Любимия воблер!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Любимия воблер!

Мнение от xoxo »

дали знаете но червения цвят е първия които изчезва от спектъра на 5-7м под водата а на 10м не се вижда ни от риби ни от хора. а сега какво става с една от наи успешните рапали - редхеда???
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

С ред хед-а става следното. Едната половина е светла, почти бяла, а другата е сива, точно толкова сива, колкото съответства на изчезналото червено.
Поне аз така си го обяснявам. Затова си мисля, че цвета са си от значение, пък макар и рибите да не го виждат баш същия, както ние в магазина.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

не случаино воблерите ги правят да се потапят до 6-8м. при кристално чиста вода/видимост до 50м/ при дълбочина над 10м почти всички цветове се филтрират и стават сиво-черни.а при не толкова бистра вода и на по плитко. тогава остава уловисто само играта и движението на воблера.според мен цветовете имат значение само за плитко водене - до неколко метра а за по дълбоко остава само голимината,вида и играта на воблера - така и така всички шарениики на дълбоко са сиви. росово,цино са последните цветове които остават. при дълбок вертикален джиг - 50м+ не цвета а това да има разни силконови нижки които да мърдат е по важно.

а ето тук на които му се чете повече

http://www.deep-six.com/page77.htm
toyo1

Мнение от toyo1 »

xoxo написа:не случаино воблерите ги правят да се потапят до 6-8м. при кристално чиста вода/видимост до 50м/ при дълбочина над 10м почти всички цветове се филтрират и стават сиво-черни.а при не толкова бистра вода и на по плитко. тогава остава уловисто само играта и движението на воблера.според мен цветовете имат значение само за плитко водене - до неколко метра а за по дълбоко остава само голимината,вида и играта на воблера - така и така всички шарениики на дълбоко са сиви. росово,цино са последните цветове които остават. при дълбок вертикален джиг - 50м+ не цвета а това да има разни силконови нижки които да мърдат е по важно.

а ето тук на които му се чете повече

http://www.deep-six.com/page77.htm
Колега за поред път се убеждавам че ОТДАВНА СПОРТУВАШ (нищо че не претендираш за ПРОФИ лигата) в нашите водоеми се знае за видимостта (без Рилските езера) :wink: Вибрациите и тракането са КЛЮЧА към успеха (особено и при тролинга с даунригер) тад 10м.Да те питам на Humminbird 788ci combo си играх с настроиките и ми изчезна GPSа и няма оправия ???Ако знаеш как да го пусна ще е .....
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

за съжаление никога не съм ползвал тази марка.почнах с lowrence след това минах на furuno и raymarine, нe би требвало да е нещо сложно - сега имам малко време че прогнозата е скапано за риболов и ще погледна в интернет - ако разбера нещо ще ти го пратя на лични/много е спецефично и няма да е интересно за другите от форума/
PP.но един бърз съвет - щом е работило преди да пипаш настроиките иди на setup меню и кликни restore defaults- така то ще се върне на фабричнате настроики и щом е работило би трябвало пак да проработи - э ще загубиш всички промени които си правил но ти пак ще си ги промениш след това
team rudozem
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от team rudozem »

А някой може ли да ми каже какви са тези две воблерчета на снимката над Ядзурито :)
http://teamrudozem.snimka.bg/fishing/voblercheta.548607
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Хохи,много тенкю за тази статия! :wink: Цветовете се губят с лилавото от 300метра надолу!До 300 метра има видимост,разбра ли Тойо? :wink: Колко е важна теорията,за да има практика? :wink: Много,щот само с практика нещата не са ясни,като например:-"Що предпочете ТОЧНО тоя цвят-воблер в тоя момент! :roll: Колкото повече правилни отговори откриеш,толко повече удари ще имаш! :wink: Пиша ти на сметката още две бири,този път от по-скъпите! :D :drinkers:
toyo1

Мнение от toyo1 »

Troli Rapala написа:Хохи,много тенкю за тази статия! :wink: Цветовете се губят с лилавото от 300метра надолу!До 300 метра има видимост,разбра ли Тойо? :wink: Колко е важна теорията,за да има практика? :wink: Много,щот само с практика нещата не са ясни,като например:-"Що предпочете ТОЧНО тоя цвят-воблер в тоя момент! :roll: Колкото повече правилни отговори откриеш,толко повече удари ще имаш! :wink: Пиша ти на сметката още две бири,този път от по-скъпите! :D :drinkers:
Спираи с :drinkers: кои водолаз слезна на 300м та откри разликите :?: Имам приятели ГМУРКАЧИ казвам ти че до петия метър се губи цвета.Прочети статията както си пише .Нали се сещаш че в наши условия(по вътрешните водоеми) видимоста не е като в морето :idea: А бира ще има и без спорове НО САМО МАРКОВА (такава ми се намира) :wink:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

:idea: защо не попитате колегите които практикуват подводен риболов в морския под-форум? :?: те ще ви кажат наи точно как стои въпроса с цветовете под вода в черно море. аз го знам ама кои ли ми пък вярва??? :D :D
toyo1

Мнение от toyo1 »

xoxo написа::idea: защо не попитате колегите които практикуват подводен риболов в морския под-форум? :?: те ще ви кажат наи точно как стои въпроса с цветовете под вода в черно море. аз го знам ама кои ли ми пък вярва??? :D :D
Проблемът с Троли е че е ВНЕДРЕН АГЕНТ НА RAPALA нищо че не си казва :wink: Иначе ТЕОРЕТИЧНО е подготвен за 5 тица :idea: Практиката ако не донесе нещо МОЖЕ И ДА НЕ МИНЕ :lol:
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Зрението на водолазите и гмуркачите е различно от това на рибите, дори и начина им на размножаване :roll:
На платено не одим !
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

".....на СИЛИКОНЧЕ се ЛОВЯТ ВСИЧКИТЕ...." - особено добре кълвят на силикон по "едри риби"

"....Зрението на водолазите и гмуркачите е различно от това на рибите..." прав си колега - рибите по зле виждат цветовате ,но за сметка на това рибите виждат в спектъра невидим от човешкото око. но и за това рибарите са му измислили 'цаката' - разни светещи воблери или спреиове с които да се пръскат воблерите и дават покритие в невидимия за човека спектър но видим от рибите
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Добре де,пред компа всички сме теоретици! :D Като видиш за пръв път Файър-тайгър и си мислиш-"Това яркото ще уплаши рибата"! :D Но се оказва,че това е супер уловиста комбинация от три цвята+черните ивици!Точно резидата,жълтото и оранжа рибите ги различават най-добре и често са по ефективни от воблерите оцветени естествено-сребро или злато! :wink: Не,че съм Агент на Рапала,а просто те ги измислят нещата и ти дават готовото инфо за да не губиш време и практика,докато откриеш нещо ново! :wink: Формата, големината или тракането на воблера не са разковничето за успеха,а точно ЦВЕТОВАТА комбинация!Защо?Защото хищникът лови предимно с ОЧИ! :wink:
toyo1

Мнение от toyo1 »

Troli Rapala написа:Добре де,пред компа всички сме теоретици! :D Като видиш за пръв път Файър-тайгър и си мислиш-"Това яркото ще уплаши рибата"! :D Но се оказва,че това е супер уловиста комбинация от три цвята+черните ивици!Точно резидата,жълтото и оранжа рибите ги различават най-добре и често са по ефективни от воблерите оцветени естествено-сребро или злато! :wink: Не,че съм Агент на Рапала,а просто те ги измислят нещата и ти дават готовото инфо за да не губиш време и практика,докато откриеш нещо ново! :wink: Формата, големината или тракането на воблера не са разковничето за успеха,а точно ЦВЕТОВАТА комбинация!Защо?Защото хищникът лови предимно с ОЧИ! :wink:
Особено СОМА :wink: ВИЖДА НА КМ а му кльонкат защото мехурите създадени от ПЕТАТА на кльонка предполагам ЖЪЛТЕЯТ под водата и тои за това се качва . :idea: А относно теоретиците правя на година по 500часа СРЕДНО :wink: на двигатела или иначе казано сменям 4пъти МАСЛАТА раздели го на 365дни и си сметни твоите по същата формула (АМАТЬОР СЪМ НО ВСЕ НЯКОЯ ДРУГА РИБА СЪМ СНИМАЛ НА БОРДА ) :idea: Сега се качвам ПАК че имам 14часа практика до ПОНЕДЕЛНИК след обед.РАБОТА МЕ ЧАКА
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Е,годишно ги събирам по 200-300часа,но компенсирам с теорията! :D Аре успех и дано да имаш воблер с окраска Ред-тайгър или Ред-краудат-коремът да е червен,щот сега му е силата на тоя ЦВЯТ! :drinkers: :D :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”