поводи за щука на фирма Climax

Модератор: sapuna

mirrco
новобранец
новобранец

поводи за щука на фирма Climax

Мнение от mirrco »

Здравеите колеги, някой от вас да е ползвал прозрачните поводи за щука на фирмата Climax /HARD MONO/ http://altmex.com/. Ако някой ги е ползвал моля да сподели мнения.
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: поводи за щука на фирма Climax

Мнение от niki71 »

Ползвам ги от година и съм доволен- няма късане. Друг е въпроса , че нямам хваната щука над кило.
mirrco
новобранец
новобранец

Мнение от mirrco »

а как се връзва куката към тоя повод?
altmex
новобранец
новобранец

Мнение от altmex »

Колега MIRCO,

CLIMAX HARD MONO e флуорокалбонов повод за риболов на хищници, включително и щука, но на изкуствени примамки /спининг и тролинг/. 10 LB /4,5 kg/ - може да се връзва директно на карабинка или вирбел, а по-дебелите /20-30-50 LB/ - с метална втулка.

За риболов на стръв - TOOTHY CRITTER това е метален повод с полимерно покритие и с него може да се връзва директно куката.

Успех,
АЛТМЕКС
mirrco
новобранец
новобранец

Мнение от mirrco »

тези метални втулки има ли ги в комплекта или се продават отделно?
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Не че ми е работа да давам акъл на вносителя, ама защо пък флуорокарбона да не става и за риболов на щука с живо рибе? Според мен си важи.
altmex
новобранец
новобранец

Мнение от altmex »

Бат Стан написа:Не че ми е работа да давам акъл на вносителя, ама защо пък флуорокарбона да не става и за риболов на щука с живо рибе? Според мен си важи.

Става разбира се, но когато ловим щука на жива рибка при засичане стръвта се намира дълбоко в устата а понякога и в корема на рибата и тогава повода винаги е в зъбите, където вероятността да бъде протрит и прекъснат е много по-голяма.
Все пак F.C. не е метал. Докато при спининга и тролинга примамката почти винаги е в устата, по-рядко в гърлото. Това разбира се е мое мнение.

Поздрави,
АЛТМЕКС
Последно промяна от altmex на Пет Ное 05, 2010 11:10 am, променено общо 1 път.
mirrco
новобранец
новобранец

Мнение от mirrco »

а тия метални втулки от каде могат да се закупят и колко струват?
altmex
новобранец
новобранец

Мнение от altmex »

mirrco написа:а тия метални втулки от каде могат да се закупят и колко струват?
В повечето рибарски магазини. За цената нямам представа, предполагам от 2 - до 5 лв. пакет от десетина бройки.

Поздрави,
АЛТМЕКС
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

altmex написа: Става разбира се, но когато ловим щука на жива рибка при засичане стръвта се намира дълбоко в устата а понякога и в корема на рибата и тогава повода винаги е в зъбите, където вероятността да бъде протрит и прекъснат е много по-голяма.
Все пак F.C. не е метал. Докато при спининга и тролинга примамката почти винаги е в устата, по-рядко в гърлото. Това разбира се е мое мнение.
И аз съм на същото мнение. Досегашния ми опит е точно такъв - повода е между зъбите и трябва да издържи!
mirrco
новобранец
новобранец

Мнение от mirrco »

Пробвах го тоя повод и съм страшно разочарован. При първия удар на сериозен екземпляр беше прерязан като с нож. Не става за такъв риболов с рибка. Лошото е, че като попитах човека от саита в който се предлагат дали има рекламации той ми каза: "Не не сме имали рекламации досега." Съмнявам се, че и при риболова на спининг ще е същото...
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

mirrco написа:Съмнявам се, че и при риболова на спининг ще е същото...
вносителя много добре ти го е обяснил
целта на тоя повод не е да предпазва от прегризване а да прави линията относително невидима за хищника както и да предпазва плетеното влакно от протриване в камъни клони и други неравности по дъното
от известно време ползвам флуорокарбоновите поводи на климакс и са БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ!!! :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
mirrco
новобранец
новобранец

Мнение от mirrco »

HARD MONO

Прозрачен монофилен повод за риболов на хищни риби
Този материал за поводи за риболов на хищни риби е произведен от изключително устойчив на абразивно въздействие найлон със специално втвърдена повърхност. Влакното има еластичността и прозрачността на найлона и издръжливостта на метален повод при захапване на рибата. Този материал за поводи е предназначен за лов на хищници както в сладки, така и в солени води.

Характеристики
•еластичен като найлон
•устойчив на захапване като стомана

А това как си го обясняваш?
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

друже
няма какво да си обяснявам
няма смисъл от цитати от сайтове и опаковки
вариантите са общо взето два: ловиш си с металния повод но имаш в пъти по малко кълванета или слагаш повод от ф.к. и кълванетата са осезателно повече
да при металния повод имаш някаква отнасителна сигурност от прегризване но повечето поводи са толкова нескопосано направени че при закачка или при по сериозна риба именно на повода е по вероятно да скъсаш
още един път казвам моите изводи са направени само и единствено на база спинингов риболов
как е при живата стръв не мога да знам :)
доволен съм от ф.к. на климакс и за сега не смятам да го заменям с друг :drinkers:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Флуорокарбон 0,60 :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”