яз. "Синкевица"

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Риболовец Гб
научил се да хвърля
научил се да хвърля

яз. "Синкевица"

Мнение от Риболовец Гб »

По сигнал на двама млади членове на ЛРД "Чардафон", вчера инспектори от ИАРА Габрово са спасили 11 от общо 12-те шарана по 1-1,5 кг и щука около 4 кг от 100 метра мрежа извадена от язовира. Същата е била под водата и не се е виждала, но е закачена по време на роболов от един от младежите. Своевременно е била уведомена местната ИАРА, от където са реагирали незабавно. Браво на всички участвали.
Само не мога да разбера това:
„По наша информация,
от около една седмица
бракониер идвал всяка
нощ и хвърлял мрежата в
язовира.
Следващата нощ ва-
дел каквото се е хванало
и я хвърлял пак” – съобщи
вчера за „100 вести“ Кра-
сен Колев, началник на
ИАРА - Габрово.
Ако е така защо не са предприели нещо :?: :?: :?: и ако не бяха тези съвестни момчета до кога ли щеше да си хвърля мрежата там този неизвестен извършител :?:
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.
Изображение
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: яз. "Синкевица"

Мнение от kabaero »

Няма да се плашиш, щом е неизвестен утре -другиден си е купил нова и пак е там. :rolleyes:
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Аз незнам защо не искат да хващат хората които са я пуснали мрежата. Явно са им познати.
А толкова лесно може да се хванат.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
vasko102530
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vasko102530 »

Баси аз в неделя бях там за щука.Нищо не видях признавам си.Големи нахалитети ей.Тази година го и зарибиха.
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

Е Васко изкарали нещо.В събота бях там обиколих го с спининга с един приятел само сутринта една писалка и едно костурче изкарах.Иначе убави щуки има там :D
Даже един пич влачеше
А бракониерите :axe:
veso72
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от veso72 »

Копелетата заслужават яка секира :axe: :axe: :axe: .Но е време вече освем мрежите да се поизловят и техните притежатели.
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

Ми то е лесно,малко повече търпение.Скриват се чакат късно вечерта или сутринта,и по време на вадене на мрежата ги копват :) и да има една патрулка и ще е ок .
Но скоро няма да стане така
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

StoychevV написа:Ми то е лесно,малко повече търпение.Скриват се чакат късно вечерта или сутринта,и по време на вадене на мрежата ги копват :) и да има една патрулка и ще е ок .
Но скоро няма да стане така
Значе не искат. Или няма никакви мрежи. Просто пишат глупости да отчитат дейност. И ще кажат ех тоз новия директор много ги лови.
Лови той ама дръжки.
hojgun
новобранец
новобранец

Мнение от hojgun »

Преди около две седмици бях на гости в село Панайот Хитово. Ядохме пихме и на следващия ден приятеля каза аиде да слезем на язовира да наловим малко риба. Правим ний подготовката обаче мамооо оня кви вадици изкара - мрежи, търмъци, парашути и т.н.викам му ко правиш ти ве преятел, а той ми отговори че на тоз язовир така се лови ( яз. Ястребино )
doktora666
новобранец
новобранец

Мнение от doktora666 »

kabaero написа:Няма да се плашиш, щом е неизвестен утре -другиден си е купил нова и пак е там. :rolleyes:
Уважаемзи господа риболовци,
въпросния язовир към момента се стопанисва от ЛРД"Чардафон" Габрово.Ръководството на дружеството е длъжно да си осигури охраната на водния обект и рибните ресурси в него.До колкото съм осведомен същото има назначен надзирател за тази работа.В тази връзка не смесвайте работата на ИАРА с перманентна охрана на водни обекти на ЛРД "ЧАРДАФОН".Смятам ,че вашите въпроси и упреци трябва да отправите към ръководството на дружеството. Териториалното звено на ИАРА в Габрово, никога не е отказвало и няма да откаже съдействие на Вас -РИБОЛОВЦИТЕ,но проверките на водоемите стопанисвани от дружеството трябва да се инициират от самите вас или от ръководството,като в тях ще участват и наши служители.
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Уважаеми г-н Упавител на ИАРА. Синкевица е просто един пример за работата на вас и на горското.
Същото заглавие го има и за Стамболийски вчера. И там ли са горските?
Пак само мрежи хванали. Абе тез мрежи самили са се хвърлии.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=605402

Как според вас да ви вярвам че наистина сте ги намерили тея мрежи. Или не си измисляте. Медиите може утре да напишат че и акула е имало на мрежата.
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kabaero »

doktora666 написа:
kabaero написа:Няма да се плашиш, щом е неизвестен утре -другиден си е купил нова и пак е там. :rolleyes:
въпросния язовир към момента се стопанисва от ЛРД"Чардафон" Габрово.Ръководството на дружеството е длъжно да си осигури охраната на водния обект и рибните ресурси в него.До колкото съм осведомен същото има назначен надзирател за тази работа.В тази връзка не смесвайте работата на ИАРА с перманентна охрана на водни обекти на ЛРД "ЧАРДАФОН".Смятам ,че вашите въпроси и упреци трябва да отправите към ръководството на дружеството. Териториалното звено на ИАРА в Габрово, никога не е отказвало и няма да откаже съдействие на Вас -РИБОЛОВЦИТЕ,но проверките на водоемите стопанисвани от дружеството трябва да се инициират от самите вас или от ръководството,като в тях ще участват и наши служители.
Многоуважаеми г-н Управител на ИАРА , ще ме извинявате за въпроса ама защо не се свържете с НАСА и не хванете съвместно извънземните , които пускат мрежи в язовирите. Те не са неуловими -просто някой трябва да ги изчака когато прибират мрежите, или просто нямате интерес тези изроди да бъдат хващани.Или направете така че тези самоходни мрежи да не стигат до водата .
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Иззети са 200 метра бракониерски мрежи от язовир “Александър Стамболийски”

doktora666 за това едно голямо БРАВО от мен, колегите просто незнаят колко е трудно :smt023 :smt023 :smt023
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
veso72
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от veso72 »

doktora666 написа:
Всичко това ще е хубаво ,но и то голямо НО,без риболовен билет от вас не може да се лови на язовира.Тогава за какво говориме,или просто изместваме въпроса :до кога само мрежите,къде са техните собственици г-н Колев? Къде са?
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
Риболовец Гб
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Риболовец Гб »

bobopeli написа:Иззети са 200 метра бракониерски мрежи от язовир “Александър Стамболийски”

doktora666 за това едно голямо БРАВО от мен, колегите просто незнаят колко е трудно :smt023 :smt023 :smt023
Да колега наистина не знаем колко е трудно, но нали за това пишем тук, поне лично аз. Нямам за цел да се заяждам с г-н Колев и подчинените му, а да имам аз и всички колеги от форума по голяма яснота за работата на ИАРА и за трудностите, които те срещат. Така поне може да дадем по обективна оценка за действията или бездействията им. Все пак аз си плащам редовно риболовния билет и искам възможно най-скоро да почувствам, че не го правя напразно.
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”