Питане за незацепяйките

Модератори: Павел Иванов, sestrata

maniogada
новобранец
новобранец

Питане за незацепяйките

Мнение от maniogada »

Здравеите колеги искам да питам за тези примамки.Дали са уловисти и всичко за тях и от къде може да се намерят качествени таква около Стара Загора и не само.Предварително благодаря.
revox
разбира нещата
разбира нещата

Re: Питане за незацепяйките

Мнение от revox »

тва не бяха ли руски блесни с по 2 куки отзад...с цел да не се закачат във водораслите много...за риболов в тревясали водоеми..???
Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

и куките са на принципа на карабинките...имат метална скоба от ухото до върха на жилото,която се прибира назад при засичане...или нещо подобно
Изображение
maniogada
новобранец
новобранец

Мнение от maniogada »

Да по принцип са руски и има много разновидности.
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

има и добри модели на абу гарсия... виждал съм ги ама не съм си вземал :)
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

И Рапала имат една единственна блесна,която е на този принцип.Аз лично съм много доволен от нея!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
tiso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tiso »

revox написа:и куките са на принципа на карабинките...имат метална скоба от ухото до върха на жилото,която се прибира назад при засичане...или нещо подобно
Имат две стоманени мустачки,които не дават възможност блесната да се закача в подводните предмети. КОГато рибата захапе ,натиска мустаците и се закача на куките.
Предназначени са най вече за риболов на щука в обрасли водоеми.
Не са от най уловистите, но са наистина изключителни по отношение на водене и в най гъсто обраслите участъци.
Тук в Бг не са много разпространени.
Изображение
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
jonkobg
новобранец
новобранец

Мнение от jonkobg »

Смотри, пожалуйста :)
http://video.mail.ru/mail/verona-angel/777/798.html
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

maniogada написа:Здравеите колеги искам да питам за тези примамки.Дали са уловисти и всичко за тях и от къде може да се намерят качествени таква около Стара Загора и не само.Предварително благодаря.

Здравей колега,

Конкретизирай въпроса си. Има незацепващи монтажи за силикон,клатушки,въртележки,че дори и воблери има с противозацепваща идея. Важно е да определиш характера на зацепите - камъни,дърво,водорасли,както и самият водоем -течение и дълбочина?
За различните препятствия ,различните видове ,,незацепляйки,, се представят различно.
maniogada
новобранец
новобранец

Мнение от maniogada »

Речния човек написа:
maniogada написа:Здравеите колеги искам да питам за тези примамки.Дали са уловисти и всичко за тях и от къде може да се намерят качествени таква около Стара Загора и не само.Предварително благодаря.

Здравей колега,

Конкретизирай въпроса си. Има незацепващи монтажи за силикон,клатушки,въртележки,че дори и воблери има с противозацепваща идея. Важно е да определиш характера на зацепите - камъни,дърво,водорасли,както и самият водоем -течение и дълбочина?
За различните препятствия ,различните видове ,,незацепляйки,, се представят различно.
По конкретно ме интересуват блесните дали са уловисти.Основно за щука ще ги ползвам ако намеря от къде да си купя.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Не ми се иска да те разочаровам, нооооооо дори и незацепляйките се зацепят. Казвам го от личен опит. Карай смело с нормални клатушки и блесни- не са толкова скъпи :)
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

maniogada написа: По конкретно ме интересуват блесните дали са уловисти.Основно за щука ще ги ползвам ако намеря от къде да си купя.
Ще трябва да почетеш повечко преди да започнеш да ловиш с тях. :)
Опитах да ти обясня,че има различни модели,дори само сред блесните (клатушки,примерно) има няколко идеи за незацепващи монтажи и попитах кой от тях те интересува.
Предлагам ти да попрочетеш повечко по темата и после да решиш какво точно ти трябва.

*За намирането - имам останали копия на Rapala Minnow spoon ,мисля че моите бяха по 10 и 21 грама.
Ако се интересуваш от тях,мога да ти продам някоя друга за експерименти и придобиване на опит.
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

Здравеи колега,вземи си няколко броя " миноу спуун' на Рапала и нямаш никви грижи,най-добри резултати имам на окраска 'костур' и червено-бяло.На ментетата не сам видял някой да хване риба,въпреки че моите приятели ги предпочетоха :!: заради цената(около 10лв.) Досега нямам скъсана Рапала от безброѝните ми излети за зъбатата твар! Поздрави и наслука :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”