Морунажи на Марица

Модератори: bobopeli, sapuna

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Морунажи на Марица

Мнение от Ivak »

Много добър риболов, ако позволиш съвет :oops:

Следващия път при подобна ситуация за морунаж, не оставяй болото, премери добре дълбочината, сложи утежнение тип верижка в случая за 2 грама поне 15-20 сачми. Пусни с 4-5 см да се тътрузи по дъното верижката (след 15-20 изтичания ако върви правилно си личи по долните сачми) и леко спирай плувката през метър, къването е след като пуснеш плувката.
Аватар
doktor5
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от doktor5 »

Поздрави ! Най-важното е, че си намелил правилната алтернатива, в риболова не трябва да си мързелив!
Браво!
Изображение
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

:smt023 :smt023 :smt023
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladimir1974 »

Браво изкъртили сте ги....и сега :drinkers:
kasmet
Аватар
stoilkatastz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stoilkatastz »

Заралийска работа.Браво. :D
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Ivak написа:Много добър риболов, ако позволиш съвет :oops:

Следващия път при подобна ситуация за морунаж, не оставяй болото, премери добре дълбочината, сложи утежнение тип верижка в случая за 2 грама поне 15-20 сачми. Пусни с 4-5 см да се тътрузи по дъното верижката (след 15-20 изтичания ако върви правилно си личи по долните сачми) и леко спирай плувката през метър, къването е след като пуснеш плувката.
Пробвах и този вариант :? ! Пробвах и с по-тежка плувка за по-бавно изтичане, но само фидера спаси деня. Интересното е, че на нас ни кълвеше само и изключително морунаж, колегите наоколо вадеха и някой скобар и кефал. По информация на местния ни водач на същото място при по-голямо застудяване тръгвало скобара.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Ivak написа:
Много добър риболов, ако позволиш съвет

Пробвах и този вариант ! Пробвах и с по-тежка плувка за по-бавно изтичане, но само фидера спаси деня. Интересното е, че на нас ни кълвеше само и изключително морунаж, колегите наоколо вадеха и някой скобар и кефал. По информация на местния ни водач на същото място при по-голямо застудяване тръгвало скобара.

Аз също мисля че с болото нещо не е било наред или мястото на замятане или строя на линията или утежнението или нещо в цялата система ,щом на фидера са взимали рибите значи трябва да взима и на боло ,било то на возене или на задържане просто нещо сте бъркали според мен ,а пък и са вадили около Вас и скобари просто няма логика ,при фидера поднасянето на стръвта е само по един начин с болото може да се имитира това има и такива плувки за тази цел а не мисля че трябва да се слага тежка плувка на слабо течение а точно обратното
А пък за излета поклон от мене :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
kalata1912
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalata1912 »

супер морунажи!в сьбота и аз отпрашвам кьм Любимец да ги пробвам
пламен марков 1
новобранец
новобранец

Мнение от пламен марков 1 »

Браво колега :D
vasetoiii
новобранец
новобранец

Мнение от vasetoiii »

Поздрави за прекрасният излета, а относно болото - има едни нередки моменти в кълвежа на морунажа а и не само, когато рибите атакуват сравнително неподвижна стръв, визирам грозд бели червей, в случая фидера е свършил работата. Имал съм не малко подобни случай, когато съм опитвал какво ли не с боло, но пусна ли фидера нещата се обръщат коренно. Според мен в случая резултат на плувка би се постигнал само с щека на пълно задържане.
Последно промяна от vasetoiii на Пет Окт 29, 2010 3:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

Супер риболов си спретнал.
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”