Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

как е шуката около Шабла
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На какво я ловите тая щука по тва време,на изкуствена примамка ли,или на жива рибка?Моя щукарски арсенал се състои от:
1.Златиста клатушка 7 см без тройката,25гр,има мрежовиден релеф,имитиращ люспи.
2.Сребриста клатушка 8.5 см без тройката,25гр,окраската й на предната страна е наполовина рефефна,наполовина някаква лепенка,имитираща люспи и отразяваща светлината в много цветове,3D eye,червена пластмасова опашка,нещо като перо за китара.
3.Тракащ воблер 7см,няма лопатка,а халка на гърба,за която се закача за повода.Окраската и формата имитират каракудка,червена "гуша",блестящ светлосив корем,черен гръб и преливащи мрежести страни.Също с 3D eyes.
4.Воблер 4см,плуващ,не трака,нито тумбеста форма,нито продълговата,окраската е светложълт ярък цвят по страните и гърба,бял корем,червено на "гушата"под лопатката,черни прекъснати препаски от двете страни и червено топче на опаната тройка.Предназначен е за сулка,но мисля,че и щуката няма да го откаже.Плиткогазещ,дължината на лопатката е 2 санта.
5.Въртяща блесна №3,формата на листото е продълговата с остри върхове.Окраската е 3D eye,лепенка,имитираща американска пъстърва и отразяваща светлината в различни цветове.Над тройката има прозрачно-червено,ярко топче.
6.Въртяща блесна №3,по-заоблена лопатка.Ето и линк със някаква блесна на Мепс,която има същата окраска: http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6302
7.Същата блесна,като 6-тата,но окраската й е: Към оста зелена,преливаща към жълта по средата на листото и от жълта на оражнева в края на листото.По листото има също 10 огледални точки,чупещи светлината.
8.Туистери по 8 санта в действие/с опъната опашка/,имам и по-малки,една малка бяла клатушка с рефефни "люспи",ползвам я за лефер попринцип,за костур и сулка.Ако й сменя тройката с по-голяма дали ще става и за щука?
Какво описание,а?Така е,защото искам да видя накъде вървя с избора на примамки,щото е голяма тънкост.Има някои блесни и воблери,които стават за ключодължатели,но не хващат риба,както се е изразил един наш колега,затова искам да съм сигурен,когато отида за риба.Освен щукарския арсенал,който е скромничък,поради предпазливост,имам и изкуствени примамки за кефал/воблерчета 2 санта,тракащи,въртящи блеснички №00/, за пъстърва/като за кефала+една малка клатушка 3см/, за костур/като за кефала/, за сулка мисля,че стават почти всичките ми примамки без въртящите блесни.Давайте съвети!
П.П.Ще отворя една тема в спининговия раздел за блесните с монтирано листо направо на оста.Какво ще кажете за тях?
1.Златиста клатушка 7 см без тройката,25гр,има мрежовиден релеф,имитиращ люспи.
2.Сребриста клатушка 8.5 см без тройката,25гр,окраската й на предната страна е наполовина рефефна,наполовина някаква лепенка,имитираща люспи и отразяваща светлината в много цветове,3D eye,червена пластмасова опашка,нещо като перо за китара.
3.Тракащ воблер 7см,няма лопатка,а халка на гърба,за която се закача за повода.Окраската и формата имитират каракудка,червена "гуша",блестящ светлосив корем,черен гръб и преливащи мрежести страни.Също с 3D eyes.
4.Воблер 4см,плуващ,не трака,нито тумбеста форма,нито продълговата,окраската е светложълт ярък цвят по страните и гърба,бял корем,червено на "гушата"под лопатката,черни прекъснати препаски от двете страни и червено топче на опаната тройка.Предназначен е за сулка,но мисля,че и щуката няма да го откаже.Плиткогазещ,дължината на лопатката е 2 санта.
5.Въртяща блесна №3,формата на листото е продълговата с остри върхове.Окраската е 3D eye,лепенка,имитираща американска пъстърва и отразяваща светлината в различни цветове.Над тройката има прозрачно-червено,ярко топче.
6.Въртяща блесна №3,по-заоблена лопатка.Ето и линк със някаква блесна на Мепс,която има същата окраска: http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6302
7.Същата блесна,като 6-тата,но окраската й е: Към оста зелена,преливаща към жълта по средата на листото и от жълта на оражнева в края на листото.По листото има също 10 огледални точки,чупещи светлината.
8.Туистери по 8 санта в действие/с опъната опашка/,имам и по-малки,една малка бяла клатушка с рефефни "люспи",ползвам я за лефер попринцип,за костур и сулка.Ако й сменя тройката с по-голяма дали ще става и за щука?

П.П.Ще отворя една тема в спининговия раздел за блесните с монтирано листо направо на оста.Какво ще кажете за тях?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кво стана с тая щука бре колеги...нещо пресничко?Я да я посъживим темичката малко
Моята последна информация е от Езерец/17.03.2007г. и за съжаление няма с какво да се похваля.
С дядо Владо газихме и мятахме като хамави от 09:00 до към 13:00 часа с целия арсенал воблери, силикони и железа и резултата...без удар!
Бая места пообиколихме ама хванахме ...

А иначе времето чудно за риболов, слънчево,съвсем лек ветрец, обаче нивото бая високо и водата много бистра.
Имаше колеги, които я мъчиха на плувки със същия успех като
Сори за позакъснялото инфо

Моята последна информация е от Езерец/17.03.2007г. и за съжаление няма с какво да се похваля.
С дядо Владо газихме и мятахме като хамави от 09:00 до към 13:00 часа с целия арсенал воблери, силикони и железа и резултата...без удар!
Бая места пообиколихме ама хванахме ...

А иначе времето чудно за риболов, слънчево,съвсем лек ветрец, обаче нивото бая високо и водата много бистра.
Имаше колеги, които я мъчиха на плувки със същия успех като

Сори за позакъснялото инфо

-
- новобранец
Рибата е доста рядка по това време на годината там но шансовете за едра риба са доста по големи
.Бях там преди десет дни времето беше много лошо но успях да излажа една красавица имах и едно откачане но подозирам същтата риба
Лових на блесна.Ще кача снимка в галерията штот между текста незнам как става 

не е важно колко риба си хванал а как си си прекарал времето
малко риба ти хвани но добре я изпържи
малко риба ти хвани но добре я изпържи
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво, Хубава риба!:smt023рибоизваждача написа:Рибата е доста рядка по това време на годината там но шансовете за едра риба са доста по големи.Бях там преди десет дни времето беше много лошо но успях да излажа една красавица имах и едно откачане но подозирам същтата риба
Лових на блесна.Ще кача снимка в галерията штот между текста незнам как става

Това от страната на с.Езерец ли е?
-
- новобранец
колеги, внимателно разгледах табелата.Езерото е разделено на 6абленско и Езереcко (нарисувано и надписано cаc то4на шема на табелата).Останах с впе4атление , 4е забраните се отнасиат за 6абленскиа диал. Имам усестането, 4е всеки интерпретира забраната както му е изгодно и тези неиасноти се използват от паза4ите за изнудване на хората.Наистина ли е забранен ве4е риболова и на езереcката 4аст.Извиниавам се за 6рифта но имам проблем с клавиатурата
С друг компютър вече ще мога да пиша нормално. Та какво исках да кажа.На въпросната табела е нарисувана точна схема на блатото,като двете езера са със съответните наеменования-Езерецко и Шабленско. Всички забрани оито са написани ,според мен, по начина по който са написани би трябвало да касаят само шабленското езеро ,но да не се отнасят за езерецкото езеро.С по-особения статут от двете се ползва шабленското . От тук идва въпроса-защо е написано толкова неясно и двусмислено? Аз смятам да отида до гр.Шабла и да се опитам да разясня, за да стане ясно. Що се касае лодката ,по принцип риболова от лодка е разрешен с изключение на изришно упоменатите места като на Шабленското ез. например.Никъде не съм прочел нещо, имам в предвид закон ,който да забранява риболова с лодка.И да не забравяме ,че има различни видове лодки. Моята е Уфимка и е егати лодката. А какво ще кажете за проходилка- тя също би трябвало да бъде забранена ако и с Уфимката е забранено.