Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Питане за незацепяйките
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Питане за незацепяйките
Здравеите колеги искам да питам за тези примамки.Дали са уловисти и всичко за тях и от къде може да се намерят качествени таква около Стара Загора и не само.Предварително благодаря.
Re: Питане за незацепяйките
тва не бяха ли руски блесни с по 2 куки отзад...с цел да не се закачат във водораслите много...за риболов в тревясали водоеми..???

и куките са на принципа на карабинките...имат метална скоба от ухото до върха на жилото,която се прибира назад при засичане...или нещо подобно

-
- новобранец
Да по принцип са руски и има много разновидности.
-
- ще става разбирач
има и добри модели на абу гарсия... виждал съм ги ама не съм си вземал 

-
- разбира нещата
И Рапала имат една единственна блесна,която е на този принцип.Аз лично съм много доволен от нея!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- научил се да хвърля
Имат две стоманени мустачки,които не дават възможност блесната да се закача в подводните предмети. КОГато рибата захапе ,натиска мустаците и се закача на куките.revox написа:и куките са на принципа на карабинките...имат метална скоба от ухото до върха на жилото,която се прибира назад при засичане...или нещо подобно
Предназначени са най вече за риболов на щука в обрасли водоеми.
Не са от най уловистите, но са наистина изключителни по отношение на водене и в най гъсто обраслите участъци.
Тук в Бг не са много разпространени.

Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
-
- ще става разбирач
maniogada написа:Здравеите колеги искам да питам за тези примамки.Дали са уловисти и всичко за тях и от къде може да се намерят качествени таква около Стара Загора и не само.Предварително благодаря.
Здравей колега,
Конкретизирай въпроса си. Има незацепващи монтажи за силикон,клатушки,въртележки,че дори и воблери има с противозацепваща идея. Важно е да определиш характера на зацепите - камъни,дърво,водорасли,както и самият водоем -течение и дълбочина?
За различните препятствия ,различните видове ,,незацепляйки,, се представят различно.
-
- новобранец
По конкретно ме интересуват блесните дали са уловисти.Основно за щука ще ги ползвам ако намеря от къде да си купя.Речния човек написа:maniogada написа:Здравеите колеги искам да питам за тези примамки.Дали са уловисти и всичко за тях и от къде може да се намерят качествени таква около Стара Загора и не само.Предварително благодаря.
Здравей колега,
Конкретизирай въпроса си. Има незацепващи монтажи за силикон,клатушки,въртележки,че дори и воблери има с противозацепваща идея. Важно е да определиш характера на зацепите - камъни,дърво,водорасли,както и самият водоем -течение и дълбочина?
За различните препятствия ,различните видове ,,незацепляйки,, се представят различно.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не ми се иска да те разочаровам, нооооооо дори и незацепляйките се зацепят. Казвам го от личен опит. Карай смело с нормални клатушки и блесни- не са толкова скъпи 

-
- ще става разбирач
Ще трябва да почетеш повечко преди да започнеш да ловиш с тях.maniogada написа: По конкретно ме интересуват блесните дали са уловисти.Основно за щука ще ги ползвам ако намеря от къде да си купя.

Опитах да ти обясня,че има различни модели,дори само сред блесните (клатушки,примерно) има няколко идеи за незацепващи монтажи и попитах кой от тях те интересува.
Предлагам ти да попрочетеш повечко по темата и после да решиш какво точно ти трябва.
*За намирането - имам останали копия на Rapala Minnow spoon ,мисля че моите бяха по 10 и 21 грама.
Ако се интересуваш от тях,мога да ти продам някоя друга за експерименти и придобиване на опит.
- brandon76
- ще става разбирач
Здравеи колега,вземи си няколко броя " миноу спуун' на Рапала и нямаш никви грижи,най-добри резултати имам на окраска 'костур' и червено-бяло.На ментетата не сам видял някой да хване риба,въпреки че моите приятели ги предпочетоха
заради цената(около 10лв.) Досега нямам скъсана Рапала от безброѝните ми излети за зъбатата твар! Поздрави и наслука