Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

поводи за щука на фирма Climax
Модератор: sapuna
поводи за щука на фирма Climax
Здравеите колеги, някой от вас да е ползвал прозрачните поводи за щука на фирмата Climax /HARD MONO/ http://altmex.com/. Ако някой ги е ползвал моля да сподели мнения.
Re: поводи за щука на фирма Climax
Ползвам ги от година и съм доволен- няма късане. Друг е въпроса , че нямам хваната щука над кило.
а как се връзва куката към тоя повод?
Колега MIRCO,
CLIMAX HARD MONO e флуорокалбонов повод за риболов на хищници, включително и щука, но на изкуствени примамки /спининг и тролинг/. 10 LB /4,5 kg/ - може да се връзва директно на карабинка или вирбел, а по-дебелите /20-30-50 LB/ - с метална втулка.
За риболов на стръв - TOOTHY CRITTER това е метален повод с полимерно покритие и с него може да се връзва директно куката.
Успех,
АЛТМЕКС
CLIMAX HARD MONO e флуорокалбонов повод за риболов на хищници, включително и щука, но на изкуствени примамки /спининг и тролинг/. 10 LB /4,5 kg/ - може да се връзва директно на карабинка или вирбел, а по-дебелите /20-30-50 LB/ - с метална втулка.
За риболов на стръв - TOOTHY CRITTER това е метален повод с полимерно покритие и с него може да се връзва директно куката.
Успех,
АЛТМЕКС
тези метални втулки има ли ги в комплекта или се продават отделно?
Не че ми е работа да давам акъл на вносителя, ама защо пък флуорокарбона да не става и за риболов на щука с живо рибе? Според мен си важи.
Бат Стан написа:Не че ми е работа да давам акъл на вносителя, ама защо пък флуорокарбона да не става и за риболов на щука с живо рибе? Според мен си важи.
Става разбира се, но когато ловим щука на жива рибка при засичане стръвта се намира дълбоко в устата а понякога и в корема на рибата и тогава повода винаги е в зъбите, където вероятността да бъде протрит и прекъснат е много по-голяма.
Все пак F.C. не е метал. Докато при спининга и тролинга примамката почти винаги е в устата, по-рядко в гърлото. Това разбира се е мое мнение.
Поздрави,
АЛТМЕКС
Последно промяна от altmex на Пет Ное 05, 2010 11:10 am, променено общо 1 път.
а тия метални втулки от каде могат да се закупят и колко струват?
В повечето рибарски магазини. За цената нямам представа, предполагам от 2 - до 5 лв. пакет от десетина бройки.mirrco написа:а тия метални втулки от каде могат да се закупят и колко струват?
Поздрави,
АЛТМЕКС
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И аз съм на същото мнение. Досегашния ми опит е точно такъв - повода е между зъбите и трябва да издържи!altmex написа: Става разбира се, но когато ловим щука на жива рибка при засичане стръвта се намира дълбоко в устата а понякога и в корема на рибата и тогава повода винаги е в зъбите, където вероятността да бъде протрит и прекъснат е много по-голяма.
Все пак F.C. не е метал. Докато при спининга и тролинга примамката почти винаги е в устата, по-рядко в гърлото. Това разбира се е мое мнение.
Пробвах го тоя повод и съм страшно разочарован. При първия удар на сериозен екземпляр беше прерязан като с нож. Не става за такъв риболов с рибка. Лошото е, че като попитах човека от саита в който се предлагат дали има рекламации той ми каза: "Не не сме имали рекламации досега." Съмнявам се, че и при риболова на спининг ще е същото...
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
вносителя много добре ти го е обяснилmirrco написа:Съмнявам се, че и при риболова на спининг ще е същото...
целта на тоя повод не е да предпазва от прегризване а да прави линията относително невидима за хищника както и да предпазва плетеното влакно от протриване в камъни клони и други неравности по дъното
от известно време ползвам флуорокарбоновите поводи на климакс и са БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ!!!

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
HARD MONO
Прозрачен монофилен повод за риболов на хищни риби
Този материал за поводи за риболов на хищни риби е произведен от изключително устойчив на абразивно въздействие найлон със специално втвърдена повърхност. Влакното има еластичността и прозрачността на найлона и издръжливостта на метален повод при захапване на рибата. Този материал за поводи е предназначен за лов на хищници както в сладки, така и в солени води.
Характеристики
•еластичен като найлон
•устойчив на захапване като стомана
А това как си го обясняваш?
Прозрачен монофилен повод за риболов на хищни риби
Този материал за поводи за риболов на хищни риби е произведен от изключително устойчив на абразивно въздействие найлон със специално втвърдена повърхност. Влакното има еластичността и прозрачността на найлона и издръжливостта на метален повод при захапване на рибата. Този материал за поводи е предназначен за лов на хищници както в сладки, така и в солени води.
Характеристики
•еластичен като найлон
•устойчив на захапване като стомана
А това как си го обясняваш?
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
друже
няма какво да си обяснявам
няма смисъл от цитати от сайтове и опаковки
вариантите са общо взето два: ловиш си с металния повод но имаш в пъти по малко кълванета или слагаш повод от ф.к. и кълванетата са осезателно повече
да при металния повод имаш някаква отнасителна сигурност от прегризване но повечето поводи са толкова нескопосано направени че при закачка или при по сериозна риба именно на повода е по вероятно да скъсаш
още един път казвам моите изводи са направени само и единствено на база спинингов риболов
как е при живата стръв не мога да знам
доволен съм от ф.к. на климакс и за сега не смятам да го заменям с друг
няма какво да си обяснявам
няма смисъл от цитати от сайтове и опаковки
вариантите са общо взето два: ловиш си с металния повод но имаш в пъти по малко кълванета или слагаш повод от ф.к. и кълванетата са осезателно повече
да при металния повод имаш някаква отнасителна сигурност от прегризване но повечето поводи са толкова нескопосано направени че при закачка или при по сериозна риба именно на повода е по вероятно да скъсаш
още един път казвам моите изводи са направени само и единствено на база спинингов риболов
как е при живата стръв не мога да знам

доволен съм от ф.к. на климакс и за сега не смятам да го заменям с друг

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Флуорокарбон 0,60