Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

MITCHEL Avorunner & TICA Scepter GE
Модератор: sapuna
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
MITCHEL Avorunner & TICA Scepter GE
Пускам темата от името на мой приятел, който се завърна от чужбина и иска да инвестира някой лев във макари.
Въпросът ми е какво да го посъветвам, понеже Аво-то, съм го връткал и си е доста яка макара (размер 7500), и лично на мен ми допада много, но за сметка на това Тиката, не съм я връткал, макар доста пъти да съм я виждал, обаче пък харесвам продуктите на ТИКА...а човека така или иначе ще си заприхожда такъма(онлайн покупка)).Сигурен съм, че еднозначни мнения няма да има, но поне да бъдат градивни, с плюсовете и минусите на двете макари.

п.п. Понеже в съзнанието ми е останало, че някъде съм чел за такава дилема,(относно двете макари), но не успях да открия къде...моля да бъда извинен, ако се дублират теми.
Поздрави.
Въпросът ми е какво да го посъветвам, понеже Аво-то, съм го връткал и си е доста яка макара (размер 7500), и лично на мен ми допада много, но за сметка на това Тиката, не съм я връткал, макар доста пъти да съм я виждал, обаче пък харесвам продуктите на ТИКА...а човека така или иначе ще си заприхожда такъма(онлайн покупка)).Сигурен съм, че еднозначни мнения няма да има, но поне да бъдат градивни, с плюсовете и минусите на двете макари.

п.п. Понеже в съзнанието ми е останало, че някъде съм чел за такава дилема,(относно двете макари), но не успях да открия къде...моля да бъда извинен, ако се дублират теми.
Поздрави.
-
- и господ не е толокова добър
Re: MITCHEL Avorunner & TICA Scepter GE
Eдната е с байт. другата не.Такова сравнение не се прави 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е така е...но все пак. Байтрънъра на Аво-то, предимство ли е? Защото съм останал с впечатление, че ТИКА-та е доста по-популярната макара...!
Минус при тиката е малкото предавателно число и ако си разпъвал на повече от 100м(че и на по-малко) направо откачаш от въртене. При Аво рънъра не ме кефи късата дръжка, и при дори 80-90гр олово имаш чуството че вадиш килограми.

Незнанието не е извинение.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Я пак,ма аргументирано ако може,защото мисля,много добре си запознат с трите възможни оборота на Скиптъра!bisqo написа:Минус при тиката е малкото предавателно число и ако си разпъвал на повече от 100м(че и на по-малко) направо откачаш от въртене.
-
- вече хвърля и на тежко
Три год връткам Аворунера по Дунава и съм доволен,макар че един мод ми каза че са боклуци
.За един оборот навиват метар влакно.Важно... вадят амури и шарани с лекота.И моита практика е като купя макара отварям, почиствам и смазвам.За Тиката нямам мнение.

Говоря за 3,3:1 и 4,1:1 и при двата варианта си пада въртене, още повече ако сравня с макарите с които съм сега. Виж за модела с 5,1:1 немога да коментирам понеже не съм го ползвал, но не съм и срещал да го продават. Ако колегата успее да си намери с 5,1:1 да взима от тях, това бих посъветвал. Иначе Аво рънъра с 4,8:1 ако не се лъжа ми се струва перфектно като предвателно число.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
5,1:1 си е направо спининг макара брат!Помисли върху понятието дистанция и усукване! 

За туй си взех Дайва с туйстбъстър
майтап

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тика съм поправял.На един приятел му беше развалила резбата на аванса,купих инструмента и му я направих,но впечатление ми направи доста големия диаметър на остта около 6мм толкова голяма не бях виждал.Пак доста макари са ми минали през ръцете де.Тази беше единствената Тика.Макарата е много Яка и добре направена.За мичела нищо не мога да кажа за този модел.

Където качеството е от значение!
TICA Scepter GE--τρετα година -морски риболов и винаги натоварена ,,безпроблемна е
За този модел на Мичел не знам ,но съм имал от по-старите и не ми харесваха,защото има много тежко обиране на влакното.
Когато не е натоварена е 6,но натовари ли се
докато Тиката както си върти празна,така и натоварена
Октопода е изваден от 60м дълбочина без никакво затруднение
мисля,че беше към 3 кг.За да го дигнеш от такава дълбочина може би се равнява на 30 кг,като прибавиш теченията и неговото съпротивление.

За този модел на Мичел не знам ,но съм имал от по-старите и не ми харесваха,защото има много тежко обиране на влакното.
Когато не е натоварена е 6,но натовари ли се

Октопода е изваден от 60м дълбочина без никакво затруднение

-
- новобранец
Michell или Tika - все едно да питаш мерцедес или лада - от кога Тика правят макари?
- batefaio
- разбира нещата
Колега, не може да сравняваш макара с байтрънър и без, разбира се, че тази с е за предпочитане. От друга страна мичела с по големи шпули става на съвсем друга цена, доста по скъп от тиката, 7500 е на 140 а 8500 на 160 лева. В шаранджийския форум Сцептерите са на почит, но мен не ме впечатлиха на живо.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Айде и аз да поразсъждавам малко на глас...
Ako се върнем малко на зад във времето, аз нямам спомен МITCHEL, да са правели шаранджийски макари и изобщо такова оборудване. Започнаха го след закупуването им и така наречения от мен ''китайски период''. Във френския си период компанията, основно правеше спинингова продукция.( ако бъркам, нека ме поправят).Качеството беше безупречно.
Относно TICA, все си мислех, че е южно корейска марка, а се оказа тайванска такава. Ама нищо, това не е толкова важно...по-важное това, че са се учили да правят такъми, не от коя да е фирма, а именно от DAIWA. Работели са, както се казва на ишлеме и след време си създават и своя продуктова гама, която смея да твърдя е на едно от челните места в риболовния свят.
И двете фирми, са правели,правят и ще правят добри и хубави такъми...но въпросът опира до функционалността на дадения такъм( разликата в цената не от такова значение). Дали байтрънъра дава по-голямя сигурност и някакъв ''комфорт'', при работата с макарата, или пък само големият биг пит и по-дългата дръжка са достатъчни за един перфектен риболов...?
Ako се върнем малко на зад във времето, аз нямам спомен МITCHEL, да са правели шаранджийски макари и изобщо такова оборудване. Започнаха го след закупуването им и така наречения от мен ''китайски период''. Във френския си период компанията, основно правеше спинингова продукция.( ако бъркам, нека ме поправят).Качеството беше безупречно.
Относно TICA, все си мислех, че е южно корейска марка, а се оказа тайванска такава. Ама нищо, това не е толкова важно...по-важное това, че са се учили да правят такъми, не от коя да е фирма, а именно от DAIWA. Работели са, както се казва на ишлеме и след време си създават и своя продуктова гама, която смея да твърдя е на едно от челните места в риболовния свят.
И двете фирми, са правели,правят и ще правят добри и хубави такъми...но въпросът опира до функционалността на дадения такъм( разликата в цената не от такова значение). Дали байтрънъра дава по-голямя сигурност и някакъв ''комфорт'', при работата с макарата, или пък само големият биг пит и по-дългата дръжка са достатъчни за един перфектен риболов...?
- batefaio
- разбира нещата
Наистина Мичел вече не са това което бяха, примерно си мислех да си взема аво карп70, но като ги видях се разочаровах, от друга страна си взех армади които са истински макари. Ако аворънъра прилича на армадата
Шаранските пръчките им също са много добри имам юниверс 2 карп - нямат конкуренция в ценовия си клас.