя и клип,пък и бях на стотина метра
.Хубаво е да има един да снима и да прави клипове,но кой ще е мераклията само да се разкарва със нас и да снима.
Проблема не е във снимането ами в това че когато си заметнал навътре и навиваш,няма как да остовиш пръчката и да хукнеш със апарата.А най - основното е че като удари на един,значи в момента сома удря и всеки момент може да ти удари и на теб.
Голяма простотия написах нали ???
Правя си майтап,при него имаше две момчета който веднага се притекоха да му помагат,но никой не се сети да снима самото вадене,защото несме свикнали.Надявам се да ни стане навик
Сега ,този следобед ще отивам пак,и дано да имам слука.Пратих ти телефона. 

Евала за рибока , Кроки! Да поздравиш и приятеля си!
Много се изкефих. За мен един сом от този калибър , изкаран на воблер , на река , в течение и при изобилието от закачки е много по-ценен като улов от един осемдесеткилограмов , който е изваден на стръв от лодка в язовир.
Поздрави и още по-големи успехи
Много се изкефих. За мен един сом от този калибър , изкаран на воблер , на река , в течение и при изобилието от закачки е много по-ценен като улов от един осемдесеткилограмов , който е изваден на стръв от лодка в язовир.
Поздрави и още по-големи успехи

- krokibg
- учете се от него
Благодаря на всички и ви пожелавам от сърце да имате такива успехи.Няма значение дали са шарани,сомове,щуки или други риби.Ловете,снимайте ги и нека форума да става все-повече място за обмяна на информация а не форум за завист.Ако ли пък има завист,без която почти никога неможе,то нека тя да е благородна,защото ако не е,то господ гледа и той си знае работата.Успех на всички и НАСЛУКА през този сезон.Той тепърва започва и ни очакват доста приятни и весели риболови,че разправийте и дрязгите през зимата във форума просто избледняват.Специално аз,съм доволен от това че създадох доста приятели във форума и смятам че ще си прекарваме прекрасно по водоемите на България през това лято та чак до късна есен.