Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Специялно за неделя и аз се бях засилил кам морска гара,но имаше доста големи вълни и затова към АСПАРУХОВО.Явно там се беше събрала рибата.В събота на вълнолома даде 4 иларий и един зарган имаше пак доста хора.Не, tisho_st, нищо не си объркал - това е форумът!А каналът е си е на Аспарухово и съответно във Варна!
Аз между другото във Варна съм на 100-200 метра от Операта, но улица "Заменхоф" преди около петдесетина години(тогава не знам как се е казвала) е била покрита с чакъл!
Та асфалтираните улици навсякъде из страната правят кварталчета и села изглеждащи дори като тузарски квартал в Ню Йорк или Париж в сравнение с някогашната инфраструктура в центъра на Варна!
![]()
На морска гара хваща ли се поне по някоя друга кефалова риба или май само рибари има, а риба - йок?![]()
Наслука на всички!
здравейте колеги вчера бях за риба на южния плаж там кадето почват камъните резултатът е 15 иларии и една платерина на дъно ги хванах
- stoned
- научил се да хвърля
На морска гара хваща ли се поне по някоя друга кефалова риба или май само рибари има, а риба - йок?
Вчера бях от обяд до около 5часа и видях 2-3 извадени иларии.Хора имаше бол, обаче нищо не се вадеше, пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.Попчета колкото кутре.

Вчера бях от обяд до около 5часа и видях 2-3 извадени иларии.Хора имаше бол, обаче нищо не се вадеше, пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.Попчета колкото кутре.
ЗАРИБЕН
Гюмюш бе Пешо.stoned написа: , пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.
Зарганолог
- 1000n
- разбира нещата
Аз бях в събота и неделя във Варна и се пробвах да ловя на бомбарда на вълнолома(от външната страна) в участъка между високата стена до Яхт-клуба и фара(накрая на вълнолома), т.е. около стълбите, които водят към вътрешната страна на вълнолома(посока пристанището), ама направо ме е срам да пиша какъв ми беше улова!tisho_st написа: Специялно за неделя и аз се бях засилил кам морска гара,но имаше доста големи вълни и затова към АСПАРУХОВО.Явно там се беше събрала рибата.В събота на вълнолома даде 4 иларий и един зарган имаше пак доста хора.

В неделя пак на същото място хванах два заргана и една илария от 07:00 до 13:00, скъсах една бомбарда 40гр и констатирах, че ако се замята по-силно, трябва да се използва и някакъв амортисьор, гумено или силиконово топче, или не толкова твърд и остър в края ограничител(аз използвах някакви сигнално зелени с овална форма и последния такъв буквално ми сряза влакното до вирбела). Та така си преоткривам аз топлата вода!

Но мене конкретно ме интересуваше положението на Морска Гара, а аз поне наричам "Морска Гара" място, където спират големите пътнически кораби, т.е. вътре в пристанището. Та там видях (особено пък в неделя), че почти всички ловят на леко, т.е. на плувка с директни седем или осем метра, но не видях хващат ли някаква риба

И аз пробвах от външната страна на вълнолома на чепаре, но абсолютно нищо не хванах. Поповете и там си вървяха макар и слабо, но отново не много едри.stoned написа: Вчера бях от обяд до около 5часа и видях 2-3 извадени иларии.Хора имаше бол, обаче нищо не се вадеше, пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.Попчета колкото кутре.

И да попитам - на канала, като се хващат иларии излизат ли и заргани или изобщо ги няма на това място?

Наслука на всички!

колега 1000n нали спомена че като идваш в Варна риба няма,не че се заяждам ама споделяй кога ще идваш да правя същото каквото правих този уикенд (ходих до Синеморец ) там риба имаше
то нейде спомена че си кърък ама то твойто прекалява или иди на Църква или измисли нещо да счупиш тоз късмет

п.п. бре аз в таз тема никога май не съм писал ама пък в Синеморец чух още едно име на таз риба (канал балък)
то нейде спомена че си кърък ама то твойто прекалява или иди на Църква или измисли нещо да счупиш тоз късмет

п.п. бре аз в таз тема никога май не съм писал ама пък в Синеморец чух още едно име на таз риба (канал балък)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

то може и 20 метра да е и гацата ти да стои на 3-5 или който си там метър си избереш1000n написа:, пък и там където спират корабите е над 10 метра и с тези седмици и осмици, дори и да имаш гаца с хляб на дъното, червеят ще бъде на метри от хляба и ефект от гаци и ловене по такъв начин(на плувка с директен) ми изглеждаше губеща кауза, освен ако не ври и кипи от риба(виж на зеления фар е по-плитко - 8 метра и там е вече друга история)! Та затова и питах какво е положението там!
![]()

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Та tisho_st ти явно си някой от "А" група
, а аз по отношение на бомбардите съм сигурно някъде "Щ" група или пък "Ъ" група - не знам точно!
Няма такова нещо като А и Я група.Все пак става дума за морски риболов и то от брега си е много голяма доза
късмет каде ще застанеш поне аз го изпитах след много неуспешни риболова,но все пак и аз сам новобранец в морския риболов.Пожелавам ти повече слука при следващия риболов!
И да попитам - на канала, като се хващат иларии излизат ли и заргани или изобщо ги няма на това място?
За това трябва някои друг да помага,аз там само попове и иларий съм виждал,а и някои друг барбун.

Няма такова нещо като А и Я група.Все пак става дума за морски риболов и то от брега си е много голяма доза
късмет каде ще застанеш поне аз го изпитах след много неуспешни риболова,но все пак и аз сам новобранец в морския риболов.Пожелавам ти повече слука при следващия риболов!

За това трябва някои друг да помага,аз там само попове и иларий съм виждал,а и някои друг барбун.
-
- научил се да хвърля
днеска реших да се поразходя да видя как ще е - сутринта тихичко времето ме подлъга да изляза... отидох до Червенка, като удари един вятър и обратно на Илия Бояджиев... то почти чист изток така че и вътре не беше кой знае колко тихо... хващаше се отново илария на потъваща бомбарда ама вятъра много пречеше.. пък и заслужава ли си да мръзна... все пак хванахме някоя друга илария, и един чернокоп приличен и това е 
поздрави!

поздрави!
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
- stoned
- научил се да хвърля
Мда така ми казаха принципно, ама нещо ми заприлича на друга риба незнам що.Mi7chell написа:Гюмюш бе Пешо.stoned написа: , пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.
Аз принципно ходя без предварителна подготовка, разбираме се за 5 мин и тръгваме, и не подготвям специални работи повечето пъти.Ако ще хвърляш такива работи трябва да няма течение, иначе файда никва, а и ще има "Глей го тоя кво хвърля ше излови всичката риба", казвам ти го от собствен опит.А до проблема с дълбочината, аз ловя на подвижна плувка за да мога да пробвам на различна дълбочинаИ ако говориш за Морска Гара в пристанището, като ловят там на плувка илария, използват ли гаца с хляб, защото без гаца, резултатите си спомням преди години, че бяха много по-слаби, пък и там където спират корабите е над 10 метра и с тези седмици и осмици, дори и да имаш гаца с хляб на дъното, червеят ще бъде на метри от хляба и ефект от гаци и ловене по такъв начин(на плувка с директен) ми изглеждаше губеща кауза, освен ако не ври и кипи от риба(виж на зеления фар е по-плитко - 8 метра и там е вече друга история)! Та затова и питах какво е положението там!
![]()

ЗАРИБЕН
-
- новобранец
Вчера от 8.00 до 10.30 в началото на вълнолома - нищо. После на Дружба пред Рубин за около час 8 средни риби на потъваща бомбарда и продължаваше да дава, но освен риболов трябва и малко да се работи за да има пари за червеи. Пък и по принцип бях тръгнал за заргана.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- ivalpetkov
- разбира нещата
днес на илия бояджиев от 6 до 13 часа взех адски студ и вятър,към кило попчета и една илария...
към 13 часа почна да се обажда,но аз тръгнах и незнам колегите кво са направили....

-
- научил се да хвърля
Утре живот и здраве ако даде хубаво време съм в Аспарухово! 

-
- научил се да хвърля
да не си ти колегата дето смени бомбардата с попченскотоivalpetkov написа:днес на илия бояджиев от 6 до 13 часа взех адски студ и вятър,към кило попчета и една илария...към 13 часа почна да се обажда,но аз тръгнах и незнам колегите кво са направили....

И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа