Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кариерата
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Кариерата
А-а-а, не ... това го пропуснах.Е това е пълен "ташак"Vankata написа:G.Petkov написа:"Колегата" под черта, си е написал за какво ни взема - ташак, поне аз така го чета!!!То не стига че таранка, ами и каракуда ...не се случва често ...Malemi написа:... Отдавна не съм хващал таранки и каракуди по 1 кг , такива бяха в касите , обаче много трудно се ловят заради дълбочината. .

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Миналата седмица в Неделя ходих на кариерата ... сутринта от 7 часа до 9 с спининга ... сменях какво ли не (блесни, воблери и туистъри за костур но без удар... най накрая хванахме една каракуда около 300 грама на дънната въдица която бях заметнал от 1 час.... Отказах се и отидох на Оризаре, там се накефих на костура 
Преди 3-4 години на кариерата съм вадил щуки по 2-3 кг. но тогава нямаше мрежи а само един пазач който често ни е гонил

Преди 3-4 години на кариерата съм вадил щуки по 2-3 кг. но тогава нямаше мрежи а само един пазач който често ни е гонил

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
а клен и кефал има ли там ????/
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Във водата ли ?snegk написа:Там наистина са големи рибите

-
- вече хвърля и на тежко
Ааа, ако искайте вярвайте, никой не ви кара ! Действително каракудите и червеноперките на Кариерата са с колосални размери. Лично с братовчед ми уловихме 700 гр каракуда на плувка, а това лято десетки щуки на блесни - Mepps Aglia, Mepps Comet, Mepps Lusox. Успех !
П.С: Веднъж докато ловихме на блесни скочи нещо наистина голямо и направи голям кръг около водната повърхност. Така и не разбрах какво е и си остана загадка за мен, но със сигурност не е Неси от Лохнес.

П.С: Веднъж докато ловихме на блесни скочи нещо наистина голямо и направи голям кръг около водната повърхност. Така и не разбрах какво е и си остана загадка за мен, но със сигурност не е Неси от Лохнес.

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
-
- вече хвърля и на тежко
къде е тая кариера ????
-
- разбира нещата
абе ние си правим майтап с момчето ама на кариерата наистина си има добри риби.имам приятели които ходят редовно там и са хващали щуки по 3-4 кг. ,и добри костури.но и за мрежите е вярно,особенно сега когато наближава никулден.и едно подсказване от мен-до голямата кариера има още една по малка ,и там е разрешен риболова при същите условия но все още не пускат мрежи.
-
- вече хвърля и на тежко
На малката кариера едва ли ще може да стъпи човешки крак, освен без специална екипировка. Говоря за тръстики по 2 метра, които препречват пътя до средата, където има и вода. На кариерата има и добри запаси от бели риби и не са никак дребни. Лично съм виждал всичко това и информацията ми е достоверна !ionko_terziev написа:абе ние си правим майтап с момчето ама на кариерата наистина си има добри риби.имам приятели които ходят редовно там и са хващали щуки по 3-4 кг. ,и добри костури.но и за мрежите е вярно,особенно сега когато наближава никулден.и едно подсказване от мен-до голямата кариера има още една по малка ,и там е разрешен риболова при същите условия но все още не пускат мрежи.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Абе във водата или на брега все риби ша има. 

Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
-
- кандидат преподавател
Бе то всичко е добре , ама ако имаше и некоя снимка , друго яче щяха да стоят нещата
!

Върл Shimano фен!
-
- вече хвърля и на тежко
Имам снимки и на бели, и на щуки. Ще кача тея дни в същата тема.simo72 написа:Бе то всичко е добре , ама ако имаше и некоя снимка , друго яче щяха да стоят нещата!

-
- и господ не е толокова добър
Хайде Малемчо, цяла България тебе гледа.Днеска сутринта минах от там и не видях маркизата, помислих, че са го забранили, но на обед си беше там.Относно рибите, има хубави риби, ако напролет е все още разрешен ще му настоявам на водоема.Понеже на 5м. отпред е 10-12м. дълбоко а навътре стига до над 30м.и ще е много труден риболов.Посетих го два-пъти, но на плувка, хванах само перки, някой с размери над педя
За шарани няма за кога да го разучавам, пък и тези мрежи ме убиват, и на теца има, но са навътре, тука са на 10м. от брега 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
ProfiLER написа:шарани изкарани няма ли ?
миналия месец изкараха един 12кг, ама с мрежи