Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Нощен Риболов !!!
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Нощен Риболов !!!
Не знам от 17h до към 21h дали се води нощ,но ако е така,то аз съм...бракониер !?! 

-
- кандидат преподавател
Значи,използвания термин по въпроса от оня-наричания в правната доктрина"законодател"
/червите да го изядат
,гърлица да го загърли,черната да го тръшне
,пукница да го пукне
,огненица да го изпелели
,пияни дяволи грах да чукат на физиономията му цяла нощ
и още,и още/,е не от толкова до толкова часа,а "през тъмната част от денонощието".Параметрите й се менят през различните сезони.Може би,всички сме се изкушавали поне по един-два пъти и сме били в този смисъл бракониери.Аз заради крастата,когато кълве,специално си купих т.нар."начелник",ама айде да не правим самопризнания точно тук 

А такаааа! разкрихте ли се
. Ама гледам доста сомджии има , пък тия сомове все по залез ли ги ловят
? 

..................
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:02 pm, променено общо 1 път.
Я някой да разясни до колко часа вечерта е позволено да се риболува защото аз 17.00 часа не го считам за нощ и си ловя през зимния сезон.stich написа:Не знам от 17h до към 21h дали се води нощ,но ако е така,то аз съм...бракониер !?!

Above us only sky
-
- и господ не е толокова добър
В светлата част на деняlfc_boy написа:Я някой да разясни до колко часа вечерта е позволено да се риболува защото аз 17.00 часа не го считам за нощ и си ловя през зимния сезон.stich написа:Не знам от 17h до към 21h дали се води нощ,но ако е така,то аз съм...бракониер !?!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Еле пък и сега с това пълнолуниеsnegk написа: В светлата част на деня![]()
![]()
Ама на мен ми е светло денонощно
![]()

остарял е закона - ако не се лъжа забраната за нощен риболов е въведена около 52-54 год но не за да опазва рибата а защото комунистите са се страхували да не се събират враговете нощем по повод че са за риба
- КИРО
- Обратна връзка:
А да го разрешават,че разходка с лодка нощно време си е кеф отвсякъде.
Риба я се хване,я не - ама поне ще си правим кефа в морето.
Риба я се хване,я не - ама поне ще си правим кефа в морето.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- ivelin_1976
- разбира нещата
Не малко бракониери си разпъват мрежите през деня и си ги вадят по светло, тармъчат и т.н. Забраната за нощния риболов, по-скоро рефлектира върху риболовците, отколкото върху бракониерите. Чувал съм, че на яз.Ивайловград стриктно се следи за това къде са въдиците през ноща 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Колега ти да не мислиш,че бракониерите действат само през деня? На Дунава се лови яко по тъмно и 90% от Дунавджиите са бракониери по тази причина. Безсмислен е този закон.czd написа:категорично съм против тази инициетива ....разрешаването на нощния риболов може да доведе до увеличаването на популацията на бракониерите![]()

- Павел Иванов
Преди малко прочетох новата проекто забрана за 2011г. Нощният риболов си остава забранен и през следващата година ! Под нощен е обяснено ( както си беше до сега де ) че иде реч за тъмната част от денонощието без значение дали се стъмва в 17 или в 22ч. , според сезона . Кофтито е че и риболова на пъстървови на тоя етап си остава сал викендите и празниците ама ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- КИРО
- Обратна връзка:
Ае Павка - щом си чел проекта,значи имаш твой човек там ве.
Що не му начука канчето,да се запознае с нашите мераци?
Що не му начука канчето,да се запознае с нашите мераци?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- barutchiata ©
- Администратор
Пичове закона в сегашния си вариянт е отвсякъде смешен, недоизкусурен и хилав. Всичко е в полза на тези които не се съобразяват със закона сиреч бракониерите.Не казвам и, че няма съвестни риболовци които ловят през ноща и пускат рибите обратно, и в случая са нарушители само за това, че ловят във време което не е разрешено.В края на краищата не е ли закона за това да запазва рибните рисурси, и с какво го нарушават съвестните риболовци.Не съм съгласен и с това, че разрешаването на нощния риболов е предпоставка за повече бракониери напротив, ще намалеят значително.
Тука в Австрия нощния е разрешен, с изключение на месец и нещо когато е забранен. Та нещата опират до това, че рибарите съобщават на момента за некорктни рибари(бракониери) и тези които трябва да съблюдават закона идват на момента и разкостват коли, чанти и всичко, и ако си сгафил ядеш хуркат от всякъде.Не те слагат на въжето, ама например ти отнемат лиценза, слагат ти глоба и евентуално догодина не те допускат в този раьон на риболов. И тука има неща които са тъпи, ама няма пълно щастие.Например е забранен риболова с лодка, както и да се използва жива рибка за стръв.
Не си мислете, че тук няма хитреци и тарикати, има ги и то много, обаче закона и съблюдаващите си гледат работата за която им се плаща.Е това е истината.Тука ако не си гледаш работата излиташ.Сиреч квото каже царя, а не пъдаря, щото за съжаление в Бг е точно обратното.

Тука в Австрия нощния е разрешен, с изключение на месец и нещо когато е забранен. Та нещата опират до това, че рибарите съобщават на момента за некорктни рибари(бракониери) и тези които трябва да съблюдават закона идват на момента и разкостват коли, чанти и всичко, и ако си сгафил ядеш хуркат от всякъде.Не те слагат на въжето, ама например ти отнемат лиценза, слагат ти глоба и евентуално догодина не те допускат в този раьон на риболов. И тука има неща които са тъпи, ама няма пълно щастие.Например е забранен риболова с лодка, както и да се използва жива рибка за стръв.

Не си мислете, че тук няма хитреци и тарикати, има ги и то много, обаче закона и съблюдаващите си гледат работата за която им се плаща.Е това е истината.Тука ако не си гледаш работата излиташ.Сиреч квото каже царя, а не пъдаря, щото за съжаление в Бг е точно обратното.

-
- вече хвърля и на тежко
Добре де,ако надзирателят има кокоша слепота трябва да спирам да ловя в 18ч. през лятото и в 15ч. през зимата.Даже в църковния календар пише за всеки месец - кога изгрява и кога залязва слънцето.Да се консултират /разбирачите по законите/ с Негово преосвещенство патриарх Максим и да ги направят по конкретни.Библията се тълкува,а законите се ...не спазват.