Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Подводен риболов през нощта
Модератор: nkolev66
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Подводен риболов през нощта
Юли, не го гледах, но щом си решил да влизаш нощем, явно нещо не е наред! Какъ го търсиш в морето нощем? Като дете съм гмуркал нощем без харпун! Светлина( при скока от моста) и пълен мрак! Никакви прожектори само вносни ципени и тн..

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- научил се да хвърля
Юли,някой по отвратителен клип що не избра да пуснеш бре,баси клането.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
-
- научил се да хвърля
тия отворковци да идат на нощен лов за бели акули
Това не е лов. Това е инквизиция! Информацията, която съобщаваше диктора, също е много показателна.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Паламуда свети нощно време - затоваJack Daniels написа:Ами как няма да е забранен. Хората мислят за нашата безопасност.Като е тъмно ти трябва фенер, а бомбаджиите бомбят където свети

Нощното време е за салатки и други благи неща - я си стойте у дома ве.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
аааааххххххххх тия благите неща те и по светло са добри

Юли прав си но тези Pistoleros нямат нищо общо с нашето хоби
Това е все едно да сравняваш някой беден дятка с допотопна въдица който няма пари да си плати билета за риболов и клечи на брега на реката, БОКЛУЦИТЕ който опустошават реките и язовирите с бомби ток и каквото се сетиш още макар че и той се води бракониер както и те , но морално погледнато нее така 

Както и да ги наречеш това си е подводен риболов през ноща. Който го прави за пари го прави и денем. Исках да ти покажа всъщност какво се случва нощем. Рибата се вижда че буквално спи и единственото което трябва да направиш е да я набучиш. Няма адреналин в цялата тая работа.
Друго е Подводна фотография през ноща. В такъв случай получаваш адреналина от неизвестното, рибата е спокойна, спи, и ти просто трябва да я цъкнеш. Това го подкрепям с две ръце
Друго е Подводна фотография през ноща. В такъв случай получаваш адреналина от неизвестното, рибата е спокойна, спи, и ти просто трябва да я цъкнеш. Това го подкрепям с две ръце

Който го прави по този брутален начин за пари за мене си е бракониер а дали го прави нощем или денем ми е се тая мястото му не е в морето а в затвора. Не може да се експлоатира по такъв начин малкото което ни предлага природата която и без това изнемогва от хората.spear написа:Както и да ги наречеш това си е подводен риболов през ноща. Който го прави за пари го прави и денем. Исках да ти покажа всъщност какво се случва нощем..........
Точно това заслужава такъв човек!
А иначе се замислих как би бил честен и равностоен лова през ноща. Според мен без прожектор се изравняват силите на двете страни. Осветена с прожектор предполагам рибата се чуства така както ние без прожектор през ноща в морето. Пълна дезориентация. Е в такъв случай определено ще има ловен адреналин особено ако не се удавиш
А иначе се замислих как би бил честен и равностоен лова през ноща. Според мен без прожектор се изравняват силите на двете страни. Осветена с прожектор предполагам рибата се чуства така както ние без прожектор през ноща в морето. Пълна дезориентация. Е в такъв случай определено ще има ловен адреналин особено ако не се удавиш

Или без маска и плавници 

Колеги, бъдете сигурни че има хора от шаранджийски форум и т.н. които ще се обадят където трябва. Вие си браконоиерствайте, няма проблеми. Не искам да стане като с язовирите,реките и другия слаководен риболов в Гърция.....
Последно промяна от maslin на Вто Окт 12, 2010 8:55 am, променено общо 1 път.
5.08 STA. 115 DYN with stereofins in 50 meters pool.
Маслин, много сме уплашени от шаранджийския форум с когото ни стряскаш постоянно
За теб харпунджия е равно на бракониер което е доста ограничено мислене
Прочети назад и ще видиш че от тук пишещите,никой не одобрява нощното гмуркане,а коментираме поведението на рибата.
А ти като шаранджия нощем вадиш ли си въдиците от водата

А ти като шаранджия нощем вадиш ли си въдиците от водата

Стоях, четох, мислех да не коментирам, обаче наистина се притесних от поста на Маслин и реших да драсна два реда. Ситуацията става "Аз ли криво ти говорих, ти ли криво ме разбра". Едва ли някой харпунджия ще одобри нощното изтребване на риба. Това не означава обаче, че няма колеги, които гмуркат нощем или ще гмуркат БЕЗ ХАРПУН. Защото преди да станем харпунджии сме били запленени от подводната красота.И все още сме запленени.И ще останем така и когато престанем да бъдем харпунджии. Защото рибата е основна част от тази красота. Защото метаморфозата при нас започва с гмуркане без харпун, продължава през харпунджийство и преминава в заместване на харпуна с фотоапарат или камера. А да продължаваме да кълнем нашего брата, поради чужди прегрешения, пък и да го заплашваме с ИАРА (която само пат...та си бара - сори не се стърпях
) намирам най-малкото за неуместно. Или пък да взема да кача няколко клипа на изгребване на риба с кофи и убиването и с лопата и да обвиня за това всички въдичари.

Мисля че темата се изчерпа и каквото и да пишеме от тук на татък ще е празнословие и излишниспорове .За това моля модераторите ако мислят че е време да сложат ключ