Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

как е шуката около Шабла
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вероятно решението за забраната на риболова с лодки и различния срок на забрана за риболов за Шабленското езеро е и презумцията да се опазят и различните видове редки птици които гнездят там, както и защитените видове водна растителност.Все пак доколкото знам Шабленското езеро е статут на защитена зона!!!
На 6-ти бях на Езерец и за 5 часа нямах нито един удар. Пробвах изцяло на изкуствени примамки- блесни, воблери ,силиконови рибки. Единствено, един 20сантиметров костур атакува жълтото йозури ,след което беше върнат обратно. С риск да ме обвините в бракониерство ще кажа ,че отново бях с лодка ,но аз риба вземам много рядко да не говорим за маломерките. Най-важно за мен е удоволствието и тръпката от очаквания удар. На Езерец ми е познато едно единствено място и може би затова си мисля ,че без лодка риболовът там се обезсмисля. Между другото ,имаше колеги ,които бяха хвърлили за щука на рибка още от 6 ч.сутринта но и те до към 16ч. нямаха удар с изключение наняколко костура.
здравейте колеги,гледам всички зарибявате на тая шабла но да ловиш там за мен си е един проблемен излет-внимаваш да не излезнеш от разрешения за риболов участък който е доста малък,рибата там е изтормозена на максимум от мрежи-за тях 500лв акт е равностоен на половината риба дето я вадят,на всичкото отгоре блатото е на 100км от варна и повечето излети са капо-поне за мен,аз съм от търново и се кефя щуката на тапа да я ловя а шабла не ми дава тая възможност,мислил съм за с лодка имам гумена двуместна но до колкото знам ако влезна с нея проблемите ми няма да закъснеят ,ходих и на канала на помпената да я търся но там да хвана нещо над кило ще е шано голямо според мен,та така ако знаете някой по удобен и безпроблемен яз край варна дето има щуки няма горски и тим пишете моля
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, ами то ако имаше нямаше да сме се хванали с тая Шабла...пък и не знам защо си останал с впечатлението , че зарибяваме...просто си бъбрим за единственото място край Варна(макар и на 100 км) на което има щанс да се хване класна щукаsashone написа:здравейте колеги,гледам всички зарибявате на тая шабла но да ловиш там за мен си е един проблемен излет.....та така ако знаете някой по удобен и безпроблемен яз край варна дето има щуки няма горски и тим пишете моля

Прав си за много от нещата които пишеш ама лесна щука край Варна нема

ricoshet не ме разбирай погрешно- октомври и аз ще клекна край шабла от няма на къде,яд ме е че няма къде да чеша крастата,яд ме е че горските се заяждат с такива като мен дето са за спорта а тия с мрежите сигурно са им партия ама то това е от държавата вече,та наслука и не се сърдете че оругах шабла-просто ме е яд че не мога да ловя на спокойствие
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
И аз съм ЗА по използването на лодка,където и да е,но разумно!Anto написа:На 6-ти бях на Езерец и за 5 часа нямах нито един удар. Пробвах изцяло на изкуствени примамки- блесни, воблери ,силиконови рибки. Единствено, един 20сантиметров костур атакува жълтото йозури ,след което беше върнат обратно. С риск да ме обвините в бракониерство ще кажа ,че отново бях с лодка ,но аз риба вземам много рядко да не говорим за маломерките. Най-важно за мен е удоволствието и тръпката от очаквания удар. На Езерец ми е познато едно единствено място и може би затова си мисля ,че без лодка риболовът там се обезсмисля. Между другото ,имаше колеги ,които бяха хвърлили за щука на рибка още от 6 ч.сутринта но и те до към 16ч. нямаха удар с изключение наняколко костура.
Хващам(с въдица разбира се),правя си кефа и пускам!Е,вземам и някоя друга риба за дегустация(не е престъпление).За уточнение-не съм ползувал лодка на Шабла(Езрец),за разлика от многото БРАКОНИЕРИ там!

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
то по това време си дава най-добре, от сега та чак до есента, защото водораслите изгниха и не пречат на риболова; освен ботуши ( да де - сега може и без ботуши щото е топла водата, ако не те е страх от змии и пиявици ) си вземи някой друг воблер и по-голяма блесна, а щях да забравя и метален или кевларен повод над блеснатаchaikata написа:значи и по това време си дава стабилно ,,, не съм запознат много не ми се смейте .. други риби хващам но се каня да ходя нататък да я пробвам кажете кво ми трябва за там освен ботушите