Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Как ловихме Бивола
Как ловихме Бивола
Днес ходихме да ловим Бивола. Аз, Бат Любо Шампиона и Емо Налима. Бивола всъщност се явява митична щука, обитаваща вира под едно паднало дърво в коритото на известна българска река. Ще кажете - какво толкова й е митичното? Аз не съм я виждал, ама Налима е чувал, че Бивола тежи някъде между 10 и 15 кила в зависимост от разказвача. Казват й така, защото Румбата като я хванал, и изплющяла във водата все едно е цопнал бивол. Бивола живее във вир, над който има 5 метра отвесен и недостъпен бряг, така че никакъв шанс да бъде изваден дори и ако ви удари. Най-много лонг кеч енд рилийз. То така е и по-сигурно всъщност, тъй като на Бивола кой знае какви са му зъбите, маани... Преданията в региона казват още, че Бивола кълве само на клатушка от руските, тип "Едри", понеже обичайната му храна са скобари и йедри кленьове. Сигурно и на стример ще вземе, ама нямам модел, който да имитира видра, нутрия или нещо подобно, достойно да задоволи апетита на Бивола.
И така, почнахме излета. Понеже не върви веднага да отидеш да мяташ на Бивола в устата, първо потренирахме с по-дребни екземпляри. Аз с такива, на стример. Казват им Станиловки.
[img][img]http://img6.imageshack.us/img6/1647/image095y.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Бат Любо Шампиона хвана едни малко по-големи от моите:
[img][img]http://img705.imageshack.us/img705/9715/image103n.jpg[/img]
Налима и той хвана разни щучки. Някъде към 15.30 ч. тръгнахме за Бивола. Ходихме, бродихме, пазахме, ставахме, биволското леговище стигнахме. На място се прецени, че честта да мята в устата на Бивола се пада на Емо Налима. Ей го и него:
[img][img]http://img233.imageshack.us/img233/1716/image101f.jpg[/img]
Дървото, дето е долу вдясно от Емилио, е убежището на Бивола. Там живее. Вляво от Емилио пък има остатъци от предишни опити за залавяне на Бивола. Както виждате, брегът е много висок и никакъв шанс да го извадите Бивола, освен ако не ползвате кол, сезал и канджа. Почва Емилио да блеснари, вкара клатушката под дървото, където се предполага, че дебне Бивола. И така половин час. По едно време отдол, нещо като напъна, ужааас! Налима заби пети в земята и вика: "Ей го Бивола, Бат Стане, ами сега какво ще правим?" В крайна сметка се оказа, че е закачил един огромен кол, ама нали течение и все едно Бивола дърпа отдолу. Та така.... Не хванахме Бивола, ама пък иначе си изкарахме добре.
И така, почнахме излета. Понеже не върви веднага да отидеш да мяташ на Бивола в устата, първо потренирахме с по-дребни екземпляри. Аз с такива, на стример. Казват им Станиловки.
[img][img]http://img6.imageshack.us/img6/1647/image095y.jpg[/img]
[img][img]http://img705.imageshack.us/img705/9715/image103n.jpg[/img]
Налима и той хвана разни щучки. Някъде към 15.30 ч. тръгнахме за Бивола. Ходихме, бродихме, пазахме, ставахме, биволското леговище стигнахме. На място се прецени, че честта да мята в устата на Бивола се пада на Емо Налима. Ей го и него:
[img][img]http://img233.imageshack.us/img233/1716/image101f.jpg[/img]
Дървото, дето е долу вдясно от Емилио, е убежището на Бивола. Там живее. Вляво от Емилио пък има остатъци от предишни опити за залавяне на Бивола. Както виждате, брегът е много висок и никакъв шанс да го извадите Бивола, освен ако не ползвате кол, сезал и канджа. Почва Емилио да блеснари, вкара клатушката под дървото, където се предполага, че дебне Бивола. И така половин час. По едно време отдол, нещо като напъна, ужааас! Налима заби пети в земята и вика: "Ей го Бивола, Бат Стане, ами сега какво ще правим?" В крайна сметка се оказа, че е закачил един огромен кол, ама нали течение и все едно Бивола дърпа отдолу. Та така.... Не хванахме Бивола, ама пък иначе си изкарахме добре.
Re: Как ловихме Бивола
Абе, що не ми излизат фотките?
Яки щуки, браво.. 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Бат Стан написа:Днес ходихме да ловим Бивола. Аз, Бат Любо Шампиона и Емо Налима. Бивола всъщност се явява митична щука, обитаваща вира под едно паднало дърво в коритото на известна българска река. Ще кажете - какво толкова й е митичното? Аз не съм я виждал, ама Налима е чувал, че Бивола тежи някъде между 10 и 15 кила в зависимост от разказвача. Казват й така, защото Румбата като я хванал, и изплющяла във водата все едно е цопнал бивол. Бивола живее във вир, над който има 5 метра отвесен и недостъпен бряг, така че никакъв шанс да бъде изваден дори и ако ви удари. Най-много лонг кеч енд рилийз. То така е и по-сигурно всъщност, тъй като на Бивола кой знае какви са му зъбите, маани... Преданията в региона казват още, че Бивола кълве само на клатушка от руските, тип "Едри", понеже обичайната му храна са скобари и йедри кленьове. Сигурно и на стример ще вземе, ама нямам модел, който да имитира видра, нутрия или нещо подобно, достойно да задоволи апетита на Бивола.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- jorro11
- ще става разбирач
Браво за щуките,а все ми се струва ,че Бивола ще е обект и на следващи теми!
- pi4a94
- ще става разбирач

Жив и здрав,Бат Стане!
Айде и мен да ме заведеш на тази популярна българска река

ПОЗДРАВИ

Саше, никакъв проблем да отидем за риба, ама вземи се обади. Има и други планове впрочем...
-
- ще става разбирач
Имам само 1 въпрос това в България ли е? ,защото има български реки които отиват извън България да не е некаде в чуждото на Струма или Места ?
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Арно излетче сте спретнали
Следващия път променете тактиката - бика(бивола) директно за рогата

Следващия път променете тактиката - бика(бивола) директно за рогата

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
Няма мое...няма твое...всичко е Берое
Браво Станиле..нямаш тайни за пъстървите и щуките.. 

-
- вече хвърля и на тежко
много гладък разказа като блага ракийка ми дойде пък и митичен
и убави риби бря бря

и убави риби бря бря

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
- maycal
- ще става разбирач
Нека си я има легендата и дано е вярна все още, но ако е популярна(известна)
, каква е гаранцията, че идиоти-бракониери не са уловили голямата щука след бомба, напр.!?