Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Как ловихме Бивола
Как ловихме Бивола
Днес ходихме да ловим Бивола. Аз, Бат Любо Шампиона и Емо Налима. Бивола всъщност се явява митична щука, обитаваща вира под едно паднало дърво в коритото на известна българска река. Ще кажете - какво толкова й е митичното? Аз не съм я виждал, ама Налима е чувал, че Бивола тежи някъде между 10 и 15 кила в зависимост от разказвача. Казват й така, защото Румбата като я хванал, и изплющяла във водата все едно е цопнал бивол. Бивола живее във вир, над който има 5 метра отвесен и недостъпен бряг, така че никакъв шанс да бъде изваден дори и ако ви удари. Най-много лонг кеч енд рилийз. То така е и по-сигурно всъщност, тъй като на Бивола кой знае какви са му зъбите, маани... Преданията в региона казват още, че Бивола кълве само на клатушка от руските, тип "Едри", понеже обичайната му храна са скобари и йедри кленьове. Сигурно и на стример ще вземе, ама нямам модел, който да имитира видра, нутрия или нещо подобно, достойно да задоволи апетита на Бивола.
И така, почнахме излета. Понеже не върви веднага да отидеш да мяташ на Бивола в устата, първо потренирахме с по-дребни екземпляри. Аз с такива, на стример. Казват им Станиловки.
[img][img]http://img6.imageshack.us/img6/1647/image095y.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Бат Любо Шампиона хвана едни малко по-големи от моите:
[img][img]http://img705.imageshack.us/img705/9715/image103n.jpg[/img]
Налима и той хвана разни щучки. Някъде към 15.30 ч. тръгнахме за Бивола. Ходихме, бродихме, пазахме, ставахме, биволското леговище стигнахме. На място се прецени, че честта да мята в устата на Бивола се пада на Емо Налима. Ей го и него:
[img][img]http://img233.imageshack.us/img233/1716/image101f.jpg[/img]
Дървото, дето е долу вдясно от Емилио, е убежището на Бивола. Там живее. Вляво от Емилио пък има остатъци от предишни опити за залавяне на Бивола. Както виждате, брегът е много висок и никакъв шанс да го извадите Бивола, освен ако не ползвате кол, сезал и канджа. Почва Емилио да блеснари, вкара клатушката под дървото, където се предполага, че дебне Бивола. И така половин час. По едно време отдол, нещо като напъна, ужааас! Налима заби пети в земята и вика: "Ей го Бивола, Бат Стане, ами сега какво ще правим?" В крайна сметка се оказа, че е закачил един огромен кол, ама нали течение и все едно Бивола дърпа отдолу. Та така.... Не хванахме Бивола, ама пък иначе си изкарахме добре.
И така, почнахме излета. Понеже не върви веднага да отидеш да мяташ на Бивола в устата, първо потренирахме с по-дребни екземпляри. Аз с такива, на стример. Казват им Станиловки.
[img][img]http://img6.imageshack.us/img6/1647/image095y.jpg[/img]
[img][img]http://img705.imageshack.us/img705/9715/image103n.jpg[/img]
Налима и той хвана разни щучки. Някъде към 15.30 ч. тръгнахме за Бивола. Ходихме, бродихме, пазахме, ставахме, биволското леговище стигнахме. На място се прецени, че честта да мята в устата на Бивола се пада на Емо Налима. Ей го и него:
[img][img]http://img233.imageshack.us/img233/1716/image101f.jpg[/img]
Дървото, дето е долу вдясно от Емилио, е убежището на Бивола. Там живее. Вляво от Емилио пък има остатъци от предишни опити за залавяне на Бивола. Както виждате, брегът е много висок и никакъв шанс да го извадите Бивола, освен ако не ползвате кол, сезал и канджа. Почва Емилио да блеснари, вкара клатушката под дървото, където се предполага, че дебне Бивола. И така половин час. По едно време отдол, нещо като напъна, ужааас! Налима заби пети в земята и вика: "Ей го Бивола, Бат Стане, ами сега какво ще правим?" В крайна сметка се оказа, че е закачил един огромен кол, ама нали течение и все едно Бивола дърпа отдолу. Та така.... Не хванахме Бивола, ама пък иначе си изкарахме добре.
Re: Как ловихме Бивола
Абе, що не ми излизат фотките?
Яки щуки, браво.. 
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч

Бат Стан написа:Днес ходихме да ловим Бивола. Аз, Бат Любо Шампиона и Емо Налима. Бивола всъщност се явява митична щука, обитаваща вира под едно паднало дърво в коритото на известна българска река. Ще кажете - какво толкова й е митичното? Аз не съм я виждал, ама Налима е чувал, че Бивола тежи някъде между 10 и 15 кила в зависимост от разказвача. Казват й така, защото Румбата като я хванал, и изплющяла във водата все едно е цопнал бивол. Бивола живее във вир, над който има 5 метра отвесен и недостъпен бряг, така че никакъв шанс да бъде изваден дори и ако ви удари. Най-много лонг кеч енд рилийз. То така е и по-сигурно всъщност, тъй като на Бивола кой знае какви са му зъбите, маани... Преданията в региона казват още, че Бивола кълве само на клатушка от руските, тип "Едри", понеже обичайната му храна са скобари и йедри кленьове. Сигурно и на стример ще вземе, ама нямам модел, който да имитира видра, нутрия или нещо подобно, достойно да задоволи апетита на Бивола.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- jorro11
- ще става разбирач

Браво за щуките,а все ми се струва ,че Бивола ще е обект и на следващи теми!
- pi4a94
- ще става разбирач

Жив и здрав,Бат Стане!
Айде и мен да ме заведеш на тази популярна българска река
ПОЗДРАВИ
Саше, никакъв проблем да отидем за риба, ама вземи се обади. Има и други планове впрочем...
-
xt33m33
- ще става разбирач

Имам само 1 въпрос това в България ли е? ,защото има български реки които отиват извън България да не е некаде в чуждото на Струма или Места ?
- sandista
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Арно излетче сте спретнали
Следващия път променете тактиката - бика(бивола) директно за рогата
Следващия път променете тактиката - бика(бивола) директно за рогата
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
fugata
- ще става разбирач

Няма мое...няма твое...всичко е Берое
Браво Станиле..нямаш тайни за пъстървите и щуките.. 
-
paranorm
- вече хвърля и на тежко

много гладък разказа като блага ракийка ми дойде пък и митичен
и убави риби бря бря

и убави риби бря бря
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
- maycal
- ще става разбирач

Нека си я има легендата и дано е вярна все още, но ако е популярна(известна)
, каква е гаранцията, че идиоти-бракониери не са уловили голямата щука след бомба, напр.!?