Как ловихме Бивола

Модератори: bobopeli, sapuna

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Как ловихме Бивола

Мнение от Бат Стан »

Днес ходихме да ловим Бивола. Аз, Бат Любо Шампиона и Емо Налима. Бивола всъщност се явява митична щука, обитаваща вира под едно паднало дърво в коритото на известна българска река. Ще кажете - какво толкова й е митичното? Аз не съм я виждал, ама Налима е чувал, че Бивола тежи някъде между 10 и 15 кила в зависимост от разказвача. Казват й така, защото Румбата като я хванал, и изплющяла във водата все едно е цопнал бивол. Бивола живее във вир, над който има 5 метра отвесен и недостъпен бряг, така че никакъв шанс да бъде изваден дори и ако ви удари. Най-много лонг кеч енд рилийз. То така е и по-сигурно всъщност, тъй като на Бивола кой знае какви са му зъбите, маани... Преданията в региона казват още, че Бивола кълве само на клатушка от руските, тип "Едри", понеже обичайната му храна са скобари и йедри кленьове. Сигурно и на стример ще вземе, ама нямам модел, който да имитира видра, нутрия или нещо подобно, достойно да задоволи апетита на Бивола.
И така, почнахме излета. Понеже не върви веднага да отидеш да мяташ на Бивола в устата, първо потренирахме с по-дребни екземпляри. Аз с такива, на стример. Казват им Станиловки.

[img][img]http://img6.imageshack.us/img6/1647/image095y.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]

Бат Любо Шампиона хвана едни малко по-големи от моите:

[img][img]http://img705.imageshack.us/img705/9715/image103n.jpg[/img]

Налима и той хвана разни щучки. Някъде към 15.30 ч. тръгнахме за Бивола. Ходихме, бродихме, пазахме, ставахме, биволското леговище стигнахме. На място се прецени, че честта да мята в устата на Бивола се пада на Емо Налима. Ей го и него:

[img][img]http://img233.imageshack.us/img233/1716/image101f.jpg[/img]

Дървото, дето е долу вдясно от Емилио, е убежището на Бивола. Там живее. Вляво от Емилио пък има остатъци от предишни опити за залавяне на Бивола. Както виждате, брегът е много висок и никакъв шанс да го извадите Бивола, освен ако не ползвате кол, сезал и канджа. Почва Емилио да блеснари, вкара клатушката под дървото, където се предполага, че дебне Бивола. И така половин час. По едно време отдол, нещо като напъна, ужааас! Налима заби пети в земята и вика: "Ей го Бивола, Бат Стане, ами сега какво ще правим?" В крайна сметка се оказа, че е закачил един огромен кол, ама нали течение и все едно Бивола дърпа отдолу. Та така.... Не хванахме Бивола, ама пък иначе си изкарахме добре.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: Как ловихме Бивола

Мнение от Бат Стан »

Абе, що не ми излизат фотките?
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Яки щуки, браво.. :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Ribko написа:Яки щуки, браво.. :drinkers:
:smt041 :smt041 :smt041
Изображение
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Бат Стан написа:Днес ходихме да ловим Бивола. Аз, Бат Любо Шампиона и Емо Налима. Бивола всъщност се явява митична щука, обитаваща вира под едно паднало дърво в коритото на известна българска река. Ще кажете - какво толкова й е митичното? Аз не съм я виждал, ама Налима е чувал, че Бивола тежи някъде между 10 и 15 кила в зависимост от разказвача. Казват й така, защото Румбата като я хванал, и изплющяла във водата все едно е цопнал бивол. Бивола живее във вир, над който има 5 метра отвесен и недостъпен бряг, така че никакъв шанс да бъде изваден дори и ако ви удари. Най-много лонг кеч енд рилийз. То така е и по-сигурно всъщност, тъй като на Бивола кой знае какви са му зъбите, маани... Преданията в региона казват още, че Бивола кълве само на клатушка от руските, тип "Едри", понеже обичайната му храна са скобари и йедри кленьове. Сигурно и на стример ще вземе, ама нямам модел, който да имитира видра, нутрия или нещо подобно, достойно да задоволи апетита на Бивола.
И така, почнахме излета. Понеже не върви веднага да отидеш да мяташ на Бивола в устата, първо потренирахме с по-дребни екземпляри. Аз с такива, на стример. Казват им Станиловки.

Изображение

Бат Любо Шампиона хвана едни малко по-големи от моите:

Изображение

Налима и той хвана разни щучки. Някъде към 15.30 ч. тръгнахме за Бивола. Ходихме, бродихме, пазахме, ставахме, биволското леговище стигнахме. На място се прецени, че честта да мята в устата на Бивола се пада на Емо Налима. Ей го и него:

Изображение

Дървото, дето е долу вдясно от Емилио, е убежището на Бивола. Там живее. Вляво от Емилио пък има остатъци от предишни опити за залавяне на Бивола. Както виждате, брегът е много висок и никакъв шанс да го извадите Бивола, освен ако не ползвате кол, сезал и канджа. Почва Емилио да блеснари, вкара клатушката под дървото, където се предполага, че дебне Бивола. И така половин час. По едно време отдол, нещо като напъна, ужааас! Налима заби пети в земята и вика: "Ей го Бивола, Бат Стане, ами сега какво ще правим?" В крайна сметка се оказа, че е закачил един огромен кол, ама нали течение и все едно Бивола дърпа отдолу. Та така.... Не хванахме Бивола, ама пък иначе си изкарахме добре.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Браво за щуките,а все ми се струва ,че Бивола ще е обект и на следващи теми!
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Изображение
Изображение
Изображение

Жив и здрав,Бат Стане!
Айде и мен да ме заведеш на тази популярна българска река :wink:
ПОЗДРАВИ :!:
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Саше, никакъв проблем да отидем за риба, ама вземи се обади. Има и други планове впрочем...
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Имам само 1 въпрос това в България ли е? ,защото има български реки които отиват извън България да не е некаде в чуждото на Струма или Места ?
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Арно излетче сте спретнали ;)
Следващия път променете тактиката - бика(бивола) директно за рогата ;)
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

от тия биволи дет си ги хванал,си представям пък оня бивол какъв ще да е
Изображение
Най добрите са тук
fugata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fugata »

Няма мое...няма твое...всичко е Берое :D Браво Станиле..нямаш тайни за пъстървите и щуките.. :smt023
Изображение
ivan_b
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivan_b »

:smt023
paranorm
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paranorm »

много гладък разказа като блага ракийка ми дойде пък и митичен
и убави риби бря бря
:drinkers:
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...
Изображение
НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

Нека си я има легендата и дано е вярна все още, но ако е популярна(известна) :o , каква е гаранцията, че идиоти-бракониери не са уловили голямата щука след бомба, напр.!?
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”