Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Канален сом-местообитания и стръв
Модератор: sapuna
Re: Канален сом-местообитания и стръв
колеги моля ви кажете коя според вас е най-добрата примамка за дребни сомчета до 2кила на плувка.Става въпрос за риболов на малък язовир.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
В крайна сметка говорих с хората които държат язовира и те казаха че хранят сома с царевица.Направо не повярвах ,но реших да пробвам...резултат: 2 сома по кило и малко 1 два и половина и един 3 кила
голям кеф. И общо взето това е ако някой го интересува гьола да пита.

Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
Колеги някакви успехи с каналните това лято... никой не казва 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- научил се да хвърля
да поговорим пак за яз. Овчарица . познавам се със собственика и имам карта за студеното и за топлото . каналния и европейския сом се ловят най успешно - говоря за големите екземпляри на КАРАКУДА
монтажа е дънен с тапа отгоре ( СТАВА И БИРЕНА БУТИЛКА 2Л ) и теглите въдицата до брега . самата каракуда се оставя на свободен повод около 1 м ( да може да се движи нагоре надоло ) резултатите са впечатляващи . не говорим за скендерите а за топлото езеро
в събота пак съм там но за амури , ако се хване някой сом ще го снимам с телефона и ще го кача тук . каналните сомчета около 1-2 кг се ловят на ВСИЧКО
от червей до пружина с царевица на долните куки . слънчеви рибки НЕ препоръчвам за стръв на овчарица . в топлото и студеното лодки са забранени но с проходилки МОЖЕ да си разпъвате въдиците ( ако нямате корабчета ЗА ЗАХРАНКА разбира се) . но най добре и ефективно е с проходилките на мухарите - имаме такава и сме много доволни . водоема има достатъчен запас от риба - особенно канални сомове . най големия хващан от мен канален е бил 6,8 кг на грозд земни червеи . много борбена риба е да знаете , удовоствието от ваденето и е уникално . успех на всички .

- FishMaster
- вече хвърля и на тежко
Ако някой има опит моля да сподели. Коя е най-добрата стръв и монтаж за канален сом на ТЕЦ2 . Интересно с какво хранят рибата в садките. Може би едрите са около нея. Благодаря предварително на всички. 

риболова е нещо уникално, за жалост много хора не са го разбрали!!!
-
- новобранец
Zdraveite na vsi4ki kolegi. Izviniavam se za latinicata, flexa mi se precaka. Iskam da spodelia ne6to po temata za kanalnia som. Ot izvestno vreme tova e nai - tyrsenata ot men riba. Za men nai - dobrata stryv si ostava zamryzenia safrid s golemina do 10 - 12 sm. Ne pada lesno kato cacata i miri6e ujasno - v polojitelnia smisyl. Na tec2 ne syn imal sluka na jabka ili jiva ribka. Prepory4vam sy6to hranilka fishmeal s primes granuli za pyetyrva a na kukite carevica s mirizma na mida.
-
- научил се да хвърля
Най-резултатен за мен,е бил риболова на канален сом на Теца в каналите и около тях.Както казаха колегите кълве на всичко.Ще споделя с вас някои по необичайни видове стръв,с които съм ловил.На обед в най голямата жега,когато не иска да кълве,аз ловя в канала на скакалци.От онези големите по 10 см.Взимам една палка за федербал и тръгвам из големите треволяци.Като скочи скакалеца го запвам с палката и го слагам в торбичка.Всеки скакалец трябва да е в отделна торбичка защото инъче се изяждат!.Монтажа е на дъно на долна кука,по1-2 скакалеца.Ще се изненадате приятно колко резултатен е скакалеца.
Другата стръв това е малка мишка.Там на теца е пълно с малки мишки.Трябва само да си носите капан за мишки и да си уловите 2-3 мишлета.Напълно достатъчни са за един риболов.Защото на една мишка се ловят по 5-6 сомета.Мишока е разкъсан и просмукан до неузнаваемост но продължава да кълве на него,докато не го съборят от монтажа.Монтажа е на дъно с долна кука,като куките са две .Вързани са една под друга на разстояние 5-6 см.
Другата стръв това е малка мишка.Там на теца е пълно с малки мишки.Трябва само да си носите капан за мишки и да си уловите 2-3 мишлета.Напълно достатъчни са за един риболов.Защото на една мишка се ловят по 5-6 сомета.Мишока е разкъсан и просмукан до неузнаваемост но продължава да кълве на него,докато не го съборят от монтажа.Монтажа е на дъно с долна кука,като куките са две .Вързани са една под друга на разстояние 5-6 см.
Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
На топлото на Тец 2, порите една риба, примерно каракуда, може и друга, нарязвате на филета и закачата филета, вътрешности.... кръв да има и да мирише на риба, ако са престоели малко още по-добре миришат повече, от някой преден риболов замразявате във вризера остатъци от риби и имате готова стръв, дънен горен монтаж, кълвът до минути. Така ги хващам зимата през ноща, аз само тогава ходя там )
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
На Овчарица (топлото), предимно на плувка вечер на цаца, земен червей и също на една дебела бяла гадинка не знам как се казва като пашкул с черна главичка е. Винаги зимата колкото по студено толкова по едри. Хващаме често като ходим но са до килограм килограм и малко по 15-20. 2 ма сме обикновено.