MITCHEL Avorunner & TICA Scepter GE

Модератор: sapuna

Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

MITCHEL Avorunner & TICA Scepter GE

Мнение от tamihal »

Пускам темата от името на мой приятел, който се завърна от чужбина и иска да инвестира някой лев във макари.
Въпросът ми е какво да го посъветвам, понеже Аво-то, съм го връткал и си е доста яка макара (размер 7500), и лично на мен ми допада много, но за сметка на това Тиката, не съм я връткал, макар доста пъти да съм я виждал, обаче пък харесвам продуктите на ТИКА...а човека така или иначе ще си заприхожда такъма(онлайн покупка)).Сигурен съм, че еднозначни мнения няма да има, но поне да бъдат градивни, с плюсовете и минусите на двете макари.
Изображение Изображение

п.п. Понеже в съзнанието ми е останало, че някъде съм чел за такава дилема,(относно двете макари), но не успях да открия къде...моля да бъда извинен, ако се дублират теми.
Поздрави.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: MITCHEL Avorunner & TICA Scepter GE

Мнение от snegk »

Eдната е с байт. другата не.Такова сравнение не се прави :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Е така е...но все пак. Байтрънъра на Аво-то, предимство ли е? Защото съм останал с впечатление, че ТИКА-та е доста по-популярната макара...!
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

Минус при тиката е малкото предавателно число и ако си разпъвал на повече от 100м(че и на по-малко) направо откачаш от въртене. При Аво рънъра не ме кефи късата дръжка, и при дори 80-90гр олово имаш чуството че вадиш килограми.
Изображение
Незнанието не е извинение.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

bisqo написа:Минус при тиката е малкото предавателно число и ако си разпъвал на повече от 100м(че и на по-малко) направо откачаш от въртене.
Я пак,ма аргументирано ако може,защото мисля,много добре си запознат с трите възможни оборота на Скиптъра!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

Три год връткам Аворунера по Дунава и съм доволен,макар че един мод ми каза че са боклуци :D .За един оборот навиват метар влакно.Важно... вадят амури и шарани с лекота.И моита практика е като купя макара отварям, почиствам и смазвам.За Тиката нямам мнение.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

Говоря за 3,3:1 и 4,1:1 и при двата варианта си пада въртене, още повече ако сравня с макарите с които съм сега. Виж за модела с 5,1:1 немога да коментирам понеже не съм го ползвал, но не съм и срещал да го продават. Ако колегата успее да си намери с 5,1:1 да взима от тях, това бих посъветвал. Иначе Аво рънъра с 4,8:1 ако не се лъжа ми се струва перфектно като предвателно число.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

5,1:1 си е направо спининг макара брат!Помисли върху понятието дистанция и усукване! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

За туй си взех Дайва с туйстбъстър :lol: майтап
Изображение
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Тика съм поправял.На един приятел му беше развалила резбата на аванса,купих инструмента и му я направих,но впечатление ми направи доста големия диаметър на остта около 6мм толкова голяма не бях виждал.Пак доста макари са ми минали през ръцете де.Тази беше единствената Тика.Макарата е много Яка и добре направена.За мичела нищо не мога да кажа за този модел.
Изображение
Където качеството е от значение!
петър василев

Мнение от петър василев »

TICA Scepter GE--τρετα година -морски риболов и винаги натоварена ,,безпроблемна е :wink:
За този модел на Мичел не знам ,но съм имал от по-старите и не ми харесваха,защото има много тежко обиране на влакното.
Когато не е натоварена е 6,но натовари ли се :o докато Тиката както си върти празна,така и натоварена :D
Октопода е изваден от 60м дълбочина без никакво затруднение :arrow: мисля,че беше към 3 кг.За да го дигнеш от такава дълбочина може би се равнява на 30 кг,като прибавиш теченията и неговото съпротивление.

Изображение
vlado@rcposeidon
новобранец
новобранец

Мнение от vlado@rcposeidon »

Michell или Tika - все едно да питаш мерцедес или лада - от кога Тика правят макари?
Аватар
batefaio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batefaio »

Колега, не може да сравняваш макара с байтрънър и без, разбира се, че тази с е за предпочитане. От друга страна мичела с по големи шпули става на съвсем друга цена, доста по скъп от тиката, 7500 е на 140 а 8500 на 160 лева. В шаранджийския форум Сцептерите са на почит, но мен не ме впечатлиха на живо.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Айде и аз да поразсъждавам малко на глас...
Ako се върнем малко на зад във времето, аз нямам спомен МITCHEL, да са правели шаранджийски макари и изобщо такова оборудване. Започнаха го след закупуването им и така наречения от мен ''китайски период''. Във френския си период компанията, основно правеше спинингова продукция.( ако бъркам, нека ме поправят).Качеството беше безупречно.
Относно TICA, все си мислех, че е южно корейска марка, а се оказа тайванска такава. Ама нищо, това не е толкова важно...по-важное това, че са се учили да правят такъми, не от коя да е фирма, а именно от DAIWA. Работели са, както се казва на ишлеме и след време си създават и своя продуктова гама, която смея да твърдя е на едно от челните места в риболовния свят.
И двете фирми, са правели,правят и ще правят добри и хубави такъми...но въпросът опира до функционалността на дадения такъм( разликата в цената не от такова значение). Дали байтрънъра дава по-голямя сигурност и някакъв ''комфорт'', при работата с макарата, или пък само големият биг пит и по-дългата дръжка са достатъчни за един перфектен риболов...?
Аватар
batefaio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batefaio »

Наистина Мичел вече не са това което бяха, примерно си мислех да си взема аво карп70, но като ги видях се разочаровах, от друга страна си взех армади които са истински макари. Ако аворънъра прилича на армадата :smt023 Шаранските пръчките им също са много добри имам юниверс 2 карп - нямат конкуренция в ценовия си клас.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”