Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Щуки и каракуди-хищници и стръв за тях
Модератор: sapuna
Re: Щуки и каракуди-хищници и стръв за тях
Ето една история и от мен:
Ловиме си с един приятел на Доспат на плувка. Аз реших да сложа плетен повод (имах един мн тънък) и така и направих, понеже ми писна като удари слънчак и нагълта - няма вадене и къса тънкото влакно. Последва нов удър от слънчак, който беше около 150 грама. Естествено беше налапал белия до дупка. Хванах го здраво, навих повода и дръпнах, като заедно с кукичката (която незнам как не се изправи) излязоха и 2 черва стърчащи от устата му. И така зелият в кръв с тези две черва, които му пречеха да си затвори устата аз го хвърлих обратно във водата. В момента в който падна излетя като куршум и след 4-5 сек колегата до мен го извади. Как успя да лапне червя нямам идея. Тази риба е терминатор.
ПС:
Иначе за щука най - много ми допадат каракудките.
Ловиме си с един приятел на Доспат на плувка. Аз реших да сложа плетен повод (имах един мн тънък) и така и направих, понеже ми писна като удари слънчак и нагълта - няма вадене и къса тънкото влакно. Последва нов удър от слънчак, който беше около 150 грама. Естествено беше налапал белия до дупка. Хванах го здраво, навих повода и дръпнах, като заедно с кукичката (която незнам как не се изправи) излязоха и 2 черва стърчащи от устата му. И така зелият в кръв с тези две черва, които му пречеха да си затвори устата аз го хвърлих обратно във водата. В момента в който падна излетя като куршум и след 4-5 сек колегата до мен го извади. Как успя да лапне червя нямам идея. Тази риба е терминатор.
ПС:
Иначе за щука най - много ми допадат каракудките.
Аз ако бях тая таранка щях да я пусна. Заслужила си е свободата.G.Petkov написа:... Набодена с кука, преминала през челюстите на щука и престояла в стомаха на рибата 8 часа, в киселинна среда и в отсътствието на кислород, каракудката оживя с което ми доказа невероятната издръжливост на този вид дори и в такива екстремни условия...
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Никога не изхвърлям останалите ми рибки за стръв. Винаги търся подховящ водоем да ги пусна и да получат шанс да оцелеят, въпреки че това понякога е трудоемко.
За въпросната каракудка, не можах да направя нищо, защото на следващия ден беше мъртва.Явно екстремните условия на които е била подложена са я увредили тежко.
За въпросната каракудка, не можах да направя нищо, защото на следващия ден беше мъртва.Явно екстремните условия на които е била подложена са я увредили тежко.
Вярвам ти ,колега Петков,понеже този ноември на Дунава със сина ми уловихме една щука и като я занесохме след 5 часа у дома при корменето сина ми извади полужива каракудката от стръвта,престояла 5 часа в стомаха на щуката ....и след като я сложихме в леген с вода заплува,но наистина на другия ден беше мъртва....
-
- научил се да хвърля
Явлението е подобно както РОЗОВИТЕ ФЛАМИНГО успяват да устоят в алкална среда,така и тази рибка успява за кратко да устои на киселинността на стомаха. 

КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8