КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
tisho_st
новобранец
новобранец

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от tisho_st »

Не, tisho_st, нищо не си объркал - това е форумът! :D А каналът е си е на Аспарухово и съответно във Варна! :D Аз между другото във Варна съм на 100-200 метра от Операта, но улица "Заменхоф" преди около петдесетина години(тогава не знам как се е казвала) е била покрита с чакъл! :lol: Та асфалтираните улици навсякъде из страната правят кварталчета и села изглеждащи дори като тузарски квартал в Ню Йорк или Париж в сравнение с някогашната инфраструктура в центъра на Варна! :D

На морска гара хваща ли се поне по някоя друга кефалова риба или май само рибари има, а риба - йок? :roll:

Наслука на всички! :D
Специялно за неделя и аз се бях засилил кам морска гара,но имаше доста големи вълни и затова към АСПАРУХОВО.Явно там се беше събрала рибата.В събота на вълнолома даде 4 иларий и един зарган имаше пак доста хора.
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

здравейте колеги вчера бях за риба на южния плаж там кадето почват камъните резултатът е 15 иларии и една платерина на дъно ги хванах
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

На морска гара хваща ли се поне по някоя друга кефалова риба или май само рибари има, а риба - йок? :roll:

Вчера бях от обяд до около 5часа и видях 2-3 извадени иларии.Хора имаше бол, обаче нищо не се вадеше, пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.Попчета колкото кутре.
ЗАРИБЕН
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

stoned написа: , пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.
Гюмюш бе Пешо.
Зарганолог
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

tisho_st написа: Специялно за неделя и аз се бях засилил кам морска гара,но имаше доста големи вълни и затова към АСПАРУХОВО.Явно там се беше събрала рибата.В събота на вълнолома даде 4 иларий и един зарган имаше пак доста хора.
Аз бях в събота и неделя във Варна и се пробвах да ловя на бомбарда на вълнолома(от външната страна) в участъка между високата стена до Яхт-клуба и фара(накрая на вълнолома), т.е. около стълбите, които водят към вътрешната страна на вълнолома(посока пристанището), ама направо ме е срам да пиша какъв ми беше улова! :oops: :lol: Та в събота сутринта - капо или по-точно 0:1 в полза на морето, защото скъсах и един пилкер в опити да търся големите хищници, но имам и една голова асистенция, но голът не е точно за моя отбор :wink: - помогнах да един колега да изкара от водата една пръчка с макара, като му услужих с моя директен 7 метра и със задружни усилия извадихме спининга. :D Аз си мислех, че това е неговата въдица, но се оказа, че си му била късмет - като ловен трофей, който той си забелязал, че плувал във водата, та явно някой е с една въдица назад :( , но друг е с късмета да е с една такава напред :D ! Лових от около 07:00 до около 11:00 и видях само един зарган да хване, но колега, който беше от отборите в "А" група(най-горната дивизия), които ловят между големите стълби и яхт-клуба, там има разни олимпийски шампиони по хвърляне на копие(на бомбарда) и пращат такъма на 100 - 150 метра. Та tisho_st ти явно си някой от "А" група :shock: , а аз по отношение на бомбардите съм сигурно някъде "Щ" група или пък "Ъ" група - не знам точно! :lol:
В неделя пак на същото място хванах два заргана и една илария от 07:00 до 13:00, скъсах една бомбарда 40гр и констатирах, че ако се замята по-силно, трябва да се използва и някакъв амортисьор, гумено или силиконово топче, или не толкова твърд и остър в края ограничител(аз използвах някакви сигнално зелени с овална форма и последния такъв буквално ми сряза влакното до вирбела). Та така си преоткривам аз топлата вода! :lol:

Но мене конкретно ме интересуваше положението на Морска Гара, а аз поне наричам "Морска Гара" място, където спират големите пътнически кораби, т.е. вътре в пристанището. Та там видях (особено пък в неделя), че почти всички ловят на леко, т.е. на плувка с директни седем или осем метра, но не видях хващат ли някаква риба :roll: или само си ловяха, както аз на бомбарда :wink: !
stoned написа: Вчера бях от обяд до около 5часа и видях 2-3 извадени иларии.Хора имаше бол, обаче нищо не се вадеше, пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.Попчета колкото кутре.
И аз пробвах от външната страна на вълнолома на чепаре, но абсолютно нищо не хванах. Поповете и там си вървяха макар и слабо, но отново не много едри. :? Тази цаца да не би да е наскоро появилата се сардина в нашето Черно море!? И ако говориш за Морска Гара в пристанището, като ловят там на плувка илария, използват ли гаца с хляб, защото без гаца, резултатите си спомням преди години, че бяха много по-слаби, пък и там където спират корабите е над 10 метра и с тези седмици и осмици, дори и да имаш гаца с хляб на дъното, червеят ще бъде на метри от хляба и ефект от гаци и ловене по такъв начин(на плувка с директен) ми изглеждаше губеща кауза :? , освен ако не ври и кипи от риба(виж на зеления фар е по-плитко - 8 метра и там е вече друга история)! Та затова и питах какво е положението там! :roll:

И да попитам - на канала, като се хващат иларии излизат ли и заргани или изобщо ги няма на това място? :roll:

Наслука на всички! :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

колега 1000n нали спомена че като идваш в Варна риба няма,не че се заяждам ама споделяй кога ще идваш да правя същото каквото правих този уикенд (ходих до Синеморец ) там риба имаше
то нейде спомена че си кърък ама то твойто прекалява или иди на Църква или измисли нещо да счупиш тоз късмет :wink: :wink: :wink:

п.п. бре аз в таз тема никога май не съм писал ама пък в Синеморец чух още едно име на таз риба (канал балък)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

1000n написа:, пък и там където спират корабите е над 10 метра и с тези седмици и осмици, дори и да имаш гаца с хляб на дъното, червеят ще бъде на метри от хляба и ефект от гаци и ловене по такъв начин(на плувка с директен) ми изглеждаше губеща кауза :? , освен ако не ври и кипи от риба(виж на зеления фар е по-плитко - 8 метра и там е вече друга история)! Та затова и питах какво е положението там! :roll:
то може и 20 метра да е и гацата ти да стои на 3-5 или който си там метър си избереш :wink: :wink: :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
tisho_st
новобранец
новобранец

Мнение от tisho_st »

Та tisho_st ти явно си някой от "А" група :shock: , а аз по отношение на бомбардите съм сигурно някъде "Щ" група или пък "Ъ" група - не знам точно! :lol:

Няма такова нещо като А и Я група.Все пак става дума за морски риболов и то от брега си е много голяма доза
късмет каде ще застанеш поне аз го изпитах след много неуспешни риболова,но все пак и аз сам новобранец в морския риболов.Пожелавам ти повече слука при следващия риболов!

И да попитам - на канала, като се хващат иларии излизат ли и заргани или изобщо ги няма на това място? :roll:

За това трябва някои друг да помага,аз там само попове и иларий съм виждал,а и някои друг барбун.
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

днеска реших да се поразходя да видя как ще е - сутринта тихичко времето ме подлъга да изляза... отидох до Червенка, като удари един вятър и обратно на Илия Бояджиев... то почти чист изток така че и вътре не беше кой знае колко тихо... хващаше се отново илария на потъваща бомбарда ама вятъра много пречеше.. пък и заслужава ли си да мръзна... все пак хванахме някоя друга илария, и един чернокоп приличен и това е :)
поздрави!
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

Mi7chell написа:
stoned написа: , пробвахме за всякаква риба и излизаше само цаца(незнам дали е цаца точно, с голямо око някво) на чепаре и то рехаво.
Гюмюш бе Пешо.
Мда така ми казаха принципно, ама нещо ми заприлича на друга риба незнам що.

И ако говориш за Морска Гара в пристанището, като ловят там на плувка илария, използват ли гаца с хляб, защото без гаца, резултатите си спомням преди години, че бяха много по-слаби, пък и там където спират корабите е над 10 метра и с тези седмици и осмици, дори и да имаш гаца с хляб на дъното, червеят ще бъде на метри от хляба и ефект от гаци и ловене по такъв начин(на плувка с директен) ми изглеждаше губеща кауза :? , освен ако не ври и кипи от риба(виж на зеления фар е по-плитко - 8 метра и там е вече друга история)! Та затова и питах какво е положението там! :roll:
Аз принципно ходя без предварителна подготовка, разбираме се за 5 мин и тръгваме, и не подготвям специални работи повечето пъти.Ако ще хвърляш такива работи трябва да няма течение, иначе файда никва, а и ще има "Глей го тоя кво хвърля ше излови всичката риба", казвам ти го от собствен опит.А до проблема с дълбочината, аз ловя на подвижна плувка за да мога да пробвам на различна дълбочина :wink:
ЗАРИБЕН
ivojekov_vet
новобранец
новобранец

Мнение от ivojekov_vet »

Вчера от 8.00 до 10.30 в началото на вълнолома - нищо. После на Дружба пред Рубин за около час 8 средни риби на потъваща бомбарда и продължаваше да дава, но освен риболов трябва и малко да се работи за да има пари за червеи. Пък и по принцип бях тръгнал за заргана.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D :D :D Днес на Илия Бояджиев само студ от 07:30 до към 13:00 1 илария на бавно потъваща бомбарда бях хвърлил и на дъно но затова време ми клъвна само веднъж на дъното но неуспях да извядя нищо а на бомбардата ми удари трипати но отразих само една риба иначе имаше хора по едно време се посъбрахме 10-тина човека но не се взеха не повече от 7-8 иларии общо за всички, голям вятър и голям студ Наслука на всички :D :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

днес на илия бояджиев от 6 до 13 часа взех адски студ и вятър,към кило попчета и една илария... :( към 13 часа почна да се обажда,но аз тръгнах и незнам колегите кво са направили....
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Утре живот и здраве ако даде хубаво време съм в Аспарухово! :drinkers:
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

ivalpetkov написа:днес на илия бояджиев от 6 до 13 часа взех адски студ и вятър,към кило попчета и една илария... :( към 13 часа почна да се обажда,но аз тръгнах и незнам колегите кво са направили....
да не си ти колегата дето смени бомбардата с попченското :D
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”